|

Salut! Este cineva pe aici care deseneaza sau picteaza? Doresc sa ma apuc si eu de desen sau de pictura. Doresc sa ma consult cu cineva cu experienta, atat in privinta instrumentelor cat si a tehnicilor cu care pot incepe sau tutoriale. Multumesc, astept pareri si poate chiar pe cineva pentru a discuta in privat.

8 Raportează Evaluează
8 răspunsuri:
| a răspuns:

Se zice in cazul picturii ca cea in ulei e pentru initiati, si asa si e, e destul de dificil de realizat. Pentru incepatori e mai buna acuarela. Insa si acolo, ca sa faci cu adevarat ceva, iti trebuie materiale bune, nu te gindi la ce fac copiii la scoala. Hirtia pentru acuarela de exemplu, trebuie sa fie de minim 300 gr/mp, deci o coala obisnuita nu e buna, care e de 60-70 gr/mp, pentru ca la udarea ei, se va deforma. Eu am talent la desen, am si cateva picturi in ulei facute, dar acum ma apuc sa invat acuarela. Am descoperit intre timp ceva mai interesant, combin desenul, la care ma pricep foarte bine, cu acuarela, adica folosesc creioane acuarelabile, cu ele faci un desen, si apoi umezesti desenul cu apa cu o pensula, iar rezultatul e o lucrare asemanatoare cu acuarela.
Dar, orice ai face, artistii au o vorba: arta e 1% inspiratie si 99% transpiratie. Pune-te si lucreaza, si vei vedea in timp de ce esti in stare!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru desen in creion nu iti trebuie cine stie ce instrumente. Doar multa munca sau talent cum mai este numit.

Pentru inceput studiaza perspectiva.

Tot ce se deseneaza si exista poate fi creat din forme simple: patrate, cercuri, etc.

Iti sugerez un exercitiu. Invata sa desenezi un cub din orice perspectiva, din orice unghi si vei fi expert in a desena orice. De ce? Pentru ca poti folosi cuburi pentru a desena orice.

O sa zici: "Pf, ce? Un cub? Usor!", dar nu e asa usor. :)) Incearca sa iti imaginezi cum rotesti un cub si deseneaza-l in timp ce il rotesti. Il desenezi intr-o pozitie, il rotesti putin, il desenezi iar si tot asa. Pentru inceput ia un cub real ca referinta si foloseste-te de el.

Tipu asta e incredibil:
www.youtube.com/watch?v=aoqu5SEFqRI&t=569s

E uimitor ce deseneaza tipu asta. Iti recomand canalu asta Proko, are multe ponturi legate de desen, interviuri cu persoane faimoase si talentate care deseneaza. De acolo am luat pontul cu cubul, si chiar e interesant.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Iti tr o trusa profesionista da costa oleaca, eu am pictat potrete in ulei candva

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Adi88):

Ce truse recomanzi?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Intra pe eMAG si cauta trusa pictura in ulei si gasesti acolo si pentru incepatori. Succes

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Hei, as putea sa te ajut, dar vreau sa vad ce lucrari ai mai intai, da.mi un mesaj in privat

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru HaneloreOlga9):

Buna, ai mesaj privat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Te asteptam cu intrebari specifice despre pictura pe pagina de Facebook a Taberei de pictura Hobby Art https://web.facebook.com/TabaraDePicturaHobbyArt/ unde in fiecare joi iti va raspunde un artist plastic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează