| lorena66 a întrebat:

Nu stiu sigur daca categoria e potrivita, insa am nevoie de ajutorul vostru. Am inceput sa scriu "carti" prin clasa a 2a - a3a si inca o fac. Am o groaza de schițe, caiete si agende incepute. Mama credea ca am o obsesie pentru agende asa ca am inceput sa scriu pe wattpad unde am inceput din nou 3 carti cu mai multe variante (4, 5 la fiecare). La inceput nu aveam un limbaj foarte expresiv, insa acum am inceput sa mi-l dezvolt. Citesc literatură universala (Mizerabilii) in speranta ca imi voi putea crea un anume limbaj. Am 2 carnetele in care imi pun secvente; metafore epitete etc din cartile pe care le citesc in speranta ca le-as putea utiliza putin schimbate. Acum am inceput sa scriu o carte de care chiar as vrea sa ma țin, pe care o editez aproape saptamanal. Am scris doar 10 capitole aproximativ, de la inceputul carantinei (intre timp am salvat mai multe ciorne), dar sunt foarte nesigura de anumite lucruri. Mama mi-a zis ca nu ma descurc la romana prea bine si ar trebui sa dau la chimie bio, dar eu chiar vreau sa dau la filo. Nu stiu, insa nu mi se pare ceva foarte des sa scrii inca din clasele a 2a, a 3a. Las un link la carte si as dori cateva sfaturi de-ale voastre. Sa continui sau sa fac altceva? Chiar imi place sa scriu, fiindca majoritatea cartilor pe care le citesc nu sunt pe placul meu. (https://my.w.tt/cm0Cd2aBh7 )

Răspuns Câştigător
| Cannibal a răspuns:

Urmează drumul care simți că te va împlini.
E o prostie să dai la bio-chimie dacă nu ai nici un fel de atracție pentru acest domeniu și care la un moment dat probabil o să îl urăști din tot sufletul.
Dacă simți că la filo e locul tău, atunci filo sa fie.
Dacă faci ceea ce îți place, și investești mult timp în ceea ce iubesti vei excela 100% în domeniul pe care-l dorești.

1 răspuns:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu am citit chiar tot, dar.
Eu zic că.
Cu atâta imaginație și spirit organizatoric, de disciplină intelectuală de care dai dovadă când scrii, să dai la chimie bio. Dacă înveți bine, vei face carieră științifică și vei face descoperiri importante.
Iar pasiunea pentru scris, să o lași pentru momentele de relaxare, chiar dacă scrii foarte bine, Astfel vei avea un dublu succes.