| elena1122 a întrebat:

am si eu o intrebare: daca proprietaru' unei case moare si are un copil si trei nepoti casa ii vine copilului sau trebui sa faca succesiune sa imparta si la nepoti?

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Copilul e ruda de grad I, are prioritate

10 răspunsuri:
| Bebitssaa a răspuns:

Buna! Daca a lasat testament prin care spune ca lasa si nepotilor atunci casa vine si nepotilor, altfel nu. Se poate ataca prin instanta, dar e complicat. In caz ca nu se indeplinesc nici una din conditiile de mai sus, nepotii nu au nici un drept asupra casei ( in caz ca copilul omului decedat face declaratie ca nu ii trebuie casa lucrurile se schimba iar casa va revenii celor mai apropiate rude a proprietarului casei, adica nepotilor). Deci casa ramane la copilul prop. Funda happy? Sper sa intelegi ce am vrut sa explic mai sus, am incercat cat de simplu big grin.

| raluk27 a răspuns (pentru Bebitssaa):

Nu mai zic nimic sad
1. De ce ar face cineva un testament daca are copii si dupa cum stim, descendentii sunt mostenitori rezervatari?
2. Daca fiul da declaratie de renuntare la mostenire, pe ce temei ar ajunge casa la nepoti?

| Bebitssaa a răspuns (pentru raluk27):

1. POate ala care are casa nu se intelege bine cu copii raised eyebrows. Am mai auzit de asemenea cazuri.
2. Nepotii sunt de gradu 2, rude... din cat stiuwinking.

| raluk27 a răspuns (pentru Bebitssaa):

1. Asa si? Oricum au drept la rezerva succesorala.
2. Ce legatura are gradul de rudenie? In ipoteza in care copilul renunta la mostenire, renunta si gata, pa. Nepotii nu mai au nici un drept. Deci nu stiu de unde ai scos ca daca se renunta, casa va reveni nepotilor.

| Bebitssaa a răspuns (pentru raluk27):

1. Il desmosteneste...rolling eyes. SI atunci nu mai are ddreeeeppptwinking
2.La cine se lasa atunci raised eyebrows? Ca vad ca tot dai din gura...

| raluk27 a răspuns (pentru Bebitssaa):

1.Fata mea, tu ai auzit de rezerva succesorala? Iti spune ceva notiunea asta?
2. Daca descendentul, mai exact copilul renunta, mostenirea va fi culeasa de mostenitorii din clasele subsecvente (parintii si fratii defunctului, nepotii de la frati ai defunctului, bunicii si strabunicii, unchii si matusile celui decedat sau verii primari). Nepotii nu pot pretinde nici un drept atat timp cat copilul este in viata, iar daca acesta renunta, cu atat mai mult. De exemplu daca taica-tu traieste si renunta la mostenirea lui bunica-tu, crezi ca tu mai ai vreun drept? Pa si pusi.
Nu stiu unde ai facut dreptul (daca l-ai facut), dar esti praf. Spui niste perle cat tine de mari. Mai uita-te pe carte.

| raluk27 a răspuns:

Hai sa o luam altfel: X e mortul, C e copilul si N1, N2 si N3 sunt nepotii.
Daca C e singurul copil al lui X, si cei 3 nepoti sunt copiii lui C, casa va fi mostenita doar de C (nepotii nu au nici o treaba) pentru ca este ruda de gradul I cu defunctul.
Daca X mai avea si alti copii in afara de C, si N1, N2 si N3 sunt copiii fratelui decedat, mostenirea se va imparti intre C si cei 3 nepoti (care vin la mostenire prin reprezentare).
Testamentul nu are ce cauta in aceasta ecuatie, din moment ce exista descendenti (care sunt si mostenitori rezervatari).

| YONTU a răspuns:

Pai fiului sau, nu? Ca nepotii sunt copii unuia dintre fii lui!

| TumblrAddict a răspuns:

Pai daca nepotii sunt fii copilului decedatului, casa ii vine copilului si dupa ce el moare casa revine nepotilor primului decedat, adica fiilor decedatului nr 2.
Sper ca te-am ajutatwinking

| Yo_Luciana_1988 a răspuns:

Conform noului cod civil ...devolutiunea in cazul prezentat de tine este una legala si casa revina doar copilului daca el este singur. nepotii vor mosteni doar daca fiul/fiica defunctului la data cand se deschide succesiunea este mort. sper ca am explicat bine