| asya a întrebat:

Am început să scriu o carte. Aș avea nevoie de niște informații despre Brașov.Adică, ce aș putea face în Brașov, în afară de a vizita muzee.Am timp la dispoziție o zi prin acest oraș, pe timp de vară. Aș vrea să stiu detalii despre locuri de unde se vede tot orasul, cafenele pe unde se perindă tinerii și în special, un mall...Multumesc anticipat.

6 răspunsuri:
Elianna
| Elianna a răspuns:

Sa urci pe Tampa cu telecabina si sa cobori pe jos; Sa mergi in Poiana Brasov si de acolo cu telecabina sau gondola sa urci in Poatavaru'; Sa mergi la cel mai mare patinoar acoperit din tara ianugurat in iarna aceasta; Sa vizitezi orasul vechi si Scheii Brasovului unde se afla si Prima Scoala Romaneasca; Sa mergi pe cea mai ingusta strada din Romania; Sa vizitezi Bastionul tesatorilor; Sa dai de mancare la porumbei in Piata Sfatului (unde se tine Cerbul de Aur); Sa te plimbi pe Dupa Ziduri si sa urci la Turnul Alb pe scari pentru a vedea panorama orasului:Sa vizitezi Biserica Neagra; Sa mergi la Zoo; Sa te plimbi pe aleea de sub Tampa; mall-urile sunt in geheral in afara orasului si nu prea ai ce vizita (Selgros, Carrfour, Kaufland, Magnolia, Baumax, Unirea, etc)...

| Ana-Maria94 a răspuns:

Buna, eu sunt din Brasov, sunt o gramada de locuri de vizitat aici.Strada care este cea mai asaltata aici este strada Republicii deoarece este plina de magazine de toate felurile si de cafenele, orasul se vede cel mai bine din cele doua turnuri Turnul alb si Turnul negru care se vad din renumita Piata Sfatului.In Brasov renumit este Castelul Bran unde se zice ca a trait Dracula, dar si Castelul Peles. Un Mall interesant este Macromall care poti sa-l vezi cand vin dinspre Bucuresti sau cand mergi spre Bucuresti, iar acolo se aflat si restul centrelor comerciale mari.Pe timp de vara in Brasov circula un autobuz care face turul orasului pentru stainii care vor sal viziteze dar nu numai si inca un loc de unde se poate admira orasul foarte bine este drumul care duce in Poiana Brasov renumita statiune.eu sper ca te-am ajutat cat de cat.bafta cu cartea:*

| Cryssbest a răspuns:

Biserica Neagra e un loc impresionant, daca poti sa o vizitezi nu sta pe ganduri! Se numeste asa din urma unui incendiu, cu toate astea pare un aer solemn.
Poti urca pe Tampa cu gondola sus, la "Panoramic". De acolo se vede tot Brasovul. In partea stanga, daca-mi aduc bine aminte, se vad toate casele, in partea dreapta vezi orasul mare, cu blocurile si restul.
La poalele Tampei era in 2002 (poate o mai fi si acum) un parc, sosele asecendente, bancute pe care sa stai... Locul ideal pentru o gura de aer proaspat. Si imi interesante erau strazile din "zona Michael Weiss" - pavate (cu dale), unele blocate pentru masini, dpoar pentru trecatori, intesate de tarabe, plus magazinele aferente (argintarii, librarii, alimentara) plus un Mall.
Sunt doar trei facultati, dar prea dispersate ca amplasare ca sa mi le amintesc exact. ociologie, Contabilitate si Finante parca...
Sper ca ti-am fost de folos!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cel mai frumos oras din Romania locatii turistice bran moeciu fundata toate de la periferiile orasului sunt extraordinare Peisaje ca in basme La munte poiana brasov predeal postavarul iar cea mai frumoasaruta de strabatut cu pasul este Dimbul morii sapte scari bolnoc sapte scari astea toate numai din brasov din centru A m uitat de poarta schei si timpa Locuri fantastic de frumoase

| dennys10 a răspuns:

Cetăţuia Braşovului, unul dintre cele mai frumoase edificii din oraş, ascunde o mulţime de poveşti

Ca să ajungi la cetate, fie urci scările din spatele liceului de artă, fie mergi cu maşina pe Dealul Cetăţii. Drumul este mărginit de stejari, iar răcoarea lor este o desfătare în zilele toride de vară. Cetăţuia n-a fost dintotdeauna atât de impozantă. Pe la 1529, era doar o fortificaţie de lemn.

Practic, întâi de toate a fost un singur turn din lemn, apoi construcţia din cărămidă şi piatră supraveghea drumul comercial care venea de la Bran şi intra în cetate pe poarta vămii. În socotelile oraşului au fost contabilizaţi pentru construcţia iniţială 650 de florini. Nucleul fortificaţiei din prezent a fost ridicat din piatră pe la 1550, de trupele habsburgice.

În turnurile de apărare şi în Fortificaţiile Braşovului, existau persoane care îngrijeau strict de cheia de la poarta de intrare. Desigur cheile nu erau de dimensiuni atât de mari, însă responsabilitatea era una imensă.

În 1630 i se adaugă la colţuri patru bastioane, care se păstrează şi acum. Cetăţuia rămâne cu destinaţia de garnizoană până la începutul secolului al XIX-lea.

Devine închisoare militară după 1850 încoace şi îşi păstreaza destinaţia asta destul de mult. Era un loc ferit şi destul de uşor de bine păzit, şi îşi păstrează această destinaţie până după Primul Război Mondial.

Primăria a încercat cumva să scape de clădire şi atunci i-a oferit-o lui Carol al 2-lea, contra sumei de un leu. Carol, băiat pragmatic a refuzat-o, n-a luat-o şi ea a continuat să se degradeze şi în al doilea Război Mondial a redevenit închisoare, până prin anii 50.

În anii comunismului, cetăţuia s-a tranformat într-un altfel de închisoare. Ea a devenit staţia de bruiaj a oraşului, pentru ca oamenii să nu poată asculta posturi de radio care nu erau agreate.

După 1975, cetăţuia a fost restaurată în stil medieval, cu tunuri, arme şi cavaleri în armură, care dau locului o atmosferă specială. Complexul se laudă acum cu un salon medieval, unul transilvănean, dar şi cu o vinotecă unde se organizează degustări.

Ca orice cetate care se respectă. aici există şi o fântână care avea peste 80 de metri adâncime. Acum se spune că locul este aducător de noroc. Trebuie însă să sacrifici o monedă, pentru ca dorinţa să se îndeplinească.
Asa stiam eu.

| Volkswagen a răspuns:

Buna, Cauta pe www. wikipedia. ro si ai sa gasesti foarte multe despre Brasov! :D