anonim_4396
| Anonim întreabă:

Cum îmi găsesc vocația la 19 ani?

4 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Daca o vei căuta o vei gasi.

| AnotherGirl a răspuns:

Hello! Când nu știi de mic ce vrei să faci (cum sunt acei copii care își doresc de la 7 ani sa devină medici și chiar ajung), cred că cea mai bună variantă e să încerci, să experimentezi, să testezi. La 19 ani presupun că ești student sau urmează să aplici pentru facultate. Sunt tot felul de organizații studențești unde poți face practică pentru a vedea ce ți se potrivește.

La 19 ani încă nu ai testat piața muncii, nu știi ce se cere, nu știi ce îți place. Poți inclusiv să te angajezi part time în diverse locuri pentru e testa diverse domenii.

Gândește-te ce activități te relaxează, îți aduc plăcere, ce anume poți face ore în șir fără să simți cum trece timpul.

Din momentul în care descoperi ce îți place, te gândești și în ce profesie ai putea face bani cu înclinațiile pe care le ai.

Poate îți place să desenezi și atunci poți alege să fii graphic designer sau ilustrator.

Poate îți plac copiii și ți s-ar potrivi mai mult să fii educator/învățător.

E un domeniu foarte vast. Uneori se întâmplă să termini o facultate și un master și încă să încerci să înțelegi care e vocația ta.

Experimentează. E cel mai sigur mod de a discerne ce îți place de ce nu și a putea alege în consecință.

Also, dacă există un psiholog al liceului la care înveți, există niște teste care îți pot da o mică direcție spre anumite domenii care ți s-ar potrivi. De acolo poți începe să le analizezi pe fiecare în parte ca să vezi ce e pentru tine și ce nu este.

| Violleta2022 a răspuns:

Pui pe hartie ce ti-ar place sa faci in viata si ce posibilitati ai.

| Freya1 a răspuns:

Dacă nu ai o pasiune anume, sau un lucru ce sa îți placa nu rămâne decât sa experimentezi.

Poti sa încerci sa îți iei de munca în domeniul în care ti-ai terminat școala, poți sa începi sa muncești în diverse locuri unde se cauta oameni. Daca ai permis poți sa îți cauți ceva ca șofer etc.Sunt multe oportunitati, iar o data ce începi sa faci ceva, sa ieși în societate sigur îți vei da seama treptat ce îți dorești cu adevărat.

Întrebări similare