anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, TPU.
Problema mea începe cu grupul de prieteni din care fac parte. Suntem trei persoane: eu (băiat), o fată Irina și încă o fată, Marina (nu astea sunt numele lor reale, dar e irelevant).
Trebuie să menționez că noi trei suntem foarte apropiați - nu există nimic romantic între noi - și am fost în câteva excursii împreună.
Totul a început marți, când Irina s-a dus la mare cu familia ei. Eu trebuia să merg la mare vineri și, de vreme ce Irina încă era la mare în acea zi, am întrebat-o dacă i-ar plăcea să vin cu părinții mei în stațiunea ei (familia mea oricum nu avea nimic împotrivă). Ea a spus că da, i-ar plăcea. Ok, așa a rămas. Însă eu, ca un prieten bun, am invitat-o și pe Marina la mare cu noi. Ideea era că o lua tata cu mașina și mergeam toți patru (mama, tata, eu și Maria) în stațiune la Irina. N-ai să vezi. Marina m-a refuzat, spunându-mi că vineri este pe ciclu și nu poate veni. Ea s-a supărat pe mine și pe Irina pentru că, cum să zic eu, ne-am permis să mergem la mare fără ea. Ok, după faza asta, Irina mi-a trimis un mesaj prin care mi-a spus foarte clar și limpede că nu vrea să mă vadă la mare, că fiecare să își vadă de excursia lui. Eu a trebuit să îi spun lui tata, ca nu mai avea rost să mergem în stațiune cu ea, iar el a înțeles. Bine, mai trec câteva zile și aflu de la Marina că de miercuri până joi a fost plecată la mare cu Irina. Chestia asta am dedus-o în timp ce îmi făceam baie, pentru că mi-am dat seama că nu mai vorbea cu mine și, în plus, nu era acasă. Am trecut mai demult pe strada ei. Așa, tot Marina mi-a spus că a dormit în aceeași cameră cu Irina și cu încă un băiat de treisprezece ani (vărul Irinei) și că nu m-a chemat și pe mine - pesemne, Marina a venit cu trenul la ea -, pentru că nu mai aveau loc în cameră. Tot ce vreau să spun e că Irina mi-a spus răspicat că nu vrea să mă vadă la mare, ca să nu o supere pe Marina, iar apoi, peste câteva zile, ele două se întâlnesc. Deci asta m-a lăsat cu gura căscată. Voi ce spuneți? Sunt cam tulburat de întâmplarea astaa. Pur și simplu, nu știu ce să fac. Simt că aș vrea să mă despart de grupul ăsta de trei persoane, dar nu brusc, ci încet și sigur. Adică dacă nu am chef să merg undeva o să le spun clar că nu. Înainte făceam sacrificii pentru ele, pentru că toți trei eram de nedespărți, dar acum nu o să mai existe așa ceva din partea mea.
Vă întreb din nou, voi ce credeți?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Adrian5575 a răspuns:

Daca te retragi incet si sigur, nu vor sti de ce ai facut-o. Daca te retragi brusc, isi vor da seama ca asta a fost motivul. Cam nasol daca te-au lucrat pe la spate. Acum tu stii daca merita sa pastrezi relatia cu ele sau nu. Nu pot sa iti spun eu ce sa faci pentru ca nu va cunosc si nu pot sa trag o concluzie numai din intamplarea asta cu mersul la mare. Explica-le ca te-ai simtit rau si vezi ce spun despre asta.

| IgnatVictor a răspuns (pentru Adrian5575):

Salut, da, că bine zici. E imposibil să iei o decizie doar pe baza acestei întâmplări, dar, dacă stau să mă gândesc bine, lucrurile dintre noi trei au luat-o pe arătură de ceva timp. O să văd ce este de făcut.

6 răspunsuri:
| Linda a răspuns:

Mai bine ti-ai gasi 2-3 amici baieti. Si relatii cu fete doar daca si partea romantica se va putea dezvolta.

| IgnatVictor a răspuns (pentru Linda):

Cred că ăsta e cel mai bun sfat pe care l-am primit vreodată. Nici nu glumesc. Am câțiva colegi amici, cu care m-am întâlnit de n ori și cu care m-am simțit grozav, dar ei sunt din alt oraș. Oricum, tipii sunt grozavi. Doar că eu mi-am format niște cercuri de prieteni. În mijloc sunt eu, iar în cel mai apropiat cerc de mine sunt Marina și Irina, iar apoi ceilalți băieți. Dar, parămi-se, lucrurile se vor schimba.

| alexalx1234 a răspuns:

Relațiile de prietenie dintre un băiat și o fată nu au mers niciodată

| IgnatVictor a răspuns (pentru alexalx1234):

La mine, relația asta de prietenie a mers șase ani...
Însă, cu cât am crescut (mă refer la grupul nostru de trei persoane) parcă fetele acelea au devenit - dacă nu au fost deja - din ce în ce mai apropiate.

| Sophieka a răspuns (pentru alexalx1234):

Cum sa nu? Ba da! Sunt prietenii faine!