|

Salut.Sunt in clasa a10a profilul mate-info intensiv.Eu am intrat cu media 9.91 intr-o clasa foarte buna. Ultima medie in clasa a fost 9.85.La inceput am fost uimit de nivelul clasei mai ales ca in generala am avut multi colegi slabi. Faptul ca am avut un colectiv slab s-a vazut mai ales la inceputul clasei a8a cand m-am apucat de meditatie si am obtinut rezultate mediocre la evaluarile date la primele sedinte cu profesorii cam la ambele 7.50 si am muncit din greu ca sa ma ridic(pe langa mine alt coleg a intrat la un alt liceu de top de la mine din judet iar vreo 5 la licee mediocre iar restul la licee slabe).M-am obisnuit cu colectivul, am multi prieteni dar faza este ca nu mai am atat de multa determinare ca in generala si mai ales ca pe a8a.Eu la fizica nu intampin dificultati(am media 10 generala pe a9a si pana acum la fel)dar problema este la matematica(am avut media generala pe a9a 7)dar si la info(unde am avut 8) si as vrea sa reincep sa lucrez tare ca in generala la aceste 2 materii.La mine in clasa foarte multi fac meditatii(cam vreo 6 printre care ma numar stiu sigur ca nu fac din 34) cel putin am aflat de la unii de la care pur si simplu nu ma asteptam ca fac la vreo 4(spre exemplu la info,mate,engleza, fizica).Eu as vrea sa ma bag la meditatie la mate respectiv info ca sa recuperez materia pierduta astfel incat sa ajung sa doar 10. Ce imi recomandati fac? Credeti ca mai pot recupera "materia pierduta"(unde am goluri). Vreau sa iau nota mare in bac.

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Baiatu'meu. Eu am luat 9.93 la examen(si eu tot a noua sunt) si am intrat intr-o clasa unde s-a intrat tot cu 9.85. La mine nu vin profii pe la ore, iar daca vin nu predau mai nimic. Adica cel putin la materiile importante: romana, mate, fizica, chimie, informatica, iar desi doar vreo 5-6 de aici vrem sa invatam serios, o putem face decat daca invatam in plus acasa, pentru ca la clasa nu ni se preda mai nimic.
Vreau sa ma transfer la un liceu mai bun, nu ca al meu ar fi in top 10 cele mai bune din tara, dar in fine. Tu la ce liceu/clasa esti? Nu de alta, dar poate vin si eu acolo(nu la tine in clasa).
La alte clase reale vin profii pe la ore? Ce imi mai poti spune?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Tu te plângi că ai nota 8 la info, iar eu mă chinui să trec, la mate te plângi că ai 7, iar eu nu trec de 6.
Gândește-te că alții nu au note nici măcar cât tine şi se chinuie să treacă.
E bine că te preocupă școala, dar notele nu arată cu adevărat inteligența unui om.
Contează să iei bac-ul, nu contează cu ce notă îl iei.
Cât despre colegii "slabi" care au intrat la licee "slabe"...nu toți au capacitatea de a înțelege materia şi nu ar văd care ar fi motivul pentru care dai vina pe ei că ai luat notă mică in clasa a 8 a, fiindcă ei nu au nici o vină.
Învață să nu mai fi așa de "plin de tine" şi să nu te mai consideri așa inteligent, iar pe ceilalți să-i desconsideri.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează