| xV3N0Mx a întrebat:

Buna! Am si eu o bratara care s-a oxidat, i s-a dus stratul de deasupra si a mai ramas culoarea metalului in sine, dar pe langa asta lasa niste urme verzui asa pe mana, e corodata cred. Se poate cumva sa o "curat"? In sensul ca sa ramana metalul curat, fara sa se mai depuna pe piele acea culoare verzuie? Multumesc!

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Aceea culoare verzuie este oxidul metalului (alamei) din care este facut.
Bratara o poti curata frecand cu bicarbonat de sodiu si sare, facuta pasta cu cateva picaturi de otet (9%), aplicat pe o carpa.
Dupa curatare se spala bine cu apa rece si se lasa la uscat.
Cand s-a uscat complet, bratara se acopera cu lac incolor si se lasa iarasi la uscat.

1 răspuns:
| Annastassia a răspuns:

Nu mai ai ce-i face, ca este oxidata, facandu-se verde de fiecare data cand o porti, ca intra in contact cu pielea ta si oxideaza.
In principiu, searunca si se cumpara o alta bratara, ca nu poti purta ceva "coclit", cam asta fiind termenul de oxidat, folosit in popor, aratand clar ca-i o tinichea.
Stiu ca nu te vei indura, ca-s f frumoaseaceste tinichele, dar nu sunt de lunga durata, din cauza coclirii si a urateniei, cand se curata. De aceea sunt atat de ieftine, ca sa le arunci si sa cumperi altele noi.
Poti sa le vopsesti cu vopsea auto, daca esti ok sa o faci o anumita culoare, dar multe din ele arata oribil, asa ca, o arunci si cumperi alta.