| cosmin1980 a întrebat:

As vrea sa pornesc o afacere legata de cresterea viermilor de matase dar inainte de toate as vrea sa aflu cat mai multe informatii privind acest domeniu. De exemplu as vrea sa stiu:
daca se mai ocupa cineva in Romania cu asa ceva?
de unde se pot procura viermi?
cat costa kilogramul de gogosi in prezent?
cat poate fi de rentabila afacerea?
Orice informatie mi-e de folos!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai un punct de plecare bun(ideea). Afacerea cu viermii de matase se preconizeaza ca fiind una din cele mai profitabile pe timp de criza. Chiar UE sustine proiectele de genul. Sa iti arat un review : " În octombrie 2007, UE a stabilit că sericicultorii pot beneficia de un sprijin financiar din fonduri europene de aproape 134 de euro pentru fiecare cutie de ouă de viermi utilizată, dacă livrează producția unei unități de procesare autorizate. Pentru a primi subvenția, însă, sunt impuse anumite condiții de productivitate: crescătorii trebuie să achiziționeze de la furnizori autorizați (societatea Sericarom S.A.) cutii care conțin minimum 20.000 de ouă, iar apoi să obțină și să livreze minimum 20 de kilograme de gogoși de viermi de mătase pentru fiecare cutie unei unități de procesare autorizate (societatea Sericarom S.A.); de asemenea trebuie să fie înscriși într-o asociație sericicolă." Asa ca beneficiezi si de sprijin daca incepi. Plus ca firul de matase se foloseste in mai multe domenii : în: textile, electronică, industria de panificație, aeronautică, chirurgie.

Acum ce ai de facut: In prima faza sa infiintezi societate comerciala (asta daca nu ai deja una).
Pe un stie pentru cresterea viermilor am gasit ca ai nevoie de un spațiu construit (acoperit) de cel puțin 3/4 m2 și de frunze de dud. În acest spațiu puteți crește 10 g de semințe (ouă). Încăperile în care se cresc viermii de mătase trebuie sa fie aerisite, să nu fie umede și să aibă ferestrele orientate spre nord-vest. Și de asemenea materiale necesare incubației (paturi și mese pentru larve si frunze de dud). Pana cand poti recolta gogosile de matase trec 30 - 40 de zile. Adică după o lună poti vinde 20 de kg de gogoși de mătase cu 20 lei/kg (gogoșile de calitatea I) și cu 8 lei pe cele de calitatea a II-a.

Semințele (ouăle) viermilor de mătase sunt oferite de societatea Sericarom SA București la prețul de 24 lei/cutie (10 grame). Te poti orienta si in functie de ei ( daca vrei exemple de preturi).

Deci, practic nu te costă decât amenajarea spațiului (o clădire sau o încăpere dezafectată, uscată, cu ferestre și orientata spre nord-est).

| cosmin1980 explică (pentru anonim_4396):

Mersi, raspuns amplu, dar cat de "la zi" e pretul de 20 lei/kg, mi se pare fff putin?

| anonim_4396 a răspuns (pentru cosmin1980):

Sericarom SA București din cate am vazut au asa pretul. I-am luat pe ei drept exemplu cand ti-am zis. Acum nu stiu sincer daca e vreo schimbare. Hai sa luam o marja de eroare 10 lei si sa spunem ca ar putea fi 30/kg.

2 răspunsuri: