| lolly_6164 a întrebat:

Ce sfaturi imi dati pentru a organiza o aniversare super tare?happyAm vreo 20 de invitati...cam ce si cata bautura ar trebui sa cumpar? Ma gandeam la vin si wisky, sau tequila ca sa nu fie amestecate foarte multe. D ex: 5 sau 10L vin, 2, 3 sau 4 sticle wisky, tequila sau alta bautura d genu, plus sucuri(naturale + nelipsitul Colahappy ) si un bax de bere? Castigatorul primeste fontita plus... o invitatie la zua meabig grin

3 răspunsuri:
| HBK a răspuns:

Straduieste-te sa ai din fiecare cate ceva, ca sa poti sa-i multumesti si pe cei mai pretentiosi.Nu te pui cu gustul si pofta omului.Si nu uita de ceva gustari. Distractie placutahappy

| e m i l y a răspuns:

Da, sigur ne inviti la ziuta talaughing.

Din ce ai zis mai sus...doar vinul si berea mi se par ok, ca celelalte nu'mi placlaughing. Dar cum sigur jumate din invitati sunt baieti, le'ar trebui lor niste wisky. Sper pentru binele vostru sa nu aveti doar bautura pe masa, ca se va transforma dintr'un party intr'un masacru.

| gangstarap a răspuns:

Acesta este cel mai delicat aspect. Alegerea oamenilor pe care ii inviti afecteaza cam 60% reusita sau nereusita petrecerii. Eu incerc sa chem oameni care au ceva de oferit. Oameni care sunt amuzanti, interesanti si pe care merita sa ii asculti. De multe ori, cei pe care ii invit nu sunt prietenii mei cei mai buni, ci persoane pe care le-am cunoscut de curand si cu care am socializat calitativ si pentru scurta durata. Cu o coala de hartie si un pix in fata, rasfoiesti lista de messenger si contactele din agenda telefonului. Notezi toate persoanele care prezinta interes. Cateva categorii de interes ar putea fi:



a ) Prieteni vechi pe care nu i-ai mai vazut de mult si cu care vrei sa reiei legatura.



b) persoane care te-au ajutat la un moment dat si nu ai avut ocazia sa iti arati recunostinta



c) oameni pe care ii apreciezi si de la care vrei sa afli mai multe.



d) prieteni foarte sociabili, genul de oameni care spun tot timpul glume, rad si ii fac pe altii sa se simta bine.



e) prieteni in care ai incredere ca te ajuta cu oraganizarea, si care au grija ca invitatii sa nu arunce masina de spalat pe geam happy



f) fete. In general e bine sa chemi multe fete. Trebuie sa fii totusi select, le chemi doar pe cele care arata de la prezentabil in sus, care sunt sociabile si cu care te intelegi bine. Poate cu unele dintre fetele pe care le chemi nu ai o relatie prea stransa si ti se pare ciudat sa le abordezi in acest sens. Spune-le simplu ca dai o mica petrecere unde vin numai oameni de calitate si ca te-ai gandit la ele. Ofera-le posibilitatea sa mai vina cu cineva care le face sa se simta bine, indiferent daca e fata sau baiat…. Pana acum toate fetele care au primit aceasta oferta din partea mea au venit ori singure ori cu o prietena. Spune-le ca majoritatea invitatilor tai nu se cunosc intre ei si ca o sa fie foarte usor primite.



g) o cunostinta celebritate



h) alte persoane pe care cei din lista de mai sus ar fi interesati sa-i cunoasca.



Preferabil este sa nu-ti chemi toti prietenii cu care iesi in fiecare zi la o bere ci sa diversifici, sa chemi oameni din cercuri foarte diferite dar cu trasaturi asemanatoare de caracter. Proportiala ideala ar fi 3 fete la 2 baieti si nu mai mult de 1/3 din cei care au venit sa fie cupluri. Cei care vin cu prietenul/prietena tind sa stea in fotoliu si sa nu socializeze prea mult. Gandeste-te ce surprinsi o sa fie prietenii tai cand o sa vada ca sunt mai multe fete decat baieti, sigur o sa le placa happy … si fetelor o sa le placa pentru se gasesc intr-o situatie usor neobisnuita in care baietii sunt cei care aleg cui ofera atentie… asa cum ar trebui sa fie intotdeuna big grin



Nu invita persoane care iti pot agresa invitatii. Acestia ar putea fi genul de oameni (baieti de cele mai multe ori) care se comporta ca un guvide intr-un acvariu cu pesti exotici, adica simt nevoia sa cucereasca toate fetele si sa le ceara numarul de telefon, fara a aduce valoare evenimentului. De asemenea, nu invita pe nimeni care provoaca sau alimenteaza scandaluri.

