| Kedoaka79 a întrebat:

Dacă cineva imi trimite ceva prin posta, eu cum procedez sa ridic coletul? De unde stiu unde merg să-l ridic. Explicati-mi pas cu pas.

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Când coletul ajunge în orașul tău, factorul poștal are obligația de a-ți pune în cutia de scrisori, avizul sosirii coletului. Acolo, în subsolul avizului, vei vedea că scrie numărul Oficiului Poștal (1, 2, 3 etc), data și orele când poți ridica coletul.
În modelul de mai jos, destinatarul trebuie să își ridice coletul de la OP nr 4: http://imgur.com/a/Cr7yecP
Dacă nu te prezinți în maxim două zile, vei primi acasă, încă o înștiințare→ http://imgur.com/a/2D6Woxw (așa arată!)
(din nou, scrie numărul OF Postal, unde trebuie să te prezinți). Dacă ai ridicat deja coletul, pur si simplu, ignori înștiințarea. Nu mai folosește la nimic.
La poștă, trebuie să te prezinți personal, nu prin intermediari. Să ai la tine cartea de identitate și banii (dacă e ramburs). Semnezi primirea lui și îl poți duce acasă.
Nu e deloc complicat! Uite așa, înveți să ridici și un colet de la poștă...
Dacă ți se pare complicat, spune-i să ți-l trimita printr-o firmă de curierat rapid și curierul ți-l aduce direct la domiciliu.

6 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Primesti un aviz acasa precum ca ai primit un colet si te duci la oficiu si il ridici. Apartii de un anumit oficiu postal, functie de zona in care locuiesti. Scrie pe aviz.

| Bondarel99 a răspuns:

Trebuie sa primesti aviz dar cateodata nu se intampla asta asa ca mergi tu la posta dupa 3-4 zile dupa ce a fost trimis coletul si intreaba. Iti trebuie doar buletinul si trebuie neaparat ca adresa din buletin sa coincida cu cea de pe colet.

| Kedoaka79 explică (pentru Bondarel99):

Si de unde stiu eu la care posta sa merg?

| Bondarel99 a răspuns:

Dacă nu scrie pe aviz, trebuie sa afli. Ori intrebi pe cineva ori mergi la cea mai apropiată,

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

In buletin trebuie sa fie scris adresa de pe aviz. Daca nu corespund adresele, vor face gura functionarele sau te mai trezesti ca nu poti ridica coletul. Doar la Posta Romana se poate intampla asta.

| gothicbat a răspuns:

Primești acasă o notificare înainte.