| Monyyyyy a întrebat:

Intreb din curiozitate dacă ai plecat in alta tara și obții cetățenie etc nu mai ai nevoie de buletin românesc sau acte de aici? Pasaport etc trebuie sa le faci aici sau acolo ca deja ești cetățean etc?

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Le faci în tara în care ești cetatean

| Jassmina a răspuns:

Buletinul si pasaportul romanesc pot fii folosite cu succes in Uniunea Europena si in Romania. Mai poti folosii pasaportul romanesc, ca sa calatoresti in alte colturi ale lumii, dar numai dupa ce obtii o viza de la tara respectiva.
Eu de exemplu, am dubla cetatenie si folosesc actele romanesti cand vin in tara, iar cele straine, cand calatoresc prin lume sau cand ma intorc in tara straina.
Pasapoartele sunt emise doar de catre tara unde ai cetatenia.
Sunt tari care iti permit mai multe cetatenii, altele nu.
Din pacate, nu toate tarile au aceeasi regula. China de exemplu, nu mai permite sa pastrezi cetatenia chineza, daca accepti orice alta cetatenie din lume.
Pasapoartele romanesti de exemplu, sunt emise la servicul de pasapoarte din orasul tau, daca locuiesti in Romania, sau depuse la orice Ambasada sau consulat Roman, dintr-o tara straina.

| Andreeush a răspuns:

Le faci în acea țară dacă ai obținut cetățenia.

| NGheorghe a răspuns:

Din câte știu România nu acceptă dubla cetățenie si deci trebuie sa renunți la cea română ca să primesti o alta. O dată ce nu esti cetățean român nu poți deține un buletin românesc (nici pașaport).
De obicei lumea plecată intr-o țară străină obține acolo doar statutul de rezident (adică buletin de rezident), este simplu si suficient.