| Hyacinth a întrebat:

De vreo 3 săptămâni, am început să mă trezesc cu câte un gândac mare şi negru prin casă. Deja au apărut 5.Tot la câteva zile mai apare câte unul.E prima oară când mi se întâmplă şi mi-e frică să nu se înmulţească. Credeţi că au vreo legătură cu perioada asta cu virusul? V-au apărut şi vouă? Ce aş putea să fac? Precizez că am pisică.

17 răspunsuri:
| IsabelaIssa a răspuns:

Îți recomand K2000, îl găsești și la Auchan cred. Nu miroase deloc, nu mor pe loc, dai pe marginea parchetului sau direct pe ei, ei ia substanța pe ei și o duc și la cuib. Vor dispărea ca prin minune. Nu am reușit să scap de ei cu nici o soluție preparată sau vreun spray minune, doar cu k2000. (cred că e de la Sano). Nu afectează pisica.

| Moonfl0wer a răspuns:

Nu-ti face griji, nu are legatura cu virusul. Si casa mea s-a umplut de gandaci negri de vreo 2-3 saptamani, am omorat o gramada, am dat cu spray, dar noaptea tot apar de undeva... Cumpara spray de gandaci si da-i pe langa pragurile usilor si in zonele unde i-ai intalnit cel mai des.

| corbulalbrosu a răspuns:

Se poate presupune ca locuinta ta, incepe sa fie invadata de gandacul negru de bucatarie sau cel de canalizare :
https://terminatorii.ro/gandacii-negri/
http://epochtimes-romania.com/......e---237394
In cazul in care metodele de starpire incercate prin efort propriu nu sunt eficiente, atunci se contacteaza o firma de dezinsectie.
https://dddnord.ro/daunatori/gandaci/

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

S-au înmulțit deja. Nu au nimic cu virusul nici cu pisica. Să pui insecticid.

| Drimmero a răspuns:

Sunt d-aia ce ies de sub pamant, ii stiu, am vazut si eu. Apar de obicei primavara.

Am pus plinta prin casa si nu prea am mai vazut sa iasa decat rar, erau seri cand faceau zgomot de sub dusumea, voiau sa iasa, dar nu puteau din cauza plintei care ii izola,, ii auzeam peste tot, se propaga sunetul chiar si in tavan, era horror dar ma amuzam, prima oara am crezut ca erau fantome, stand singur nu stiam de unde vine, dar am facut un test si bateam cu piciorul in dusumea si apoi ii auzeam cum fug in alta parte. Ca sa iti imaginezi sunetul scos de ei era echivalentul sunetului scos de caine cand alearga pe parchet.

| Celcestietot a răspuns:

Se bagă în casă, că le este frică de COVID-19 laughing.

| Ventrue a răspuns:

Nu, au legatura cu faptul ca undeva in jurul casei sau in casa sunt resturi care ii atrag.

| Mosotti a răspuns:

Nu are leg cu virusu, cumpara Regent de la un magazin din asta de mancare de caini, sau animale. Scrie pe el cum se prepara, se pune un flacon din ala la o cant de apa, pui in pulverizator si dai in locurile de unde ar putea veni. Si o sa-i vezi morti sau ametiti cu picioarele in sus daca vin! Asta e cel mai bun, nu sprayuri si altele.
Si eu sunt in aceiasi situatie, nu are treaba cu pisica ca eu n-am, am gandaci negri si fara pisica si dinainte de virus.
Ma terifiaza! Acu o sapt am gasit pe balcon vreo 9 dimineata, noroc ca erau praf de la regent, unii mai miscau, i-am omorat si aia era. Si la bucatarie am dat, la canalizare si tot din cand in cand mai vad jos cu picioarele in sus, deci tot vin.

Iti dai seama daca nu dadeam cu ala ce era?! Ca toti aia intrau in casa, si aia de vin de la baie si bucatarie ma asasinau de tot in casa, e f periculos, fa cum ti-am spus.
Ai grija ca daca intra in casa si se inmultesc, sau vin altii pur si simplu, ai pus-o!
Dar dau in fiecare seara cu din ala, la baie la scurgeri si orice gaura de unde ar putea veni.

Sau mai exista o solutie, sunt in niste seringi de plastic, una din ele se numeste "Foval Gel gandaci 5 g", cealalta e Maxforce de la Bayer.
Asta se pune in locurile vizate cate 0, 5 cm picatura. Gandacii mananca si mor dupa cateva ore. Eu nu am folosit varianta asta, ca, cateva ore ce facem? Imi umbla peste tot?
Dar unde-s picaturile nu mai umbli, si tine si o luna.

Primul distribuie Biotur Exim srl, telefon 0247316054.
Dar eu l-am luat din piata din spate la marfuri, nu la mancare.

| TheOracle a răspuns:

Nu stiu. Dar ce legatura au gandacii cu virusul si cu faptul ca ai pisica? Si daca ai tu trebuie sa avem si noi? straight face

| Hyacinth explică (pentru TheOracle):

M-am gândit că poate îi influeanţează cu ceva.Tot am auzit de animale sălbatice care au început să umble prin oraşe, acum că sunt pustii.
Era doar o întrebare. Dacă nu ştii şi nu ai, nu răspunde.

| Hyacinth explică (pentru TheOracle):

Şi am precizat că am pisică pentru că în cazul în care o să trebuiască să dau cu ceva soluţii, nu vreau să o otrăvesc şi pe ea. Logic, nu?

| TheOracle a răspuns (pentru Hyacinth):

Nu le-am gandit atat de departe laughing.

| Mosotti a răspuns (pentru Hyacinth):

Intrebi la magazinul care am zis, daca are treaba cu pisica sau nu. oricum daca nu dai cu nimic, te vor invada gandacii.

| Dorotheea21 a răspuns:

As vrea si eu cativa.
Toata vara trecuta m'au chinuit niste gandaci mirositori, zburatori si maronii.
Poate ca acestia de la tine, negrii, sunt teritoriali si mai puternici. happy

| Hyacinth explică (pentru Dorotheea21):

Dacă-mi mai apar, îi bag într-un borcan şi ţi-i fac cadou. Poate îi şi dresezi să te apere de gândacii ăia maronii. laughing

| Mosotti a răspuns (pentru Dorotheea21):

Aia nu erau gandaci, erau altceva, si la mine veneau si miroseau mai ales cand ii striveam cu servetelul. Nu erau periculosi ca gandacii. Mie imi intra si mai zbura prin casa dar nu intrau multi, si ieseau de la sine sau ii omoram eu.

| CasaSiDesign a răspuns:

Cateva solutii pentru combaterea gandacilor gasiti si aici: https://casasidesign.ro/gandaci-de-bucatarie.html