|

Ce părere aveți de istoria României? De ce am fost mereu o tara mică, neimportanta și supusă marilor puteri? Mă refer după unirea dacilor cu romanii că știu că Dacia a fost mai glorioasă cat de cat decât au fost Țările Romane și apoi Romania? Pe timpul comunismului cum eram vazuti in afara asta mai întreb?

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Istoria tarii nu imi place de loc e naspa. Stefan cel "Mare" cand de fapt era mic de statura cam 1.55 cam atat avea si sabia lui care era de doua ori cat el si turcii care veneau in numar mare ca oiile. Adevarul e ca am fost niste amarati din tot de-a una, un popor slab pentru ca cine venea pe aici "isi facea treaba" se pisa pe noi, fura ce apuca si pe urma pleca.

Daca ai citit cu atentie in WW1 si WW2 armata Romaniei era jalnica prost organizata si echipata doar atat nrumarul de soldati era mare si atat.
In WW1 Romania a avut 1.234.000 de trupe din care 900.000 au fost macelariti si in WW2 a avut cam 567.000 din care au supravietuit 40.000 de trupe. Si fintca URSS a inceput contra ofensiva impotriva Germaniei naziste si sa castige decisiv am schimbat tabara pentru ca suntem niste ciobani mancatori de baranza.
Eu am citit destul stiu cum sta treaba dar e o vorba "istoria e scrisa de invingatori" nu de pierzatori.
Tu daca vrei sa stii mai multe citeste carti dar sa la citesti nu sa ne intrebi pe noi, iar ceea ce e pe net e putin sunt date de amanunt pentru referate la scoala.
Citeste istoria Rusiei, Chinei, Arabiei, Turciei, Frantei, Angliei, Japoniei alea sunt mai faine decat a noastra.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Am fost o tara mica dar am dat oameni mari.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează