anonim_4396
| Anonim întreabă:

Buna TPU! Sunt fata, am 12 ani si destul de mult par pe spate.Ce pot face ca sa scap definitiv de el? Dispare la o anumita varsta? Dau funda

Răspuns Câştigător
| lussa a răspuns:

E posibil sa te confrunti cu hirsutismul, nume oferit aparitiei parului in zone care, in general, nu apar la persoanele de sex feminin. De cele mai multe ori, cauza principala este excesul de ANDROGENI, hormoni care sunt prezenti in cantitati de pana la 20 de ori mai mari la persoanele de sex masculin. Asadar, nu e vina ta absolut deloc! Se intampla asta multor fete si nu ai de ce sa te simti rusinata din acest motiv. E bine sa depasim stereotipurile conform carora femeile trebuie sa fie total lipsite de par. Suntem oameni si trebuie sa ne simtim bine in pielea noastra.
Cat despre ce poti face in privinta asta, un prim pas e acceptarea si impacarea cu ideea. O alternativa ar fi epilatul cu ceara sau lama, dar e greu sa faci asta pe spate plus ca nu cred ca vrei sa iti petreci tot restul vietii epilandu-te saptamanal pe spate. Exista si epilarea definitiva, cu laser, dar trebuie sa mai cresti putin. E o procedura costisitoare asupra careia ai timp sa meditezi pana mai cresti. Pana atunci, te incurajez sa iti accepti trupul pentru ca te afli intr-o etapa cruciala a dezvoltarii lui si e important sa inveti sa te simti bine in pielea ta inca de pe acum.

| andreea18maria15 a răspuns (pentru lussa):

Multumesc mult! am vazut pe internet un spray sau o crema,(ceva de genul) care epileaza definitiv (maini, picioare, etc.) Sa il incerc?

| lussa a răspuns (pentru andreea18maria15):

Nu sunt in masura sa vorbesc despre anumite produse daca nu le-am incercat. Am auzit pareri bune in legatura cu anumite produse de acest gen, dar sunt destul de costisitoare si cel mai bine e sa te consulti cu parintii tai in vederea acestei decizii.

2 răspunsuri: