| ihacoswhy a întrebat:

Dupa ce am terminat facultatea de drept ce se intampla? Cum pot sa ma angajez ca avocat?

Răspuns Câştigător
| raluk27 a răspuns:

Exercitarea profesiei de avocat este compatibilă cu:
a) calitatea de deputat sau senator, consilier în consiliile locale sau judeţene;
b) activităţi şi funcţii didactice în învăţământul juridic superior;
c) activitatea literară şi publicistică;
d) calitatea de arbitru, mediator, conciliator sau negociator, consilier fiscal, consilier în proprietate intelectuală, consilier în proprietate industrială, traducător autorizat, administrator sau lichidator în cadrul procedurilor de reorganizare şi lichidare judiciară, în condiţiile legii.
Deci, da, te poti angaja:)
Citeste aici :http://www.barouldolj.ro/......202012.pdf

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Se intampla ce vrei tu sa faci, daca ai luat licenta. Poti sa te angajezi ca si consilier juridic sau secretar al unui consiliu local dar nu ca avocat, notar public, judecator sau procuror, pentru toate acestea mai ai destul de invatat si examene de dat.
Pentru a deveni avocat trebuie sa dai un examen de intrare in barou, sa faci 2 ani de stagiu si apoi sa sustii examenul de definitivat si sa-l promovezi si atunci esti avocat.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Trebuie să faci 2 ani stagiatura ca avocat, apoi definitivatul în meseria de avocat prin institutul național pentru pregatirea și perfecționarea avocaților.
Succes!
Pa, pa.

| ihacoswhy explică (pentru Legiuitoarea):

Ce inseamna stagiatura ca avocat? Dupa ca o fac pot sa fiu?

| raluk27 a răspuns (pentru ihacoswhy):

Inseamna ca dai licenta, si dai examen de admitere la Barou, examen la care trebuie sa obtii minumum 7. Dupa ce l-ai luat, oficial te numesti avocat stagiar. Practic nu esti avocat plin. Insa poti face unele chestii specifice stagiarilor. Stagiul dureaza 2 ani si are sa scop pregatirea ta pe latura practica. Studentii nu au cum sa stie cu ce se mananca practica. De asta, in orice profesie juridica e obligatoriu stagiul de 2 ani. Practiv, te duci in instanta, studiezi dosare, vezi cu ce sa mananca totul. Si toata pregatirea asta de 2 ani o faci in cadrul Institutului National pentru pregatirea si perfectionarea avocatilor. Dupa acesti 2 ani, dai examenul de definitivat, la care iar, trebuie nota 7. Abia dupa aceea te numesti avocat definitiv.
Deci aproape in toate profesiile juridice se urmeaza ciclul: facultate de drept- examen de admitere ca stagiar- stagiul de 2 ani- examenul de definitivat.
Exceptie fac: consilierii juridici, care raman doar cu diploma de licenta. Insa nu sunt liber profesionisti, ci urmeaza sa fie angajati. Evident castigul este mai mic.

| ihacoswhy explică (pentru raluk27):

In timpul stagiaturi ma poate angaja cineva?

| ihacoswhy explică (pentru raluk27):

Mersiii mult:****