| Darius2505 a întrebat:

Bună seara! Asta e prima mea mașina și de puțin timp încoace am întâlnit o problemă la un Audi A3 1.9 tdi 2006... Cel mai des in treapta 3 cam între 2000 și 2500 turații. "Dă", motorul sa moara in mers. De mai multe ori la rând, se simte ca niste șuturi sau șocuri la motor, de parcă nu s-ar alimenta suficient. Nu știu exact cum sa descriu. si câteodată chiar sa se oprească și să reporeneasca într-o fracțiune de secundă înapoi fiind in viteza. Și, când o las la liber după câteva sute de metri se oprește. In rest, pornește la sfert de cheie și trage foarte bine pentru capacitățile acestui motor. Am pus și diagnoza pe ea și a ieșit o eroare la bujii și una la senzorul de la vibrochen. Dar, mecanicul la care am fost a zis că nu poate garanta că aceste erori sunt problema. Voi ați mai întâlnit aceasta problema? Daca da, cum ați reușit să o rezolvați? Mulțumesc.

2 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Eroarea senzorului de vibrochen poate indica problema. Daca ala nu mai citeste sau se intrerupe circuitul in timpul mersului, se intampla ce ai explicat. Iar un senzor din ala nu e tocmai scump, nu ar strica sa il schimbi. Mai ales daca repeti diagnoza dupa ce ti se opreste motorul in mers, si gasesti din nou aceeasi eroare.

| Darius2505 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Am uitat sa specific că în toate treptele de viteza pățesc asta, dar, in a 3-a cel mai des, și nu știu de ce in a 3-a face mai rău decât în celelalte trepte mai mari. Și, nu tot timpul face așa. sunt perioade în care merge foarte bine de parcă nu s ar întâmpla nimic. Și perioade în care o apucă... Dar, mâine voi schimba bujiile și senzorul de la vibrochen cu speranța ca asta va fi rezolvarea.