| vladlove123 a întrebat:

Bună ziua!
Aseară mă deplasam pe autostradă a1 circulând regulamentar, la un moment dat a venit o altă mașină din spate cu flash-uri, romanul cum accelerează am accelerat și eu, mai era o mașină în fața mea care la fel a accelerat și el cu mult peste limita legală, ulterior toți cei 3 participanți am încetinit la limita legală, ulterior unul dintre participanți a fost oprit de poliție la următoarea ieșire de pe autostradă iar acea mașină care dădea flash-uri era un radar civil.
Menționez ca puteam fi oprite toate cele 3 mașini care am depășit viteza pentru ca în acel moment toți 3 circulam regulamentar dar polițiștii au oprit doar una dintre cele 3 mașini. Bineînțeles ca șoferul a fost sancționat cu 4 luni fără permis și amendă.
Întrebarea este dacă eu pot primi amenda de radar prin poștă sau trebuia să fiu oprit în acel moment.
Dacă ajuta sau nu; mașina pe care eu o conduceam avea numere roșii provizorii.
Mulțumesc

11 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Aceasta este o smecherie goloneasca marca melteanului angajat la politia romana sectia rutierawinking nu am auzit de asa ceva in Germania de exemplu, sa iti dea flash-uri politistul ca tu sa ii arati ca masina ta fuge mai tare ca a lui

O chestie care s-ar demonta in instanta daca ai avea o camera pusa pe spate si aceasta ar filma si arata clar momentul in care primesti flash, conform legii flashurile nu sunt permise ca motiv sa ii cedezi cuiva locul pe banda mai rapida (desi e discutabil pe autostrada folosesti doar pentru depasire banda 2-3 dupa care revii pe banda "lenta"), acesta fiind considerat conform noului cod rutier agresivitate in trafic; deci politistii acestia ar trebui sanctionati disciplinar!
Asta este, ei speculeaza agresivitatea soferilor iar romanii sunt mari smardoi in trafic!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Dacă nu te a oprit ai scăpat. Da sunt curios de unde știi ce a pățit cel care a fost oprit...

| vladlove123 explică (pentru suntserios):

Eram prieteni, eram un grup de mai multe mașini

| suntserios a răspuns (pentru vladlove123):

Ehh, înseamnă că radarul la ars doar pe 1. Probabil pe primul.

| cfrtobias a răspuns (pentru vladlove123):

Si prietenul cu "radar civil " era prieten?

| vladlove123 explică (pentru cfrtobias):

Nu, a apărut din senin în spatele nostru cu flash-uri de la aproape 1km

| CristiDinBucuresti a răspuns:

În ce țara esti?

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

"Regulamentar" pica, daca intamplator mergeati constant pe banda 2. Ala e motivul flashurilor, desi teoretic sunt ilegale.
Cat despre sanctiuni, da, poate veni o scrisoare acasa, prin care sa fie cerute datele soferului, sau prezentarea acestuia la politie, intr-un termen.
Daca politistul e ce trebuie, luati amenda pentru viteza + nerespectarea articolului de circulatie pe benzi.

| relian a răspuns:

Daca nu ai fost oprit atunci, nu are ce sa iti mai vina acasa prin posta.
Ia dat aluia amenda, hai aia este ceva normal, dar de ce sa-i suspende permisu? Legi de **** in UE si bineinteles in RO tilharii in loc sa lase omu cu permis, sa mai faca, el ia permisu omului, asa ca la pierdut de client laughing niste tilhari si prosti pe deasupra.

Gindeste nitel, unu incalca legea, ii dai amenda, aduci bani la buget, adica sa fure tilharii de la guvernare.
In continuare tu daca vrei sal mai mulgi pe ala lasa-l tot asa, ala este sigur un potential cotizator de malai, ala o sa mai faca, poti iar sal prinzi, poti asa sai dai milioane de amenzi, fara sa-i iei nici un permis.
Numa un prost iar lua permisu laughing ia frate de aici, plateste amenda, mai baga vreo 500 noi ne bucuram, avem de unde stringe bani.

Unde puic a odata ce ii iei permisul ala nici masina no mai foloseste, logic, nu mai cumpara benzina, nu mai cumpara ulei, piese etc, deci alti bani care se pierd, alti bani care is impozitati si statu stringe, sa aiba tilhari de la guvernare ce fura laughing

Vedeti, voi, de aia tilhari care guverneza Ro ajung sa fure si pensiile oamenilor, ajung sa faca tot felul de cacaturi, care tin doar de tilharie, nimic de inteligenta.

Daca un tilhar ar fi destept, tear lucra frumos, legal fara probleme.
Dar ce sa ceri la niste tilhari anafabeti, asa cum is guvernantii romani.
Asa, ar stringe bani la buget, din fiecare chichita de asta, care este legala, nu ar mai tilhari populatia cu taxe cu niste cacananrii de spui cas copii de gradinita.

Lasa omu sa faca daca aia ii place. Vrea sa vopseasca masina in fiecare zi alta culoare, lasa-l, is banii lui, care vor veni si la buget, sa aiba tantalau de guvernat ce fura,

Vrea omu sa puna roti de care i se scoala, lasa sa puna, lasa sa puna ce vrea la masina, atit timp cit nu-i pericol, daca el asa vrea sa cheltuie banii, dai voie, ba faciliteazai asta, laughing o sa aprecieze, va da bani, statu colecteaza taxe din orice.

Dar ce sa stie niste de astia tilhari cazuti din Luna, sau numa ce o iesit de al stina si hai sa fure si el ceva.

Politia a oprit doar o masina ca atit au putut opri, pe cei din spate nu aveau dovada, l-a luat pe primul cu radaru sau ce aveau la ei, pe voi nau mai avut timp., ori sau pierdut, nau mai stiut nici ei cum sa procedeze.
Ce poti sa-i ceri unui militian laughingcare vorba aia, numa ceo ajuns acolo din somaj, nici sa citeasca bine nu-i capabil.

| carevaescu a răspuns:

Se pot trimite amenzi prin poștă dacă s-a identificat conducătorul auto, dacă nu ai fost oprit ai șanse mari să scapi de amendă.
Dar uneori proprietarul mașinii este contactat de poliție sa declare cine a fost soferul.

Așa doar între noi, românul mai poate să schimbe și benzile.

| vlllaaddd a răspuns:

Uuuu nebunaticulee big grin

ce masina ai?