| ana_8023 a întrebat:

Ce facultate trebuie sa faci ca sa devii detectiv criminalist? Si mai dati-mi niste informatii despre aceasta meserie.

4 răspunsuri:
| aanndreeaa a răspuns:

Trebuie sa mergi la SRI.Si pe mine ma tenteaza foarte mult chestia asta, dar e foarte greu de intrat.Nu sunt decat 9 locuri pe an in toata tara pentru fete si de obicei acestea nu ajung sa lucreze pe teren.ci la birou. ceea ce mi se pare destul de plictisitor.E totusi o meserie frumoasa dar e destul de dificil de intrat.plus ca sunt multe cazuri in care se intra pe pile dupa muuulte meditatii si poti avea surpriza sa pici chiar la proba fizica :-l.
http://www.sri.ro/upload/licenta2011.pdf uite aici toate informatiile de care ai nevoie. Daca mai ai vreo nelamurire da un mesaj.:*

| Weedier a răspuns:

Politist criminalist / detectiv


Cine sunt si cu ce se ocupa? Meseria de politist criminalist este aceea de a investiga infractiunile.
Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa investigheze locul unde s-a petrecut infractiunea - sa interogheze victimele, martorii si persoanele suspecte - sa coroboreze informatiile adunate, sa faca analize si sa investigheze cauzele infractiunii - sa lucreze cu registrele de evidenta ale unor infractori si cu alte mijloace computerizate pentru investigarea infractiunii - sa aresteze suspectii - sa interogheze persoanele arestate - sa întocmeasca rapoarte cu desfasurarea interogatoriilor - sa transfere cazurile investigate catre procuror - eventual sa depuna marturie în instanta - sa informeze opinia publica despre infractiune, despre progresul si rezultatele investigatiei, daca nu exista purtator de cuvânt din partea politiei - sa coopereze cu alte unitati de politie (în caz de infractiuni internationale, cu reprezentanti ai politiei din alte tari sau cu interpretii acestora, eventual cu alte institutii, oficialitati guvernamentale, armata etc.).
Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Fie în birouri sau camere similare, sau la fata locului, care poate fi în orice mediu. Conditiile de vreme schimbatoare si lucrul peste orele de program sunt inevitabile.
Ce instrumente / echipamente folosesc? Echipament de birou uzual, inclusiv computere sau în mod exceptional, arme de foc.
De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat scoala de politie (preferabil o academie de politie sau o scoala de politie) sau o universitate sau facultate de drept; de asemenea trebuie sa fiti mental si fizic apt pentru aceasta meserie, sa aveti putere de lucru sistematic, sa puteti pune faptele cap la cap si sa le interpretati corespunzator, sa aveti capacitate de a replica, de a deduce anumite fapte, de a lua decizii si sa fiti o persoana de încredere.