| Stoleru_Alina_1990 a întrebat:

Salut! Ma poate ajuta, va rog si pe mine cineva?
Vreau sa incerc sa scriu o carte, dar nu am subiecte.

2 răspunsuri:
| Andreeush a răspuns:

Caută să scrii despre ce îți place, vreun hobby.

| Delcatty a răspuns:

Ai vreo aptitudine? Stii sa dai sfaturi intr-un domeniu? Scrie despre specializarea ta un ghid. Scrie despre cum e sa lucrezi in domeniul tau. O carte pentru incepatori si sfaturi. Eventual de ce sa alegi sau nu sa practici acea meserie/acel hobby.
Daca nu te intereseaza domeniul tehnic/realist, incearca sa scrii fictiune sau filosofie despre ceva ce te intereseaza. De exemplu, poti scrie despre cum vezi lumea/cum ai vedea viata daca ai trai intr-o utopie sau cu alte conventii sociale, cu alte reguli, in alt regim politic etc. Aici, poti imbina filosofia cu fictiunea, poti crea o poveste.
Poti strange date de la o persoana apropiata si sa scrii biografia cuiva din familie care a facut ceva interesant. De exemplu, a participat la un razboi, a fost intr-un lagar de concentrare sau orice altceva consideri de interes general.
Eu, una, am vrut sa scriu mai demult despre un tip care se satura de munca, ajunge internat intr-un spital dupa ce se loveste rau la cap si i se schimba personalitatea in opusul sau. Voiam sa pun accent pe reactiile oamenilor din jurul lui, asta considerand mai interesant.
Am vrut sa scriu despre o femeie de stiinta care ajunge sa aiba inchisoare pe viata intr-o tara foarte corupta careia i se insceneaza esecul unui medicament pe care cica l-ar fi facut ea, dar nici macar nu participase in productie. Am dorit sa pun accent pe cum se scoate din situatie cand sistemul atotputernic este fix contra ei.
Si stii de ce nu am mai scris nimic? Nu am avut ambitie. E usor sa scrii primele cinci pagini, dar, sa stii, ai nevoie de rabdare si de determinare ca sa reusesti. Nu ignora asta si mentine-te consecventa.
Iti doresc mult succes.