| Whitecoconut144 a întrebat:

Bună! Am de puțin timp mașină și sunt puțin confuza cu locurile de parcare din București. Am deja de la CMPB loc de parcare lângă bloc cu abonament de riveran, dar atunci când ma duc undeva vreau sa știu unde pot sa las mașina. De exemplu, știu ca parcajele marcate cu albastru sunt de la CMPB și sunt cu plata, iar cele cu alb sunt parcari de reședință administrate de primăriile de sector. Asta înseamnă că nu am voie sa parchez acolo (cele cu alb) și mi se poate ridica mașina sau am voie sa parchez în timpul zilei atât timp cât las numărul de telefon în parbriz și vin sa mut mașina dacă ma suna proprietarul? (citisem asta undeva) Iar acolo unde locurile sunt nemarcate pot parca legal și gratuit dacă nu exista indicator cu parcarea interzisa, corect?

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Cica poti

mai jos ar fi un raspuns de la Direcției Servicii Publice

"în conformitate cu Regulamentul provind atribuirea locurilor de parcare de reședință libere pe raza sectorului 3 al Municipiului București adoptat prin HCLS3 NR. 175/28.03.2019, Art.28 (1), autorizațiile de parcare eliberate ca urmare a atribuirii unui loc de parcare, dau dreptul titularului acestora să utilizeze locul de parcare, astfel de luni până vineri de la ora 8.00 a.m până la ora 18.00 pe locul respectiv poate parca orice persoană care tranzitează zona, în cazul în care locul de parcare este liber, cu condiția de a afișa la loc vizibil un număr de telefon pentru a putea fi contactat.

De luni până vineri de la 18.00 până la 8.00, precum și sâmbăta și duminica, locul de parcare aparține exclusiv celui care deține autorizația de parcare."

| Whitecoconut144 explică (pentru suntserios):

Super, merci frumos. Asta vad ca e pentru sectorul 3, eu citisem undeva pe site-ul primăriei sectorului 4, bănuiesc ca e valabil pentru toate sectoarele.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Poti intreba la primaria de sector, ei ti au dat locul de parcare ei stiu unde poti parca in siguranta, mult succes la volan sa conduci cu atentie, ca sunt zeci de accidente pe drumurile din România