|

Intrebare pentru studentii din UTCB si absolventii de UTCB. Imi poate explica si mie cineva diferenta dintre" inginerie urbana si dezvoltare regionala" si CCIA? ce se studiaza la ele si ce lucrezi mai departe

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

CCIA>Este numele Facultatii, iar Inginerie Urbana si Dezvoltare Regionala este una din cele trei specializari pe care le pune la dispozitie facultatea.
Aceasta specializare pune la dispozitie:
1> (Inginerie urbana, constructia si gestiunea localitatilor) este destinata formarii unor ingineri constructori cu solide cunostinte în domeniul mediului construit si al cladirilor în primul rând, dublate de o pregatire în domeniul infrastructurilor asezarilor populate, urbane si rurale, capabili sa asigure coordonarea si îndrumarea tehnica a localitatilor si unitatilor teritoriale.
Iar celelalte doua specializari arata cam asa:
2>Specializarea: Constructii civile, industriale si agricole asigura pregatirea specialistilor pentru realizarea unor constructii dintre cele mai diverse: cladiri de locuinte, sali de sport si de spectacole, hoteluri, centre comerciale, hale industriale, centrale electrice si nucleare, silozuri de cereale, castele de apa, turnuri cu diferite destinatii etc. Fie ca sunt din beton armat, metal sau lemn, aceste constructii trebuie sa raspunda unor exigente de rezistenta, siguranta în exploatare si functionalitate care impun o proiectare si executie la un înalt nivel de competenta într-o zona cu seismicitate ridicata. Absolventii Facultatii de Constructii Civile, Industriale si Agricole au dovedit în numeroase ocazii ca pot atinge un asemenea nivel. Ei pot fi întâlniti în institute si birouri de proiectare, în firme de consulting, în institute si centre de cercetare, în antreprize de executie, în servicii de specialitate ale prefecturilor si primariilor, în unitatile de administrare si întretinere a cladirilor etc.
3>Specializarea: Inginerie economica in constructii (Ingineria si managementul lucrarilor de constructii) formeaza ingineri constructori - economisti cu o buna pregatire atât în domeniul executiei celor mai diverse categorii de constructii cât si în cel al conducerii santierelor, antreprizelor si companiilor de constructii....2012 - 2327 + Vezi răspunsul întreg

| explică (pentru Oprea_Adriann_1995):

Multumescu mult!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
1 răspuns: