| Alina_Alii_1999 a întrebat:

Daca eu sunt din Braila.Ma voi muta la Brasov cu chirie pentru facultate si chiar imi doream sa ma mut acolo (este orasul meu preferat) de asemenea voiam sa scap de orasul asta urat...
Prietenul meu nu a luat bacul din prima, acum in toamna eu zic ca il va lua sigur deoarece ii lipseau cateva sutimi pentru a lua bacul in prima sesiune.
Problema este urmatoarea : eu am vb cu el si am discutat sa mergem amandoi la Brasov.Totul a fost ok pana cand nu a luat bacul.Din acel moment el imi da de inteles ca eu plec din oras si din vina mea s ar putea termina relatia. El e de parere ca si in Braila poti evolua si poti sa traiesti si aici nu e nevoie sa te duci la cucuiata...
Eu sunt de parere ca da..si aici poti sa evoluezi. facand naveta la facultate...la Galati..si cum eu fac si postliceala..nu pot sa ma duc in Galati la facultate dupa sa vin cu trenul si sa ma duc in BR la postliceala. Suna aiurea. Mie imi place mult Brasov,acolo sunt oameni educati fata de Braila,este un oras curat,linistit,fara maidanezilaughing)), fara marea aia de drogati, pesti, alcoolici..acolo nu imi este frica sa merg pe strada seara. Sunt mai multe locuri de munca..ca in orice oras mare. E un alt stil de viata..aer curat. Vreau sa evoluez si cred ca primul pas a fost facultatea dorita si o a doua optiune adica postliceala. A 2 a pentru mine este mutarea in Brasov. Eu asa vad evolutia mea..ca om. Doresc sa ma angajez part time deja am gasit anunturi pentru studenti ..lucru care in Braila nu prea este posibil. Va rog sa imi spuneti parerea voastra! Please! Daca gresesc cu gandirea mea.

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Braila e un oras mort. El poate evolua si acolo ca nu e in stare sa ia bacul si orizontul lui e mic si ingust. Tu nu e cazul sa te plafonezi din cauza lui. Sa isi vada de treaba daca el nu vrea nimic de la viata.

| Violleta2022 a răspuns:

Evident, cand locuiesti 18 ani intr-un oras si mai ales intr-un cartier sarac, unde sunt betivi pe strada si maidanezi, este normal sa-i vezi si lucurile rele, dar asta nu inseamna ca Brasovul pe care tu il adulezi este vreun "sfat" ca si acolo sunt drogati, betivi, maidanezi.
Singura diferenta este ca este un pic mai mare ca oras, si are mai mult aer curat din cauza muntilor. Daca te muti acolo, vei vedea ca sunt drogati, betivi si maidanezi exact ca in orice oras din tara, fiind mai mare, vor fii chiar mai multi.
Daca nu intentionezi sa te amesteci cu betivii, drogatii si maidanezii, evolutia ta ca om se poate face in absolut orice oras din lume, inclusiv in Braila, unde sunt destule facultati bune.
Ma rog, cred ca ti s-a pus tie pata pe orasul natal, sau poate pe parintii tai, de esti atat de scarbita de un oras care este foarte frumos, comparat cu tot ce il inconjoara: Galati, Buzau, Vrancea, Tulcea samd.
Bineinteles ca la Braila este la fel de posibil sa-ti gasesti de munca, ca in orice oras. Sunt locuri de munca, d aor trebuie sa le cauti. Evidnet, daca nu ai ochi decat pentru Brasov, nici macar nu te-a interesat sa cauti ceva in Braila si-ti spun asta cu siguranta ca sunt, pentru ca ambii mei nepoti si-au gasit joburi chiar pe perioada facultatii.

Cat priveste relatia cu iubitul actual, nu va rezista in timp, pentru ca fiecare isi va face viata lui, conform dorintelor lui.
Tu nu vrei Braila, el nu vrea Brasovul, deci, pana la acest moment nu se vede nici o carare comuna, dimpotriva, fiecare tinde sa se indrepte incotro il trage inima. Din pacate, pe tine nu te trage inima nici langa iubit si nici in orasul natal si asta spune multe despre dragostea pe care o nutresti pentru el.

| Alina_Alii_1999 explică (pentru Violleta2022):

Da.Aveti dreptate! Poate am eu aceasta idee intiparita si nu pot vedea realitatea.Mi a placut asa mult Brasov puppy dog eyes33 n aveti idee. Eu am stat in cartierul Tractoru cand am fost acolo.In Braila as avea doar Facultatea de Inginerie..Management..mie nu mi plac.Pata pe parinti nu. mama locuieste in Italia iar cu tata vorbesc rar. nu se pune problema asta. Inainte de bac vorbisem cu prietenul meu sa mergem amandoi acolo..era de acord dar dupa ce nu a luat parca s au schimbat toate.Brusc nu ii place Brasov si se multumeste cu postliceala de asistenti din Braila inainte voia la Facultatea de Asistenta Medicala.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Facultățile din bv nu sunt de top. Vrei sa locuiești in Brașov ca e orașul tău preferat. Ok, dar ce faci? Te duci la Transilvania? Brașovenii fug în alte părți și alții se chinuie sa prindă locuri laughing eu locuiesc în Brașov, iubesc Brașovul, dar nu recomand nimănui sa vina sa facă facultatea aici.
Pune totul în balanta, viitorul tău și relația ta. Ce te interesează mai mult? Pentru mine cariera e mai importanta decât familia și dacă as fi în locul tău, l-aș lăsa pe iubi și m-aș duce la scoala singura.