|

De ce țările foarte dezvoltate din U.E precum Germania și Franța au datorie externă foarte mare?

Dacă aceste țări sunt așa de dezvoltate nu ar trebui să împrumute bani de la nimeni.

7 Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

UE e mafie legalizata, nu a facut nimic bun doar libera circulatie a fost avantajul oameniilor sa emigreze apoi emigratul a stricat treburile in tarile straine scazand salariile din cauza ca au venit imigrantii si profita de faptul ca erau usor de manipulat

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Tarile nu au datorii doara pentru ca se imprimuta de bani de undeva.O tara cum spui tu poate fi datoare doara numai comertului, deci tot ce importi se numeste datorie.
Si o tara care sta excelent economic, financiar e datoare laughing asta pentru ca orice tara are importuri si exporturi, ca urmare are de primit bani sau de dat bani.
In comertul dintre tari, si chiar si cel dintre firme din aceiasi tara, nu te gandi ca vind aia ceva si immediat si primesc banii.In cazul asta nu functioneaza ca la piata laughing tu faci un serviciu, vinzi ceva, iar banii iti intra dupa o luna, 3 luni sau un an,ori poate dupa caz si mai mult uneori,depinde de ce reglemetari sunt,de politica firmei etc.
Dar sa vezi exact cum sta o tara anume,sau o firma,tu trebuie sa verifici cati bani are datorie acea tara,si cat trebuie sa incaseze,faci calculul si dupa aia este realitatea.
Plus mai sunt si alte situatii in care o tara se poate imprumuta, poate n-are bani lichizi si trebuie sa faca o plata in modul asta, dar datoria unei tari nu reflecta nimic, nu arata nimic clar, trebuie sa cunosti ambele sa iti dai seama daca acea tara este pe plus, sau minus ori pe zero.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru ca in curand or sa vina zombie si nu mai trebuie sa dea banii inapoi big grin

acum serios, tarile care au crestere economica ridicata (cum ar fi China) imprumuta alte tari, cele cu crestere economica moderata sau mica se imprumuta... cel putin asta inteleg eu

China imprumuta SUA in draci, dupa care si-o trag pe la spate cu dezvoltare de armament (rachete hipersonice si sisteme anti-racheta), bully in Marea Chinei, rahat pe democratia din Hong-Cong, razboi comercial (ZTE a picat, acum urmeaza Huawei), etc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Uite, vrei sa-ti faci firma si sa faci afaceri. Ai un plan de afaceri care-ti cere investitii de 100.000 EUR si genereaza venituri lunare de 10.000 EUR brut. N-ai 100.000 EUR dar vrei sa castigi 10.000 EUR pe luna. Ce faci? Te imprumuti. Poate ai niste matusi bogate sa te imprumute cu 100.000 EUR. Daca, nu la banca. Oricum ar fi tot creditori se cheama. Iei suta de mii, te apuci de treaba, iese banu' lunar, 5000 ii tii tu, 5000 dai inapoi la datorie, cam in doi ani termini de platit datoria daca totul merge bine.

Daca nu te puteai imprumuta nu puteai face afacerea si nu te dezvoltai. Visai cel mult sa te angajezi pe un post la stat unde trebuia sa te imprumuti doar de 5000 EUR de-o spaga.

Deci cam asa e treaba cu dezvoltarea asta. S-au dezvoltat pentru ca au putut sa se imprumute ('jde miliarde ca aeroporturi, autostrazi, fabrici si uzine nu se fac cu maruntis). Daca s-au imprumutat, au datorie. Dar spilul este ca sunt solvabili, adica isi pot plati datoriile.

Daca vrei sa vezi datorie externa foarte mare, caut-o pe cea a SUA.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

De asta s-au dezvoltat, că s-au îndatorat excesiv și la dobânzi preferențiale, ceea ce nu este și cazul țărilor sărace.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cauta pe Youtube filmele conspirationiste, si o sa afli realitatea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ideea e că pentru a se dezvolta au avut nevoie de bani. acum înțelegi?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează