| Julyly2089 a întrebat:

Bună TPU, eu sunt în clasa a 10-a la profilul științele naturii si mi-am dat seama ca pentru mine ar fi mai potrivit profilul de mate info pentru ca as vrea sa merg in domeniul IT la facultate și ma simt ciudat ca nu rezonez cu ceilalți colegi ai mei care vor la medicină. M-am gândit sa ma mult la mate info, dar mi-am făcut niște prietene destul de bune in clasa asta și mie în general îmi e greu sa îmi fac rapid prieteni și ma integrez mai greu, iar în clasa asta ma simt foarte bine cu colegii. Știu ca pana în a 11-a materia de la mate info și științe e cam la fel și ca din a 11-a se schimba, adică un minus foarte mare pentru mine e ca nu as mai face deloc info doar tic. Voi ziceți ca trebuie sa ma mut sau pot sa termin si profilul acesta dar sa merg în domeniul IT la facultatea?

Răspuns Câştigător
| il0vec4ts a răspuns:

Hey! Și eu sunt pe profil real, iar eu consider ca ar trebui sa urmezi ce îți place. Stiu ca pare greu sa îți faci prieteni atunci când participi la ceva nou cu oameni necunoscuți, dar pana la urma in liceu exista persoane de toate felurile, e imposibil sa nu găsești pe cineva cu pasiuni asemănătoare cu ale tale si interese comune, așadar sa va împrieteniți. big grin Poti tine in continuare legătura cu prietenele tale, ba chiar prietenii de liceu sunt tipul de prieteni care pot tine și o viața întreaga! Daca te simti mai atrasa de nivelul 1 la matematica, de informatica și de fizica(deși fizica se face mult și pe științe ale naturii, iar matematica la fel, diferențele dintre cele doua profile apar abia in clasa a 11-a, deci trebuie sa te gândești precis pe ce îți place), iti sugerez sa te transferi, dar sa te și consulți cu dirigintele/diriginta, părinții și poate cu câțiva colegi înainte. Dar daca ești indiferenta cu materiile pe care le-ai putea urma in perioada liceului și ești in regula sa termini profilul de științe ale naturii, iar apoi sa mergi in domeniul IT la facultate, atunci eu zic ca e okay sa rămâi aici! Mult succes la bac in doi ani, și sa stii ca orice decizie faci, tu poti învață și sa urmezi ce iti dorești in continuare! big grin

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Prietenii NU conteaza niciodata, ca fiecare are viata lui, iar dupa liceu cine stie unde vor dispare, fiecare urmandu-si visul, cariera, munca, viata.
Profesia nu ti-o alegi dupa prieteni, ca vei avea cea mai amre dceeptie din viata ta!

Transfera-te in clasa a XI-a la licueld e mate-info, daca vrei sa faci o cariera si profesie din asta, dupa terminarea licuelui si facultatii.
Dar trebuie sa pui mana serios pe mate si info si sa te pregatestei, fiindca vei da examene la diferentele de materii.
Ai grija fiindca conteaza si nota de la purtare, media generala cu acre etrmini a X-a samd.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Si ce, data te muti din clasa pentru un viitor mai bun nu mai puteti ramane prietene?

| dullcat a răspuns:

Buna.Eu te sfatuiesc sa pui cariera ta pe primul lor, nu prietenele din liceu cu care te vei vedea mult mai rar sau chiar deloc odata ce ai ajuns la facultate. Spun si eu asta din experienta.Gandeste-te ca daca te muti, poti oricand sa mergi in pauze la prietenele tale, puteti iesi in continure in weekend etc.Noi asa faceam, eram toate la profile diferite si ne mai plimbam de la una la alta, iar in timpul liber ne vedeam cand aveam/ne faceam timp.Chiar nu este deloc capat de lume. Orice alegi, succes!

| GinaBlackMira a răspuns:

Este adevărat ca te vei vedea cu prietenii mai rar, dar pana la urma sunteți în aceeași școală! Va puteți vedea fără nicio problema în pauza! Mergi la mate-info și ocupa-te de cariera ta! Vei castiga mulți bani din IT