| Lioana a întrebat:

Ce diferenta este intre adezivul pentru poliestiren si cel pentru gresie si faianta? Se poate folosi unul in locul ceiluilalt?

Răspuns Câştigător
| cristi202 a răspuns:

Adezivul pentru gresie-faianta, merge de minune si la polistiren, nu sunt sigur ca si invers e valabil. Orice fel de adeziv ar fi, pentru o placa de polistiren, nu ar trebui sa iti faci griji, oricum polistirenul se prinde si in acele dibluri de plastic, asa ca nu ar fi nici o problema. Asta ca sa nu mai dai bani pe inca un sac de adeziv.

| Lioana explică (pentru cristi202):

Oare merge si ca masa de spaclu?

| cristi202 a răspuns (pentru Lioana):

Merge fara probleme, adezivul pentru gresie-faianta, mai ales daca e Ceresit, este mai puternic decat cel pentru polistiren. Deci nu cred ca ar fi o problema, eu am mai avut lucrari asa, si am folosit adeziv pentru gresie faianta, si nu a fost problema.

14 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Pana acum 30 de ani, faianta si gresia se lipea cu adezivi preparati dupa retete proprii, bazate pe nisip fin si diverse sortimente de ciment. Acestea placi supravietuiesc inca in foarte multe din locuintele romanilor, ma indoiesc ca un adeziv din comert nu va rezista in timp, chiar daca nu este destinat exact unei anumite placari.
Pot spune ca adezivul de polistiren are o aderenta mult mai buna si asta se observa cu precadere cand iti cureti uneltele la finalul lucrarii, dar si atunci cand ti-ai patat salopeta. Cu siguranta si adezivul de gresie si faianta are alte proprietati care il fac mai potrivit pentru aceasta aplicatie, altfel pe piata am gasi doar adeziv de polistiren pe post de adeziv universal.
Rezumand, parerea mea e ca de o urgenta poti folosi un adeziv in loc de celalalt, de exemplu daca mai ai de lipit doua placi si nu mai vrei sa pierzi vremea umbland prin magazine. Dar daca e sa cumperi materiale, alegi adezivul dedicat lucrarii pe care urmeaza sa o executi.

| mgtow a răspuns:

Nu tine daca nu folosesti ceea ce trebuie pentru materialu dorit

| anonim_4396 a răspuns (pentru mgtow):

Serios? Tine faianta care e grea si nu tine poliestirenul care e usor?

| mgtow a răspuns:

In timp poate sa se desprinda sau sa intre mizerie daca nu are compatibilitate

| anonim_4396 a răspuns (pentru mgtow):

Vrei sa zici ca nu are aderenta? Ca mizerie nu vad cum ar putea intra si pe unde, doar vine plasa cu adeziv si glet peste el.

| mgtow a răspuns (pentru anonim_4396):

Fiecare adeziv e compatibil cu anumite suprafete pentru a face efect bun de contact pe timp indelungat dar cauta in Youtube opinii si vezi cum merge la tine daca recomanda sau nu lumea

| anonim_4396 a răspuns (pentru mgtow):

Asta e teorie. Eu vreau raspunsuri luate din practica. Pe Youtube n-am gasit nimic de genul asta.

| Hammurabi a răspuns:

Nu, sunt doua chestii diferite. Pentru faianta se foloseste CM11 sau CM17 sau altele, pentru polistiren exista adeziv special de polistiren Adeplast, Ceresit, Baudeman, Baumit, ..etc.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Hammurabi):

Bine. Ma gandeam eu ca au componenta diferita dar speram o explicatie de genul: vezi ca daca lipesti cu adeziv de gresie poliestirenul se intampla asta...

| Hammurabi a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu cred ca adezivii pentru gresie/faianta au aderenta la polistiren. Si mai e si diferenta de pret. CM17 costa aproape 70 lei sacul iar adezivul pentru polistiren Baumit de exemplu, e 18 lei sacul.

| Lioana explică (pentru Hammurabi):

Nu e vorba de pret. Pentru mine inseamna bani dati daca trebuie sa cumpar unul adecvat si gratis daca folosesc unul neadecvat. Pur si simplu mi-a ramas de la alte lucrari si nu vreau sa dau bani pe altul. Si chiar nu as vrea sa cumpar un sac de 25 kg pentru o placa de poliestiren cat mai am de pus.

| MeraO a răspuns:

E clar ca fiecare adeziv are componente in functie de scopul pentru care a fost produs. De altfel si pentru gresie si faianta trebuie sa ai in vedere daca o pui in casa sau afara si sa iei adeziv corespunzator. Adezivul respectiv va lipi atat placile de gresie si faianta cat si de polistiren, dar este foarte important modul in care se va comporta in timp. Pentru polistirem am folosit Polistrol, iar pentru gresie AF-N.