| Justagirl12222 a întrebat:

Hei!
Sunt in clasa a opta si mai e o saptamana si ceva pana la examen. Problema este ca eu nu stiu la ce profil sa ma duc, ce sa aleg intre bio-chimie si mate-info. Nici nu ma pot lua dupa medii ca eu am avut pana acum 10 la toate.
Am vorbit cu o fata si mi-a spus ca la bio-chimie majoritatea sunt profesori buni, ca la mate info singurul profesor mai bun e cel de matematica. La liceul unde ma duc eu toata lumea se bate pe clasele de la filologie si socio, iar la mate-info cam bate vantul ????. De exemplu, stiu pe unul care a luat 4 si ceva la mate si a avut media 6.15 si a intrat la a treia clasa.
Pot sa spun ca, intr-un fel, ma fascineaza chimia, dar mai mult atunci cand e pusa in practica. La noi, fiind o scoala mica si izolata, nu prea a fost posibil, si am avut o profesoara cam enervanta. Mi-am dorit mereu sa fac macar un experiment, si ieri cand am reusit ( dintr-o pastila de calciu cu apa si ingrasaminte ) am fost cea mai fericita????. Deci imi place chimia, dar nu atunci cand stau sa invat definitii lungi fara sens.
La biologie, in clasa a saptea, am fost la olimpiada, am luat mentiune la judeteana. ( am fost, la punctaj, pe un loc cu cei de la o scoala mare )
Si matematica imi place si ma pricep cat de cat, dar nu pot spune ca as sta toata ziua sa fac la calcule si probleme. ( cum l-am auzit pe unchi-miu, ca el cand se plictiseste, face cate-o problema???? ).
Voiam sa mai spun ca am observat ca imi place foarte mult sa explic chestii ( la mate, de exemplu ) sau sa fac oamenii sa se simta mai bine.
Voi ce ziceti? Ce profil sa aleg?

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Cum nici chimia nu te atrage prea mult si nici matematica, te sfatuiesc sa mergi la filologie.

| anamariarot a răspuns:

Dacă aș fi în situația ta, eu aș opta pentru științe ale naturii. Poate sunt subiectivă, având în vedere că eu am fost la profilul ăsta.
Chimia care mai seamănă cu cea din școala gimnazială este chimia din clasa a IX-a, dar nu te va pune profesorul să înveți definiții lungi, ci te vei axa pe probleme. În clasa a X-a și a XI-a vei face chimie organică și va fi chiar ca o materie nouă. E mai frumoasă decât cea anorganică(cel puțin pentru mine) și mai ușor de înțeles. Treaba cu practica(aici mă refer la experimente într-un laborator) cam scârțâie în școala românească. În liceu pot număra pe degetele de la o mână de câte ori am fost în laboratorul de chimie. Aici nu prea ai ce să faci, dar dacă-ți place să rezolvi probleme, e în regulă.
De asemenea, nici matematica nu mai seamănă cu ce ai făcut în școala gimnazială. Dacă ai un profesor bun care să-ți explice și dacă lucrezi și tu singură acasă, bineînțeles, nu e așa de speriat. La clasă oricum vei lucra la un nivel ceva mai avansat comparativ cu bacalaureatul care e cam... floare la ureche și e foarte ușor să iei o notă mare. La simularea din clasa a XI-a eu m-am dus fără să mă pregătesc pentru ea(la matematică) și am luat 8 laughing doar fiind atentă la clasă și făcându-mi temele, nimic ieșit din comun. Dacă faci variante și te pregătești temeinic, iei lejer peste 9.
Cât despre explicat, e o experiență care îți poate folosi pentru orice materie. Când explici cuiva o informație, o asimilezi și tu mai bine, deci poți învăța alături de colegii tăi; vă explicați anumite informații unii altora, nici nu simțiți că trece timpul și mai și socializați happy.
Partea bună la real e că studiezi și socio-umane(logică, psihologie, educație antreprenorială, economie și filosofie) și poți vedea dacă te atrage și partea asta. Indiferent de profil, poți merge la orice facultate. Poate te va atrage psihologia, cine știe happy. Legat de psihologie, poți merge la psihologul școlii(fără rușine sau teamă) și să-l rogi să-ți dea niște teste, să vezi ce meserii s-ar plia pe personalitatea ta, ca mai apoi să-ți alegi profilul perfect pentru liceu.
PS: Bătaia pe filologie și științe sociale e pentru că foarte mulți(nu toți, desigur, nu generalizez) fug de matematică, fizică, chimie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vezi intai ce note o sa iei. Apoi poti pune intrebarea aici, la care sa adaugi ce note ai luat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La mate-info daca stii teoria nu te prea omori cu rezolvatul. Mai ales la analiza unde e logic.