| Enache_Andreea_1993 a întrebat:

Salut! Duminica ma deplasam pe un bulevard cu 3 benzi pe sens, eu ma aflam pe banda 2 langa mine pe banda 1 se afla un alt autoturism rosu. La un moment dat am vrut sa depasesc pe banda 1 de pe banda 2 pentru a vira la dreapta dar datorita aglomeratiei am incetinit si am incercat sa vad daca exista cazul sa pot face dreapta dar fiindca circulatia nu imi permitea nu am executat miscarea. Intre timp persoana din autoturismul rosu a tras de volan dreapta si a acrosat in bordura. Eu nu am suferit nici o paguba materiala a masinii insa persoana din autoturismul rosu are janta si anvelopele lovite din partea dreapta. Cine este de vina? Persoana cu masina rosie a mers la politie si ma ameninta ca daca nu ma duc mi se va ridica permisul. Problema e ca eu nu am suferit nici un accident si nu am ce sa declar in cazul asta. Accidentul s-a produs din perspectiva mea intre masina rosie si bordura. Este cazul sa ma prezint la politie?

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca n-ai intrat pe banda ei si nu ai silit-o sa traga spre bordura atunci n-ai nici o vina si nu trebuie sa mergi la politie.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca nu a existat contact intre masini politia nu are ce sa iti faca insa...
un exemplu bine documentat gasesti aici

https://razvanbb.ro/......cat-altul/

e fix situatia masinii care a intrat in bordura.

| Enache_Andreea_1993 explică (pentru suntserios):

Multumesc!

| Enache_Andreea_1993 explică (pentru suntserios):

Am intrebat pe cineva de la rutiera si m-a anuntat ca atata timp cat intre noi nu a existat un accident nu am de ce sa merg la politie. Sa mearga persoana sa declare si atat. O zi frumoasa!

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Se stie ca femeile sunt dezastru la volan praf, voi nu sunte ti facute pentru a conduce masini, putine sunt femeile care intr-adevar stiu sa conduca ca un bărbat, dar majoritatea sunt praf. Deci si in acest caz vina a fost a ta, ai incurcat circulatia nu este de tine sofatul te pierzi in aglomeratie te panichezi, bine ca nu a facut ăla din spate accident cu victime. Du te la politie si rezolva situatia.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nu trebuie sa te prezinti la politie, nu ai avut nici un accident.
De vina este doar domnisoara cu masina rosie, ca are reactii aiurea.

| oidee a răspuns:

Intentia ta de a vira dreapta, l-a facut pe cel cu masina rosie sa se fereasca de tine si de un accident major. Astfel, a ajuns in bordura. Pentru avaria lui, trebuie sa faca declaratie la Politie. Altfel nu poate face reparatia. Va trebui sa te prezinti la Politie. Daca exista pe undeva o inregistrare si nu te prezinti, e si mai rau. Cum, nu ai ce sa declari? Spui ce ai spus aici.