| Alexandra_5479 a întrebat:

La ce temperatora se coace painea la cuptorul electric?

5 răspunsuri:
| Felicia97 a răspuns:

Mai intai la 220 si in curs de jumte de ora dai la 180 de grade

| LIN2010 a răspuns:

La maxim(230-250 de grade)si apa intro craticioara sa faca aburi

| Zazu a răspuns (pentru LIN2010):

Cum sa o coci la 230-250 de grade, o gratinezi? Coaja se rumeneste si ramane cruda pe dinauntru.
Aburii se folosesc doar la inceputul procesului coacerii, este de ajuns o ceasca sau un pahat de apa in tava de cuptor.
Painea se coace intre 180/190 si 200/210 grade, dar asta difera in functie de tipul de faina si cel al painii.

| LIN2010 a răspuns (pentru Zazu):

Intr-adevar coaja este mai groasa si mai spre arsa, dar noua asa ne place pentru ca o batem cu facaletul coaja, imediat dupa ce o scoatem din cuptor si rezulta o paine delicioasa dar batuta de coaja.nu facem acea paine impletita la care coala frumos rumenita confera aspectul apetisant.

| Zazu a răspuns (pentru LIN2010):

Nu este vorba de aspect, este vorba ca un cuptor electic domestic ajunge la 250 grade numai pentru gratinare, nu si pentru copt.
Daca ajunge, majoritatea au pana in 220 grade.

Întrebări similare