| DeianVendetta a întrebat:

Am fost chemat la un interviu pentru un post de reprezentant vanzari si mi s-a spus ca interviul va avea loc intr-o sala de conferinta, ceea ce ma duce cu gandul la faptul ca, s-ar putea sa fie mai multi candidati in sala si probabil una-doua persoane din partea firmei care ne vor spune despre ce e vorba.
Intrebari: Ce imi puteti spune despre genul acesta de interviuri la care participa mai multi candidati? Se practica si in alte parti, e ceva serios? La ce ar trebui sa ma astept?

PS: Ce mi se pare ciudat, e ca firma oficial se ocupa cu design/promovare pagini web, iar pe pagina Min. de Finante apare cu tipul de activitate "cultivarea cerealelor". Problema e ca exista o singura firma cu numele asta, adresa e aceeasi, dar totusi activitatea nu e cea care ar trebui sa fie.

7 răspunsuri:
| sonya a răspuns:

Buna,

Am fost la un interviu ca cel descris mai sus. Am fost chemati intr-o sala de conferinta, a venit cineva si ne-a prezentat firma si apoi ce presupune postul respectiv.

Totusi, sunt firme are apeleaza la interviul de grup, fiind o parte a procesului de recrutare, insa nu cred ca se aplica pentru postul respectiv.

Tind sa cred ca este vorba despre o oferta de colaborare, iar castigul tau va fi din comisioane.

Activitatea oficiala/principala este cea pe care o are trecuta pe Min. de Finante. Insa fiecare firma poate avea inscrise si alte activitati auxiliare.

Sa ne tii la curent.
Pa.

| mixxjim a răspuns:

Interviurile in grup se practica mult pentru posturile din vanzari. fac jocuri de rol si asa ei vad deja daca ai sau nu "stofa" de vanzator dar si cum functionezi in echipa. unul din roluri va fi sa vinzi ceva cuiva, un alt candidat este clientul si tu vanzatorul, pot cere sa vinzi orice, guma de mestecat, crema de pantofi sau reclama pe net. insusirile necesare pentru vanzari sunt in mare parte innascute, partial de modeleaza prin cursuri, dar baza o ai sau nu, indiferent cate cursuri ai face poti fi un vanzator catastrofa. in acelasi timp, vor sa vada si cum stii sa te porti cu oamenii, cu clientii, rolul celuilalt poate fi sa fie "a pain in the ass", sa te vada daca-l iei la bataie sau il duci la psihiatru laughing este o proba preliminara, daca treci de asta urmeaza si interviu sau alte probe pe care le au ei prevazute. fii atent in jur, fii amabil, urmareste comportamentul colegilor, ca poti elimina chiar tu din concurenta daca le prinzi vreun punct slab - in vanzari e ca in jungla, care pe care, vrei sa faci bani multi trebuie sa stii sa te misti in junglawinking succes!

| DeianVendetta explică (pentru mixxjim):

Multe sfaturi si idei bune, multumesc.

| theboy27 a răspuns:

Probabil este un interviu de grup la care participa mai multi candidati. Unul dintre motive este selectarea mai rapida a unuia sau mai multor candidati pentru posturile respective. Acest tip de interviu se practica in multe companii, in special pentru pozitiile de entry-level. Succes!

| DeianVendetta explică (pentru theboy27):

Da, este o pozitie entry-level, in anunt scrie ca si beneficii: salar fix si comisioane, curs intensiv de formare.
Ma intereseaza ce cauta recrutorul in mod special la un astfel de interviu, banuiesc ca trebuie sa iesi cumva in evidenta, sau selectarea candidatilor se face in cursul trainingului?

| theboy27 a răspuns (pentru DeianVendetta):

La un astfel de interviu se cauta in principal aspectul candidatilor, interesul pentru pozitia in sine si probabil lucrul intr-un mediu competitiv. Selectia candidatilor se face in timpul sedintei de recrutare si acolo se poate observa interesul lor pentru respectivul post respectiv prin intrebarile pe care le adreseaza recruiterului. Nu trebuie sa te remarci in vreun fel, nu exista vreo tehnica speciala, ideea este sa intrebi ce te intereseaza de la respectivul job pentru a avea o imagine cat mai clara a acestuia. Succes!

| DeianVendetta explică (pentru theboy27):

Multumesc pentru informatii, voi cauta sa ma implic si sa demostrez ca sunt potrivit pentru postul respectiv.