|

Bună! Sunt clasa a 11-a. Și imediat o să fiu a 12-a și după bacul.Am vrut să mă duc la facultatea de psihologie să devin psiholog, logoped sau psihiatru.Mă poate ajuta cineva să mă gândesc și la altceva? Țin să precizez că îmi plac copiii mici.Îmi dați alte idei dar să nu fie educatoare?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Daca iti plac copiii te poti face profesoara. Si acum imi aduc aminte cu mare drag de cate profesoare care aveau darul de a preda. E mare lucru sa fii profesor din vocatie si nu doar pentru ca vrei sa ai o meserie. Poti sa te faci chiar profesoara universitara dar acolo lucrezi cu niste "copii" mai mari happy
Ca psiholog e greu sa te lansezi. Iti trebuie un sediu unde sa-ti deschizi cabinetul, costurile sunt mari. Multi care termina psihologia lucreaza prin mall ca vanzatori in magazine. Daca stai bine cu banii si iti permiti un birou de psiholog atunci mergi pe linia asta cu facultatea de psihologie.
Ca psihiatru esti medic si este o diferenta IMENSA intre un psiholog si un medic psihiatru. In primul rand medicul psihiatru iti poate prescrie retete, psihologul iti poate da doar sfaturi ce ar trebui sa faci si nu are voie sa-ti recomande medicamente. Psihiatrul lucreaza cu pacienti si psihologul lucreaza cu clienti. Pe pacient il poti interna in spital, ii faci vizite medicale, tratamente, etc. Nu ai ce compara intre cele doua. Psihologia dureaza abia 3 ani si psihiatria iti trebuie cei 6 de medicina plus specializarea din rezidentiat. E mult mai interesanta psihiatria dar si mai grea. Sunt putini medici in domeniul asta fiind si unul care te consuma foarte mult. Lucreaza cu persoane chiar si copii cu probleme grave sau chiar foarte grave cand vine vorba de sanatatea mintala. Nu e usor si in timp te afecteaza ca medic daca nu sti cum sa nu te implici emotional in cazurile tale de la munca.
Deci de la facultatea de psihologie nu ajungi psihiatru, esti doar un psiholog licentiat. Si acolo se mai dau ceva examene pentru a putea profesa ca psiholog, mai poti face un master. Variante mult mai usoare decat psihiatria dar daca nu ai bani sa deschizi un cabinet nu te vad lucrand in domeniul psihologiei. Poate in domeniul resurselor umane unde se cauta absolventi de psihologie.

8 răspunsuri:
| a răspuns:

Poti fii invatatoare, daca educatoare nu-ti place, ca tot cu copii mici lucrezi, dar iti trebuie facultate.
Fara facultate poti lucra ca: babysitter sau femeie in casa, care se ocupa si de copilasi.

| a răspuns:

Psihiatru te faci după ce termini aia 6 ani de medicina și încă 3-4-5 câți or fi de specializare.

| a răspuns:

Psihologul nu e tot una cu psihiatrul. Psihiatrul este de fapt un medic, dar multa lume face confuzii de genul.
Daca iti plac copiii mai poti lucra ca babysitter, instructor de inot pentru copii sau asistent social.

| a răspuns:

Încearcă site-ul ăsta:
https://www.optiuni.ro/
Găsești suficiente informații despre diferite facultăți. Succes!