O problema care mi-am pus-o a fost daca aduc oameni (baieti) superiori mie (ca aspect, gandire, mod de viata…) Poti sa te gandesti ca acei oameni te vor umbri si preferi sa nu ii chemi. Faci o… greseala happy Cheama-i! Ei vor aduce valoare evenimentului, si prin asociere cu ei, tu capeti valoare. Daca ii chemi de mai multe ori, o sa fiti ca si buni prieteni si orice complex de inferioritate dispare.



Invitatiile le fac cu o zi, maxim doua inainte. Dupa ce ii invit, oamenii se ofera sa aduca si ei ceva. Desi le spun ca nu e nevoie de nimic, ca sa nu se simta prost, ii las si pe ei sa aduca provizii. E foarte amuzant sa le spui tuturor sa aduca acelas lucru, de exemplu o singura sticla de cola. Cand ajung la petrecere, le spui sa puna sticla de cola langa celelalte si sa se simta bine laughing Cu siguranta vor gusta gluma. In medie cam 70% din cei pe care ii solicit sunt disponibili si vor sa vina. Tine cont ca nici cei care confirma nu o sa vina toti si e bine sa chemi mai multi oameni decat vrei sa vina.



In functie de dimensiunile casei si de cat esti dispus sa aglomerezi, poti sa chemi intre 12 si 40 de persoane.



2. Provizii



Dupa ce ti-ai facut lista de invitati si ai dat telefoane, e timpul sa mergi la cumparaturi. Regula mea este "gazda face cinste" pentru ca nu vad cum altfel ar putea sa fie. Este placerea mea sa-i am alaturi, eu platesc. Aceasta regula nu este batuta in cuie, fiecare se descurca cum poate. In functie de cati invitati ai trebuie sa iti faci o lista de cumparaturi. Cateva idei ar fi: wiskey (J&B e tare si mai ieftin, Jack e aromat si mai bun dar am devenit imun la el, Ballentines…) vin (rosu demidulce sau demisec, Conu Alecu, Beciul Domnesc, Pietroasa de Bohotin… sunt foarte bune si desul de ieftine) suc (cat mai diversificat, cate o sticla din fiecare, santal de mere , portocale, lamaie, prigat nectar, etc +cola,fanta,sprite), energizante (redbull pentru notorietate, burn e mai bun, effect e mai ieftin). Poti sa cumperi si niste fructe (banane, mere, citrice) si chipsuri (cascaval sau orice dar sa nu miroasa dubios). Daca vrei sa iei sampanie, fereste-te de cea rosie, o sa te puna sa dai cu mopu pe tavan happy vinul rosu pateaza. Nu te apuca sa gatesti si sa faci mese festive, nu mananca nimeni. Daca vrei sa exagerezi cu ospitalitatea poti sa faci cateva platouri cu sandwich`uri.



3. Organizare



Fa invitatia pentru o ora nu prea tarzie, de exemplu, ora 21. Multi o sa inteleaga ca pe la ora 9 vine majoritatea si ca ei vor veni ca vedetele pe la 10… 10:30… de aceea le subliniezi ca ii astepti la 9 fix. Daca vin pe rand, se porneste mai greu spiritul de distractie si buna dispozitie. E recomandat sa ii chemi cu o ora mai devreme pe prietenii care au roluri organizatorice si sa le spui despre ce este vorba, tot ei te pot ajuta cu o mica inspectie a casei si un feedback inainte sa vina restul invitatilor.

