| Sync23232 a întrebat:

putin mai ciudata. Sunt de parere ca nu exista oameni prosti, fiecare om e bun la ceva, fiecare om are locul lui in societate (ma refer la meserie) deoarece avem nevoie de toate serviciile dar de faptul ca nu toata lumea este dotata la fel de mult intelectual.

Intrebariile mele sunt urmatoarele.
1) Chiar exista oameni destepti ori sunt oameni care stiu sa invete?
2)Coteaza mult ce IQ au parinti, in dezvoltarea intelectuala a urmasiilor?
3)Imi este foarte greu sa cred ca o persoana "mediocra" de 6-7 poate sa ajunga stralucit in viata si cu stralucit in viata ma refer sa progreseze pe un domeniu foarte bun.
4)Acesti oameni care se debaraseaza de ceilalti colegi se nasc ei asa sau doar au invatat din perioada in care erau mici?

7 răspunsuri:
| ALGator a răspuns:

1) Natura incarca pistolul cu muniție. Viața socială apasă pe trăgaci.
2) Mai mult prin educația pe care o pot da.
3) Laureatul Nobel pentru medicină
4) Cam 5℅ se nasc antisociali
Educația lor activează mai mult sau mai puțin acest fond.

În rest. Inteligența e o calitate naturală a omului. Proștii adevărați sunt o raritate. Prostia poate fi produsa sau activată socialmente, la fel ca si cruzimea.
Păreri personale...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1)exista si oameni destepti carora le spui o informatie si o baga la cap si una doua o si retin, iar sunt si altii care trebuie sa depuna efort pentru a acumula un numar de informatii si fiecare invata in stilul lui ..atata timp cat inveti si stii nu conteaza cum o faci si prin ce metode o faci
2)nu prea stiu raspunsul acestei intrebari dar nu cred ca, conteaza acest lucru in mod neaparat ...parerea mea
3)iti este tie greu, dar sunt si unele persoane cu 6 clase care au ajuns printre cei mai bogati, in viata nu conteaza numai invatatul deoarece sunt si oameni care invata de rup fara rezultate in urma lor. Conteaza sa ai o sclipire sau sa ti se deschida o portita prin care sa faci un lucru maret care te va aduce acolo undeva sus.
4)nu sunt foarte sigura ca am inteles bine intrebarea dar sunt unele persoane care lucreaza mai benefic individual, iar asta nu este un lucru neaparat rau si sunt de parere ca asa au invatat din perioada in care aveau varste fragede.
just my opinion
poate ma insel
sper ca am fost de folos, sa ai o zi buna happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut!

Omul prost si omul meserias sau nemeserias sunt doua chestii total diferite happy
Oamenii care isi fac treaba bine sunt egali ( daca un senator isi face treaba bine e egal cu un gunoier,pentru ca fiecare a fost pus sa isi indeplineasca o anumita functie, si de aia e egalitate, fiecare are o masura, stii cum se zice : de unde se da mult, se cere mult si de unde se da putin se cere putin.

1."Destept" poate avea mai multe sensuri.Sensul de descurcaret si de inteligent ( care se prinde rapid cum merg lucrurile si stie sa le foloseasca) si "destept" la scoala,care de fapt inseamna sa ai o memorie buna sau sa dedici multe ore ca sa inveti niste informatii.
EXISTA oameni destepti, dupa cum am zis, sunt aia care stiu sa lege lucrurile intre ele, care se prind cum functioneaza ele, care sunt descurcareti.Sunt altii mai inghetati la minte,care se prind mai greu de orice le-ai zice,sau nu se prind deloc,sunt si oameni retardati din anumite cauze.
"Prost" inseamna sa schimbe sensul lucrurilor in opinia mea ( gen, sa bei benzina, sa iti bati joc de cei slabi, sa traiesti dupa parerile altora, etc).

2.S-au facut studii pe tema asta, documenteaza-te.Nu pot sa iti raspund.

3.Aici m-ai dat pe spate, m-ai dezamagit.
Scoala nu arata cat esti de destept, poti sa fi primul in liceu si dupa sa ajungi un ratat.Depinde si "scoala vietii ".

4. Poate prima, poate a doua, poate ambele, sunt mai multe cazuri.

| Arthiom a răspuns:

In primul rand, prostia e numele unei boli(vorbesc serios) doar ca sensul a fost preluat si introdus in alte contexte.
1.Este o diferenta de la cer la pamant intre un om care invata mecanic(si pare ca stie multe, are note bune etc etc) si un om inteligent in adevaratul sens.
2. Poate avea o influenta, dar in cele mai multe cazuri nu prea conteaza, gandeste-te ca geniile de care stim astazi nu au avut parinti straluciti, poate nici macar mediocri.
3.Este foarte posibil, si repet, notele din catalog nu au absolut nici o treaba cu inteligenta, persoana respectiva poate sa aiba doar 5 pe linie dar sa aiba o inteligenta formidabila.
4.Majoritatea se nasc astfel sau dobandesc pe parcurs anumite abilitati.

| LinxCont a răspuns:

1 - oamenii sunt diferiti
2 - in general urmasii se aseamana cu parintii
3 - prin munca, vointa si perseverenta se poate ajunge departe
4 - totul conteaza.

| asuari a răspuns:

1. Nu chiar, daca inveti ceva si nu pui in aplicare degeaba. Daca vei face ceva uimitor atunci lumea te va considera un om destept. Daca faci ceva si nu arati lumi cum am spus este o pierdere de timp. Niciodata nu m-am considerat un om destept si nu o sa ma consider deoarece nu eu decid asta.

2.Nustiu sa-ti raspund (sorry, nu ma pricep la asa ceva)

3.Adevarat si eu cred acelasi lucru. dar conteaza cat de avut esti in lumea in care traim azi laughing bani conduc totul.N-am cunoscut nici o persoana care sa fie de 6-7 si sa fie cunoscut.

4.Nu inteleg la ce referi... despre acei oameni care sunt mai inchisi in ei? findca daca da iit pot raspunde (sunt una dintre acestea xD)

4.

| VostoKK a răspuns:

1) Oameni destepti? Da, as putea spune ca sunt oameni care invata. Ala e om destept. Omul care a invatat sa invete, e un om inteligent. E o diferenta, foarte mare.
2) Eu sunt de parere ca nu conteaza cat IQ au, conteaza cum si-l folosesc in acea dezvoltare intelectuala. S-ar putea sa conteze si IQ-ul, desi nu stiu daca exista vreo legatura genetica.
3) Se poate, si este foarte posibil, pentru ca nu este foarte definit acest cuvant "mediocru", doar nu te referi la sistemul de invatamant, nu se poate! Hai sa-l dau exemplu pe Hitler, el a fost pictor la un moment dat. Unul mediocru, dupa cum a considerat si Universitatea de Arte Frumoase la care a vrut sa intre. A avut un har in oratoriu si a ajuns sa conduca o tara. Poti face si o analogie: poti sa-l consideri pe Hitler o persoana, Universitatea respectiva este Scoala, Scoala iti spune ca esti o persoana de nivel mediu, iar acea persoana isi gaseste un drum si ajunge in culmile puterii.
4) Nu inteleg bine intrebarea. Te referi la persoanele carora, in timpul scolii generale de exemplu, incepe sa nu le mai pese de colegii lor si sa ii intereseze doar de ei in ceea ce tine de invatat? Tine de educatia primita acasa si de personalitatea lui, iar asta include si genele.