Ce poți face pentru a nu deveni victima abuzului de tip cyberbullying?

Ce poți face pentru a nu deveni victima abuzului de tip cyberbullying?

TPU.ro susține campania #BeCyberSafe, o inițiativă a Asociației Telefonul Copilului.

Dacă citești acest post înseamnă că ești online. Dacă ești activ în online, sperăm că știi și cum să te protejezi împotriva cyberbullyingului. Iată aici câteva sfaturi la îndemână din cea mai recentă campanie a Asociatiei Telefonul Copilului pentru prevenirea abuzului de tip cyberbullying #BeCyberSafe, cu sprijinul Meta:

https://www.youtube.com/watch?v=QNiZBff9I_c&t=3s

 Înțelege că nu poți controla ce fac oamenii din jur, ci doar modul în care reacționezi tu la ceea ce fac ei. Cuvintele lor au putere asupra ta, atâta timp cât alegi să te lași afectat.

Alege cu grijă afirmațiile pe care le faci, indiferent dacă este vorba despre tine sau despre ceilalți. Viața personală trebuie împărtășită cu oameni care țin la tine și te prețuiesc. Uneori amănuntele personale, pe care le împărtășești, pot fi folosite împotriva ta. Așadar, fii selectiv în ceea ce scrii.

Nu ești singur într-o situație de cyberbullying! Sună la Telefonul Copilului: 116 111 sau scrie- ne la 116111@telefonulcopilului.ro! Poți afla ce trebuie să faci în situația ta și poți beneficia de suport psihologic în deplină confidențialitate.

https://becybersafe.116111.ro/

 

#TelefonulCopilului116111 #becybersafe

9 răspunsuri:
| StoicAnalysis a răspuns:

E cam complicat. Daca nu iti educi copilul de mic sa fie indiferent la porcariile spuse de ceilalti cu scopul de a-l leza psihic, nu prea poti face nimic. Maxim poti sa-i interzici sa foloseasca internetul, dar in ziua de azi, ai nevoie de el ca de apa. E foarte clar ca din ce in ce mai multi copii sun mai moi/fragili emotional si ca inevitabil asta ii va inhiba mai tare decat este nevoie.
Asa ca singura modalitate pentru a nu creste un copil predispus la "cyberbullying", este sa-l educi de mic. Sa-l inveti de mic sa fie indiferent la atacurile acide ale celorlalti, sa gandeasca la rece si sa rezolve el problema prin propriile lui puteri. Si daca nu poate, sa aiba curajul sa ceara ajutorul din partea oamenilor calificati.
Daca totusi nu ai destul timp liber sa-l educi, angajeaza un psihoterapeut sa se ocupe de treaba asta pentru tine. Si daca stii din timp ca nu o sa ai nici timp si nici bani pentru asta, atunci nu mai da nastere unui copil in primul rand. Ce rost are sa aduci un copil pe lumea asta, daca nu ai resursele necesare pentru a-l educa sa-si traiasca viata intr-un mod sanatos?

| ILoveBlackCats a răspuns:

Simplu. Lasi telefonul la o parte pana esti suficient de pregătit sufleteste pentru cyberbullying din toate partile. Mai ales de pe TPU

| MAteiLaAjutat a răspuns:

Nu fi fraier? O optiune ar fi ori sa raspunzi cu aceeasi moneda ori sa lasi calculatorul/telefonul/tableta etc.

| MistarGoGu a răspuns:

Simplu! NU intri in vorba cu DUBIOSII mai mari ca tine! DE LA Primele mesaje de bulling cu caracter sexual sau amenințări faci captura de ecran si le duci la Politie! Mai ales daca esti minor ( a )!

| BobTheCat a răspuns:

Simplu: te ții departe de TPU big grin

| Justasimplequestion a răspuns:

Nu mai stai pe net mai iesi la iarba verde

| colonelumorteni a răspuns:

Eu am capatat puterea in proportie de vreo 90 % sa renunt la conversatie sau telefon, il las deoparte da eu am deja o varsta 38 de ani am devenit mai puternic cat de cat desii e tot greu.Mai am cateodata obiceiul daca iau ceva la bord sa spun asa sa caut agresoru sa urlu la el:,, hai ma mai vii odata sa bem sticla aia de vin'?,, huu huu'' ma apuca rasu si vorbesc numai pe dos cu el, i se taie chefu.da in general sunt vulnerabil atunci nu. Odata il asociam cu un caine maltratat si sunetul de catel plangand de pe Youtube i-a dat mare dauna mentala, s-a oprit din scris. Spuneam ca si cum el este cel care scheune, nu mai avea putere pe moment, abuzam de o faza menita sa fie pentru el sau ala e el pana nervii lui ajungeau la epuizare desii el era agresor