| minerva27 a întrebat:

Doresc să devin profesor de limba română sau engleză, încă nu sunt decisă. La Facultatea de Litere, este obligatoriu să am ca primă specialitate materia pe care o voi preda sau poate fi și a doua? De exemplu, engleză-română, dacă voi fi profesor de limba engleză, sau română-engleză, dacă decid că voi preda limba română. A doua parte a întrebării se referă la inversarea celor două: engleză-română, pentru predarea limbii române, și română-engleză, pentru predarea limbii engleze. Întreb ca să știu dacă acest aspect contează și dacă trebuie să decid cât mai rapid ceea ce doresc să predau.

6 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu aici trebuie sa intrebi, la facultatea unde inveti intreaba i pe adevaratii profesori ce specialitate trebuie sa ai ca sa ajungi ca ei la catedra.

| minrest a răspuns:

Buna, Minerva. Ca faci engleza-romana sau romana-engleza, vei putea preda oricare materie din astea doua, ba poti sa le predai chiar pe amandoua, daca scoala are prea putine ore de engleza, dar iti poate completa norma cu romana. Pur si simplu dai Titularizarea la materia pe care vei vrea sa o predai. Succes!

| minrest a răspuns (pentru minrest):

Exista unii profesori care pot preda mai multe materii. Dai Titularizarea la una din ele, dar poti preda orice materie iti permit studiile facute; in cazul tau, studiile iti vor permite sa predai atat romana, cat si engleza.

Răspuns utilizator avertizat
| SuperCoolDude a răspuns:

Nu vreau sa fiu hater, dar pentru a fi profesor trebuie sa stii gramatica.

Iar in propozitia zisa de tine " Doresc să devin profesor de limba română sau engleză, încă nu sunt decisă" lipseste un mare "dar". Fix la *dar încă nu sunt decisã.

Daca vrei sa fii profesor, atunci devino un exemplu si invata gramatica elementara. Multa bafta!

| minerva27 explică (pentru SuperCoolDude):

Îmi pare rău să te dezamăgesc, însă (și spun asta cu toată modestia, plus că aceste vorbe nu sunt numai ale mele) știu gramatică chiar foarte bine. Nu lăsa un singur mesaj să te ducă în eroare? Mai ales că, în contextul respectiv, acel,, dar" nu este obligatoriu. Dacă spuneam,, Încă nu sunt decisă, DAR doresc să...", atunci da, ar fi fost o greșeală din partea mea să nu îl adaug.
Trust me, nu sunt tipul de persoană care să își ia singură apărarea oricând și oriunde, chiar și în situații jenante, în care e clar că nu are dreptate. Dacă era cu adevărat o greșeală, recunoșteam. Însă nu este. happy