|

Luna asta centrala mi-a consuma 730 lei la 3 camere.Este o centrala viessman vitopend 100 cu reglaj analog care scoate niste zgomote de zici ca o sa se strice in orice clipa, anul trecut in perioada asta tineam temperatura centralei la 3 si abia am depasit 500 lei per total la intretinere, anul asta rareori ridic centrala peste 1 si trebuie sa platesc peste 700 doar doar la gaze!Stau cu chirie si trebuie sa am o discutie cu proprietarul pentru ca nu este in regula.Ce ma sfatuiti?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Este exagerat consumul. Eu nu am 3 camere dar vecinii mei care au 3 camere nu au depasit 250 lei. Spune-i proprietarului ca-i defecta centrala! Daca nu se rezolva muta-te si apoi fa-i o reclamatie ca nu i-a facut verificarea la doi ani. Poti sa-i faci si o reclamatie ca nu ti-a facut contract de chirie si l-ai rezolvat.

8 răspunsuri:
| a răspuns:

Ce inseamna 3 sau 1 pentru tine? Daca e presiunea din instalatie, nu are nici o treaba. Conteaza temperatura la cat trebuie sa porneasca in functie de termostatul(ambientul) pe care il ai instalat pe perete.

| a răspuns:

Anul asta a fost mai frig ca anul trecut.
Uite un caz aici 26 de milioane : https://www.tpu.ro/......ocat-am-4/
Uita-te la metrii cubi consumati.

| a răspuns:

P.S. Termostatul, daca il ai, poate fi fix (prin cablu) pus pe un perete in incaperea cea mai rece, pe o masa, etc. Sau poate fi wireless. Daca ai, vezi pe ce temperatura este reglat. Daca tu tii "rotita" la 1 dar termostatul este la 25 de grade, consuma mult mai mult, forteaza, decat daca ai rotita la 5 dar termostatul la 22 de grade.

| explică (pentru Nonolita):

Nu stiu nimic despre vreun termostat, ma gandesc ca este un model care nu are asa ceva, nu cunosc domeniul dar ma gandesc ca ar fi fost relavant sa imi spuna proprietarul pe unde este termostatul daca ar avea.

Stau aici de 3 ani si nu a facut niciodata revizie... pe tema asta as vrea sa discut cu el pentru ca nu cred ca centrala are consum decent!

Nu am depasit niciodata 400lei si acum direct peste 700!
Crezi ca 700 este exagerat sau se intampla relativ des? e posibil sa fie atat de dereglata incat sa sara consumul din tipar?

| a răspuns (pentru Zuse):

La orice centrala se poate pune un termostat.
Consumul este exagerat.
Eu stau la 2 camere si pana nu s-au marit tarifele, niciodata nu am trecut de o medie de 110 lei pe luna. Si nu fac economie nici la caldura, nici la apa calda.
Cere-i sa faca revizia si reparatie daca este nevoie. Argumenteaza-i ca in anii trecuti s-a consumat mai putin. Daca nu vrea, fa ce ti-a spus @Salontanul.

| explică:

Vezi in clipul asta, este aceeasi centrala, ma refer la rotitele alea de reglaj.
nu este numic instalat pe perete.

https://www.youtube.com/watch?v=BA8dNxtw1VQ

| a răspuns (pentru Zuse):

In stanga ai un "ceas". Iti arata atat temperatura (acul din stanga, sus) cat si presiunea (acul din dreapta, jos). Dupa alea sa te ghidezi. Cu rotitele alea, ridici sau scazi temperatura apei.
De cand nu s-a mai facut revizia centralei? Stiu ca e obligatoriu la doi ani, dar am descoperit ca in tara sunt locuri unde e fentata legea.

| explică:

Am luat legatura cu proprietarul, a venit cineva sa faca revizia si centrala nu avea termostat... deci practic eu ardeam gaz non stop... cred ca este firesc ca proprietar sa echipezi centrala cu termostat stiind ca nu tu platesti factura!
O fi termostatul optional dar d.p.d.v financiar este esential...

Mi-a dat inapoi 120lei ca pretext ca a facut el o greseala in socoteli cu citirile, nu am pus intrebari... acum sper ca o sa consume mai putin centrala, nu arde gaz nici pe sfert fata de cat ardea inainte...

Multumesc pentru raspunsuri!