anonim_4396
Întrebare recomandată | Anonim întreabă:

Buna ziua, am și eu o problema cu derealizarea, adica nu ma pot concentra și parca viața mea este un vis, nu mai pot merge la scoala liniștit deoarece mi-e frica sa nu innebunesc parca nu-mi dau seama dacă este realitate sau doar un vis și la fel și cu exprimarea. Sunt praf, adica acum doua săptămâni mi s-a întâmplat prima data, era sa fac un atac de panica, eram la scoala si la un moment dat face profa prezenta si ajunge la mine, eu eram tot amortit si când îmi aud numele parca ma trezesc dintr-un vis. La scoala ma cam stresez tot timpul, mi-e rusine, sunt foarte ușor de intimidat, când ma întreabă cineva ce fac ma înroșesc și ma blochez efectiv și nu mai pot sa scot niciun cuvânt și am 17 ani. Puteți va rog sa-mi spuneți dacă este grav sau poate sa se rezolve aceasta problema unde trebuie sa merg va rog mult?

Răspuns Apreciat de Editori
| Anonimx033 a răspuns:

Salut!

Sunt de părere că apelarea la un psiholog ar fi cea mai bună soluție în situația de față. Te-ai simți mult mai bine dacă ți-ai descărca emoțiile în fața cuiva, mai ales a unei persoane de specialitate.

Mă gândesc că te confrunți, pe baza a ceea ce ai relatat, inclusiv pe baza atacurilor de panică menționate, și cu anxietate. Anxietatea înseamnă o tristețe uneori nejustificată ce conduce la stări de agitație și panică. Încearcă să nu te mai concentrezi atât de tare pe gândurile nagative, să lași totul să curgă și pur și simplu să lucrezi la încrederea în tine pentru că este dreptul tău să o ai. Fă ceva ce îți place ție cel mai mult, găsește-ți o pasiune care să te țină ocupat. Fă exrciții cu tine, acordă-ți timp, respiră. Citeste, vizionează un film, ieși mai des cu prietenii tăi.


Îți doresc mult curaj.

2 răspunsuri:
| DemonLord a răspuns:

Psihiatru...la nebuni adicăhee hee

| Snake400553335 a răspuns (pentru DemonLord):

Aici e o problema serioasă nu te baga dacă nu sti

| DemonLord a răspuns (pentru Snake400553335):

Ce-mi place de voi ăștia cărora va zice lumea sa mergeți la specialist și voi o dați pe aia cu "nu ești serios bro"hee hee

| Lukasssz a răspuns:

E timiditate.