Plecam de la ideea ca este petrecerea ta, tu esti in centrul atentiei, tu esti cel mai important om… etc, de aceea tu nu trebuie sa fii ospatar, portar sau operator garderoba. Tine minte ca ai in lista de invitati niste prieteni cu atributii organizatorice. Vorbeste cu ei si roga-i sa te ajute atribuindu`le roluri. De exemplu, un prieten are rolul sa deschida usa, sa il primeasca pe cel care vine, sa-i spuna sa se stearga pe covoras si sa nu se descalte, sa se ofere sa-i ia geaca si sa-l invite inauntru. Alt prieten se ocupa de catering, adica este foarte amabil si se ofera sa aduca bauturi celor care sunt mai timizi si nu isi iau singuri. Alt prieten poate avea rolul de a intra in conversatie cu ceilalti si de a-i ajuta sa se integreze. Aceste lucruri oricum se intampla, dar daca sunt anticipate, evolutia lor este mult mai eficienta.



Muzica are un rol foarte important. Pregateste muzica diversificata, adica si mai noua si mai veche si mai lenta si mai alerta… house, rock, etc. O idee practica ar fi ca muzica sa alterneze, 10 melodii house, 10 melodii disco… Multi dintre invitati vor sa impartaseasca bunele gusturi in materie de muzica si fac o bisericuta langa calculator. Pentru a evita harmalaia si haosul in care fiecare pune cate jumate de melodie si se trece de la house la populara in 2 timpi si 3 miscari, vom delega functia de DJ unui singur invitat in care avem incredere. Ceilalti ii pot solicita acestuia o anumita melodie pe care el o pune in lista de asteptare.



E bine sa le faci o vizita vecinilor si sa le spui dinainte ce o sa se intample cu peretii lor. Daca le spui ca e un eveniment important, ca nu dai muzica extraordinar de tare si ca ii astepti a doua zi la o cafea daca nu pot sa doarma din cauza zgomotului, eu cred ca vor intelege happy. Tonul cu care te adresezi este foarte important, tu apelezi la ei cu o rugaminte, nu cu o aducere la cunostinta. Ideal ar fi sa-i inviti si pe ei.



4. Toposul

In ziua dinaintea petrecerii trebuie sa aranjezi casa. Fa curat. Indeparteaza toate obiectele inutile (carti caiete de pe birouri, vase, haine….). Elibereaza cuierul, urmeaza sa fie foarte solicitat si ai nevoie de el in forma maxima happy Casa trebuie sa fie curata si aerisita dar nu impecabila. Daca totul arata imaculat, din dorinta de a nu deranja si nu a strica ceva, invitatii tai se vor simti inconfortabil. Pune-ti la vedere toate obiectele care consideri ca te avantajeaza (album cu pozele de cand ai fost in safari… cadouri impresionate pe care le-ai primit la ziua ta, medalia de la jocurile olimpice, parfumuri scumpe, carti sofisticate, etc). Baia trebuie sa fie impecabila, ai grija de acest aspect. Dupa ce faci curatenie in baie, ai grija sa scapi cateva articole in dreptul oglinzii pe care domnisoarele invitate cu siguranta le vor observa… de exemplu: o crema de maini, crema care curata tenul, gel de par, un sampon mai fitzos, servetele umede, parfumuri… etc. arata-le ca esti rasfatat, se vor uita mult mai frumos la tine happy



5. Playtime

Toate cele fiind spuse, e timpul actiunii. Oamenii incep sa vina, schema de sah e facuta, totul decurge de la sine. Tu nu ai decat sa te simti bine, sa "bondezi" cu toata lumea, sa spui glume si sa-i faci pe toti sa se simta bine. E opera ta, bucura-te.



Cum iti dai seama ca petrecerea e buna si oamenii se simt bine? In primul rand, ii vezi ca socializeaza toti, vorbesc despre tine si… nu pleaca happy. Cu cat stau mai mult, cu atat mai bine. Si ce se mai poate intampla? Schimba intre ei numere de telefon. Atunci e clar ca e bine big grin



Pasul urmator?

Mai organizezi o petrecere la care le spui sa vina fiecare cu o persoana interesanta pe care nu o cunosc ceilalti happy