anonim_4396
| Anonim întreabă:

Buna Seara TPU!
As avea si eu nevoie de niste sfaturi de la voi, sunt clasa a 8-a si urmeza sa intru la liceu, am pus intrebarea la aceasta categorie deoarece chiar ma gandesc la viitorul meu, vreau sa-mi recomandati la ce profil sa merg dintre mate-info si economic, as vrea raspuns de la cineva care a trecut deja de liceu si care stie care profil din acestea m-ar ajuta mai mult pe viitor.
Ce profil sa aleg? Mate-info sau economic? I-am auzit pe multi de mate-info ca e cel mai bun dar precizez ca nu vreau sa fiu prea incarcat cu materia si sa numai am timp si de mine.
P.S: Nu-mi place fizica si nici chimia.

4 răspunsuri:
| Doηηa a răspuns:

Din auzite mate info este un profil foarte greu, mulți se retrag chiar dacă este un profil bun.Eu cred că orice profil este bun, dar trebuie tu să fii cel mai bun nu profilul.Eu sunt la filologie și îmi este foarte bine plus că am și timp liber din când în când.
La economic nu e serios, știu mulți la economic care "și-o bat în cap". Acum na, depinde de liceu.
Tu știi cel mai bine ce facultate vrei să urmezi după liceu.

| neutrino a răspuns:

In conditiile spuse de tine, chiar daca ai vrea, nu poti face fata cu succes la un liceu bun de mate-informatica.

| mixxjim a răspuns:

Mate-info e mai bun, si iti ofera mai multe oportunitati dupa absolvire, si ca admitere la facultate, si ca job-uri. Daca insa nu esti convins ca poti face fata la programa de la mate-info, dar si la bac, mergi la economic, dar cauta un liceu bun, de care sa fii sigur ca se face ceva la ore, si sa mergi la sectia de economic, nu la turism si alimentatie. De la economic poti merge in continuare la ASE, la orice sectie, dar in special la contabilitate sau la finante banci, la drept, unde se da economie la admitere, poti face cursuri de contabilitate si/sau resurse umane. Succes!

| Mihaela1964 a răspuns:

Daca te preocupa viitorul tau, urmeaza mate-info si uita ca-n liceu vrei sa ai timp si de tine; altfel vei ajunge sa urmezi un liceu degeaba si-o facultate care te ajuta sa ingrosi randul somerilor cu studii superioare facute pe banii parintilor inutil.