|

Salut TPU! Marți urmează să plec în UK și vreau să schimb o sumă de Ron în lire sterline. Întrebare: Unde este cel mai recomandat să fac asta, in Romania ( bancă, exchangeuri) sau direct în UK? Unde este mai avantajos și la îndemână? Aș prefera un răspuns din partea cuiva care s-a lovit de asta. Mulțumesc frumos!

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

In Anglia cred ca numai la aeroport vei putea schimba lei cash; si trebuie sa fie scump.
Nu cred ca bancile din Anglia folosesc lei cash. Dar daca ai lei pusi pe un card international(maestro, visa, mastercard), poti sa scoti direct lire de pe el la un bancomat; conversia se face automat la cursul zilei.
Deci daca pleci cu lei la tine, sfatul meu este sa ii pui pe un card la o banca din Romania, si scoti acolo de pe card cat ai nevoie direct in lire. Poti face si cumparaturi de la magazine in felul acesta.
Dar daca pleci cu bani(lei) cash, s-ar putea sa fie mai greu sa gasesti sa-i schimbi. Englezii nu prea se omoara cu leul romanesc. Moneda lor este chiar mai mare decat euro.

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Scoti cu cardul de la un bancomat din UK.

| a răspuns:

Câți bani vrei să schimbi (dacă nju e secret)?

| explică (pentru sierra1):

10.000 ron. Am cach. Dar pot sa ii depun în cateva minute la un ing. Nu asta e problema.

| a răspuns (pentru unNik):

Ia-ți mai bine lirele din țară, de la o casă de schimb valutar. ai cele mai mici pierderi din tranzacția asta

| a răspuns:

Ai dat funda celui mai prost raspunslaughing
si iti vei lua cea mai mare teapa!
In primul rand,este posibil sa faci ce a zis acel utilizator,insa pierzi foarte mult la schimb. Nu e vreun secret ca au astia la bani,intre banci,cel mai prost schimb.
In al doilea rand,s-ar putea sa ai surprize pe la magazine si sa nu iti "mearga" cardul romanesclaughing
Cel mai bine,cauti un curs bun,la o casa de schimb din Romania si pleci cu banii de aici,pentru ca ce-i in mana nu-i minciuna si nu ai o suma mare!
Iar daca vrei sa pleci cu bani acolo,lei,si sa schimbi,am impresia ca ii vor schimba in euro prima data,apoi in lire...o prostie,insa asa fac bani. Eu am fost in Norvegia o saptamana, vacanta cu sotia si am ramas fara coroane, am vrut sa schimb lei, si prima data mi i-a schimbat in euro, apoi in coroane norvegiene...am pierdut o gramadawinking