| Alloneforever a întrebat:

Cum pot sa scap de timiditate și anxietate? Vreau și eu sa am prieteni, sa ies afara și sa ma distrez. La scoala nu am prieteni, "vorbesc"(mai mult ei) cu 2 colegi dar nu avem cum sa iesim afara pentru ca ei stau la tara. Stiu ca suna ciudat, dar sunt trist pentru ca stiu ca sunt in depresie. Cu părinții nu prea vorbesc chiar daca stam in aceeași casa și nu le spun nimic despre viata mea, am auzit ca daca faci un sport scapi de anxietate și depresie..am fost 3 zile la sala, dar m-am lăsat pentru ca mereu ma gandesc ca ma critica toti...

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| UnFlutureTacut a răspuns:

Poate ca oamenii pot fi rai sau barfitori uneori, insa nu toti gandesc astfel. Nu toti judeca dupa aparente, nu toti cauta motiv sa-i neglijeze pe ceilalti. Sunt sigura ca mare majoritate din persoanele cu care nu interactionezi nu au nicio parere despre tine si chiar daca ar avea una, n-ar trebui sa le acorzi atentie. Pentru ca acele persoane nu cunosc un sfert din ceea ce esti tu cu adevarat.
Faptul ca esti anxios, nu reprezinta ceva ce ar trebui sa te faca sa te urasti sau sa-ti scada stima de sine. E normal sa avem frici, sa ne temem de viitor si de singuratate, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne lasam controlati de sentimente negative. Imagineaza-ti ca esti prins intr-un cocon si trebuie cumva sa iesi din el, insa toate negativitatile nu fac decat sa-l intareasca, iar pana nu te lepezi de tot ce e rau, nu poti scapa. Si nu, nu e deloc ciudat sa fii trist. Nu e gresit sa iti doresti atentia oamenilor.
Ridica-te. Scutura-te de tot praful care te acopera si lupta. Lupta si iar lupta, caci numai asa poti obtine ceea ce vrei cu adevarat si sa nu cumva sa crezi ca nu poti. Esti puternic. Existi, deci esti puternic. Daca nu stii incotro s-o iei, fa-ti o cale, gaseste un motiv pentru care sa zambesti in fiecare dimineata. Acest motiv poate fi chiar o pasiune. Fa sport, daca asta iti place. Joaca-te pe calculator, deseneaza, scrie, canta, fa orice iti trece prin cap.
Creierul e cel care declanseaza depresia si tot el e cel care o poate alunga, asa ca alimenteaza-l cu lucruri si ganduri frumoase. Ai incredere in tine, vei reusi intr-o zi!

4 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Incepe prin a-ți acorda stimă de sine: schimbă-ți dreakului numele ăsta de user ( Alloneforever - intre noi fie vorba: alone, se scrie cu un singur "L")

| DoarBogdan a răspuns:

Of, gura asta a lumii, ce face.
Esti tu 100% sigur ca vrei sa fii altfel? Pentru ca daca ai vrea, ai fi.
Care este problema? De ce nu ai prieteni? Ai acele 2 persoane. Esti sigur ca, cu celelalte persoane te-ai intelege bine? Pentru ca daca ai face-o, ati fi vorbit pana acum. Toate vin la timpul lor.

Mediul in care ai stat a fost facut exact ca tu sa pui aceasta intrebare acum. Cand o sa fie timpul sa te schimbi, o sa fie. Noi nu prea avem ce sa iti spunem.

Fii deschis, accepta oportunitatile noi, invata, iesi pe afara singur, fa miscare. O sa vezi ca o sa te simti mult mai bine dupa aceste lucruri.

Pe langa aceste lucruri, o sa observi ca nu ai nimic, esti o persoana normala, o sa vorbesti cu o fata cand o sa fie cazul, o sa faci diferite activitati, o sa iei initiativa si o sa faci tot ceea ce iti propui, la timpul lor. Daca tu ai hotarat ca acesta sa fie pasul in care incepe schimbarea, o sa fie. O sa te impinga de la spate.

| Dana2103 a răspuns:

Anxietatea sociala este o boala si se trateaza cu psihoterapie si anxiolitice

| Dana2103 a răspuns:

Mergi la un psihiatru pentru adolescenti