|

Ce inseamna moarte clinica?

8 Raportează Evaluează
8 răspunsuri:
| a răspuns:

Este coma. Tot corpul funcţionează normal, îşi face toate funcţiile, mai puţin partea conştientă a creierului, de aceea în timpul comei nu poţi fi conştient.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Http://ro.wikipedia.org/wiki/Moarte_clinică
Aici te poti documenta:).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Atunci cand esti viu doar prin intermediul aparatelor

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Moartea clinică reprezintă o situaţie aflată la limita dintre viaţă şi moarte, de cele mai multe ori fiind vorba despre pacienţi aflaţi în sitaţii critice din punct de vedere medical, având funcţiile vitale biologice-activitatea cardiacă şi respiraţia-abolite pentru anumite perioade de timp. Moartea clinică reprezentând de fapt perioada de timp în care organismul mai poate reacţiona la diverşi stimuli interni sau externi care pot determina reluarea activităţii automate a miocadului (muşchiul inimii) şi a respiraţiei, respectiv a centrilor nervoşi cardio-respiratori, situaţi în trunchiul cerebral. Reluarea activităţii automate ale acestor centri, care descarcă ritmic impulsuri nervoase către muşchii ce coordonează circulaţia sanguină(miocard), respectiv respiraţia(musculatura intercostală şi diafragmul)reprezintă resuscitarea propriu zisă, intervalul de resuscitare(de la oprirea funcţiilor vitale pană la reluarea lor) reprezentând de fapt fenomenul cunoscut sub numele de moarte clinică

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Http://forum.computergames.ro/31-stonehenge/53998-moartea-clinica.html

Cand eram mica, ma gandeam ce se intampla dupa ce mori. Daca acolo e lumina sau intuneric, daca acolo sunt prieteni, daca acolo vor veni si parintii... daca, daca.
Si m-am gandit pe parcurs, m-am interesat, si am tras concluzia ca, exista viata de apoi.
Apoi m-au pasionat filmele despre moartea clinica, in care simptomele pasului in viata de apoi constau de fapt, intr-un tunel unde esti atras de o lumina puternica. Sensul era acela ca daca inaintezi pasesti in moarte, daca te intorci revi la viata.
Insa prin experiente, americanii au descoperit faptul, ca acest « tunel »reprezinta de fapt, semnele incetarii din functiune a creierului, prin stimularea lobului drept, pe undeva in partea inferioara a lui. Asta inseamna daramarea mitului vietii de dupa moarte...
Ce am uitat sa mai spun in legatura cu aceste vaste experiente, e ca... s-a incercat obtinerea unor efecte identice cu cele ale mortii clinice, prin stimularea artificiala a lobului drept, si surpriza, au obtinut aceleasi fenomene. Subiectii chiar povesteau ca in acest timp, simteau o prezenta calda, prietenoasa, protectoare, alaturi iar cand sedinta lua final, personajul devenea trist pentru ca prezenta anonima disparuse, caci un sentiment imens de impacare si liniste sufleteasca ii contopise.
Sper ca subiectul am reusit sa il expun bine, pentru ca la mine se cam bat 2 chestii cap in cap, pe de o parte cred in fenomenul mortii clinice prin stimularea creierului, pe de alta parte... ce naiba se intampla in sedintele alea de spiritism.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cred ca este coma

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Um, concret: m`a pus tare pe ganduri un documentar romanesc despre viata de dupa moarte. cateva cazuri de persoane intrate in moarte clinica. fiecare vazuse altceva: 2 iadul, descris oribil, loc al suferintei sufletelor, fara margini, altu zbura cu viteza gandului, si lumea nu-l vedea, desi el ii vedea pe toti, iar pana la urma si-a dat seama ca e mort, si a vazut o lumina care l-a intrebat "ce`ai facut cu viata ta", bla bla

astea`s media. dar.cunoasteti personal astfel de persoane? intrate in moarte clinica, sau coma? intrebati`le ce`au vazut, daca au vazut ceva.

personal, cunosc 2 astfel de persoane: una intrata la nastere in moarte clinica, a vazut o lumina foarte puternica, spre care se indrepta instinctiv, dupa care si-a adus aminte de familie si alte alea lumesti, si a revenit. cealalta, ruda a unei colege, fusese in coma o perioada lunguta de timp, si atunci cand si-a revenit, a spus ca a fost peste tot pe unde fusese familia sa, se stramba la sotie, la copii, si ajunsese la disperare ca toti se faceau ca nu-l vad.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

O persoana care pentru cateva momente i se opreste inima iar sufletul lui vede lumea imateriala

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează