| LohneheriusAy a întrebat:

Salut TPU! Mentionez de la inceput ca nu voi detalia amanunte despre situatia mea, din motive pe caree veti intelege (sper).
Recent, am fost angajat in cadrul unei companii, dupa ce am gasit anunt de angajare pe net (eu lucrand deja undeva) si am sunat acolo pentru ca sa merg la interviu de angajare, specificand clar din capul locului pe ce post vreau sa fiu angajat.
Toate bune si frumoase, pana am ajuns la interviu.
Acolo, mi s-a spus ca este disponibil postul pentru care am aplicat, dar intrucat eu inca sunt la scoala (in ultimul an) nu ma pot angaja pe respectivul post, deoarece orele la care trebuia sa fiu prezent pentru a fi instruit corespund cu orele mele de la scoala. Eu le -am spus cand pot veni pentru a fi instruit pe acel post (adica cand consider eu ca am terminat scoala... le am dat data de 20 mai care a si trecut de altfel) si ca imi voi da demisia de la vechiul loc de munca, iar ei mi -au oferit alt post provizoriu cu un program preferential de 8 ore pe zi, ca sa pot termina si scoala intre timp + alte promisiuni.
Si am inceput treaba.
Nu cred ca au trecut 4 zile si m-am trezit ca mai aveam inca cativa colegi angajati pe acelasi post, eu fiind singurul la inceput.
Am zis OK!
Mai trec 2 zile si mi se comunica ca programul a fost modificat, urmand sa lucrez 12 ore, nu 8.
Am zis si la asta ok. (mi-am luat scutire de la scoala si am tras de timp, fiindca nu doream sa pierd acest job in niciun caz, chiar daca nu a fost ok ce s-a intamplat)
Program - 12 ore zi - 12 ore de noapte, 2 zile liber
Mai trec cateva zile, timp in care numai in cap n-am stat ca sa demonstrez ca sunt capabil sa indeplinesc toate cerintele acestui loc de munca si peste chiar. Colegii mei intre timp se distrau si frecau menta.
Mai trec cateva zile si aflu cu stupoare ca turele de noapte au fost desfiintate, prin urmare, 2 din 4 angajati zboara.
Cine era primul din cei 2? Eu!
Al doilea? Pai al doilea era transferat PE POSTUL CARE IMI ERA MIE PROMIS DE LA INCEPUT, post pe care au mai fost intre timp angajati inca 2 de cand am venit eu.
Si am inceput sa ma gandesc ce naiba se petrece. Ca dupa cum am mai spus si la inceput, numai in cap n-am stat ca sa demonstrez ca sunt cel mai bun. Mi-am respectat maxim toti superiorii, am facut tot ce mi s-a cerut. Si iata ca situatia a luat o intorsatura neasteptata.
Totusi, conducerea superioara m-a chemat pentru a-mi face alta oferta dupa ce teoretic eram concediat (lucrez cu contract de munca, apropo si nu am semnat nimic in acest sens. Contract pe care este specificat postul pe care sunt angajat.)
Ei mi-au oferit alt post in cadrul companiei, care nu are nicio legatura cu nimic din ce mi s-a promis de la inceput)
Eu de aici :,, mi -am dat demisia de la vechiul loc de munca unde primeam salariu mai mare ca cei ce lucreaza aici pe aceeasi functie pe care acum mi-o oferiti voi? Am incheiat oarecum fortat socotelile cu scoala si am inghitit toate promisiunile neonorate de voi. Ce fac eu acum? Cu ce am gresit?,,
Raspunsul a fost simplu.,, asta este. N-ai gresit cu nimic, dar n-avem ce face.,,
In contiunare, trebuie sa dau un raspuns, dar nu stiu ce sa fac intr-o situatie atat de mizerabila.
Intrebarea mea este cum socotiti voi aceasta situatie si ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc anticipat!
Dau funda!

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Smmo a răspuns:

Multi dintre noi avem impresia ca am facut ceva gresit si de aceea nu ne-a angajat sau ne-a dat afara sau ne-a dat alt post decat cel promis. Uneori este adevarat, dar de multe ori angajatorului pur si simplu nu ii pasa de angajat (indiferent de ce minte pentru presa). Mai dai si peste de-astia care au nevoie repede de un fraier care sa munceasca mult si repede si bine pe bani putini si pe care sa il scoata de vina cand nu mai face fata sau cand nu mai au nevoie de el. Nu au nici un regret dand afara persoane ok sau punandu-le sa lucreze in conditii grele asa incat sa le faca sa isi dea demisia ca sa nu beneficieze nici de somaj. Nu au nici macar nevoie de oameni decenti, cu bun simt, corecti, maturi, responsabili... asa cum ni se pare noua ca trebuie sa fim. Asa stand lucrurile, ai si tu in vedere interesul tau. Cauta alt job si nu te da peste cap. Daca nu gasesti ceva mai bun, poate te intorci la vechiul job.

7 răspunsuri:
| michael5813 a răspuns:

Din păcate sau poate chiar din fericire, singurul lucru pe care îl poți face e să îți cauți alt loc de muncă. Să nu îți para rău că ai plecat de acolo pentru că din ce ai povestit cei de acolo au un caracter mizerabil așa că nu ai pierdut nimic.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să continui cu ei.

| mihai69 a răspuns:

Aș evita să lucrez într-o firmă unde seriozitatea și cuvântul dat nu reprezintă nimic.

| Lioana a răspuns:

Din ce spui tu acolo, e o firma care are la conducere oameni neseriosi si fara cuvant, oameni dezorganizati. Nu merita sa ramai acolo.

| UserRo10 a răspuns:

Salut. In practica o sa vezi multe astfel de firme si chiar in multinationale. Daca au facut asta inca de la inceput fugi cat poti ca joburi gasesti la orice colt de strada. Nu ai zis totusi domeniul

| AmandinaDragan a răspuns:

Se putea si mai rau. Cauta-ti in alta parte.

| user499999 a răspuns:

Părerea mea e că ai nimerit la un job total nepotrivit, cu oameni neserioși, superficiali și ignoranți. Dar lucruri asemănătoare se întâmplă cam peste tot la oameni care sunt proaspăt angajați și nu au o experiență ingenioasă în acel domeniu. Toată lumea din firma respectivă are pretenții de la tine și te presează tocmai pentru că ești începător și nou venit. Eu aș fi renunțat din prima săptămână la acest job în locul tău. Sfatul meu pentru tine să îți cauți un alt loc de muncă mai bun și care să se potrivească așteptărilor tale și condițiilor în care dorești să lucrezi! Îți urez multă baftă!