| AlexandruHS a întrebat:



Va puteti imagina o lume unde toti oamenii ar vorbii aceeasi limba?

Cred ca toti cunostem povestea "Turnul Babel". Oamenii(care vorbeau aceeasi limba) din orasul Babel au decis sa construiasca un turn atat de inalt in asa fel incat varful sau sa ajunga la cer. "Văzând că oamenii păcătuiau împotriva lui, Dumnezeu le-a încurcat limbile și a împrăștiat oamenii pe tot Pământul." Asa au aprut toate limbile cunoscute de noi in zilele de azi.

Desigur e doar o poveste.

Dar daca "istoria" nu s-ar fi schimbat,?! Ar exista o singura limba!


Credeti ca o astfel de schimbare ar avea un impact pozitiv sau negativ asupra populatiei, neintelegerilor, razboaielor etc?

Oare era mai bine pentru noi?

Răspuns Câştigător
| BenWilde a răspuns:

Nu stiu daca era mai bine daca vorbeam cu totii aceeasi limba. Cert este ca felul nostru de a comunica (si ma refer la toate limbile) este inferior. Mintea umana este foarte complexa, si de multe ori, multe sentimente si ganduri nu ni le putem exprima prin cuvinte. De aceea sunt mereu certuri si dispute, din cauza ca nu ne putem exprima sentimentele concret. Deci, inainte sa vorbim cu totii aceeasi limba(lucru care probabil se va intampla intr-o zi), mai bine ne-am schimba modul de exprimare al gandurilor si sentimentelor.

11 răspunsuri:
| TheAce a răspuns:

Usor usor ne indreptam intr-acolo. Granitele ''dispar'' pe zi ce trece, in 20 de ani Europa va deveni practic o tara imensa (moneda euro va fi adoptata de toate statele membre, engleza va deveni limba oficiala). In timp, si celelalte continente vor urma aceasta politica. cred ca, obiectiv vorbind, in 100-150 de ani vom putea vorbi despre un nou ''Babel''.

| AlexandruHS explică (pentru TheAce):

Nu cred ca ne indreptam atat de repede catre un nou "Babel". Sa nu uitam ca fiecare tara tine la limba ei. Nu-i asa?

| wolder a răspuns:

Comunicarea s-ar fi facut mai usor. Eu sunt atee si nu ma intereseaza povestea aceea, eu ma gandesc doar la ideea ta care este interesanta.
Ne-ar fi fost mai usor sa mergem in orice regiune din lume.

| AlexandruHS explică (pentru wolder):

Nu conteaza religia. Am reamintit povestea pentru a vedea ce gandesc si alti oameni despre aceasta idee, si anume "Cum ar fi sa ne indreptam catre un nou "Babel"?!"

| Wøodenpints a răspuns:


Singurul avantaj pe care-l văd este că nu am să mai dau pe torrenți de filme dublate în rusă sau cu subtitrarea cât jumate de ecran inclusă în film.
A, și pe chat-urile de la jocurile online nu vor mai fi ruși care s vorbească singuri în bețivăneala aia de limbă.

| AlexandruHS explică (pentru Wøodenpints):

Interesant. Si totusi nu crezi ca un astfel de lucru ar fi benefic pentru razboaie.

| Wøodenpints a răspuns (pentru AlexandruHS):

Nu-mi pasă de războaie.

| j1NNNx a răspuns:

Mie mi s-ar parea o idee excelenta, dar totusi cu un impact negativ. Deoarece o multime din oameni analfabeti nu ar putea invata alta limba si nimeni nu ar putea vorbii cu el. Totusi, pentru alti ar fi mai bine, dar pentru altii nu happy. Deci pot spune 50% da 50% nu big grin

| Okkultist a răspuns:

Aceiasi limba inseamna monotonie.
O cultura asemanatoare daca nu. LA FEL!
Imi pot imagina, ar fi groasnic.
Cultura nu ar mai fi existat, si diversificarea popoarelor antice care au iesit in evidenta prin scrisul hieroglific sau limba lor interesanta (ca vechii egipteni) nu ar mai fi un subiect asa de miraculos daca am vorbi toti egipteana.
O singura religie, cumprizandu-le pe toate, ca masoneria da, ar fi ceva.
Din astea mai trebuie sa dispara, sa ramana maxim 20.
Dar...
asta ce ziceti dumneavoastra ar fi un cosmar. Pentru mine cel putin!
Desi nu este posibil.
O zi frumoasa, sper ca v-am-am ajutat, asta in urma informatiilor prezentate de dumneavoasta!

| CoMyYySiAtat a răspuns:

Cum la intrebare au fost date deja cateva raspunsuri, eu aleg doar sa imi exprim o opinie care are cumva legatura cu intrebarea ta si care stiu ca suna un pic nebuneasca. Insa, tinand cont de numele categoriei, cred ca este un raspuns potrivit:
Eu consider ca indiferent de lingvistica, noi(oamenii) avem deja un mod universal de comunicare: arta, caci prin muzica, pictura si desenen(din pacate nu pot specifica si creatiile literare)si alte activitati ce se incadreaza in aceasta categorie, ne putem comunica sentimentele, nu?

| AlexandruHS explică (pentru CoMyYySiAtat):

Ai perfecta dreptate.
Dar si limba face parte din cultura fiecarui popor. Vreau sa citesc cateva pareri de la alte persoane. Deci, ma intreb cum ar fi ca toti oameni sa isi exprime sentimentele in acelasi mod. Cum ar fi sa nu existe nici un anumit lucru care sa ne faca diveriti(cum sunt limbile).