anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Pot pune intr-o camera rece Dezumidificatorul de aer daca sunt 14 Chia 18 grade ❄️ "Sufragerie"?

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Poti sal pui oriunde, asta daca acel aer ste umed. Daca aerul nu este umed nu vad de ce l-ai pune, ala consuma electricitate.La ce ai spus tu da il poti pune.ala functioneaza ca de aia este facut sa adune apa din aer.Bine acum la temperaturi scazute aerul nu mai contine asa multa apa.Nu stiu ce aer doresti tu sa ai.dar normal este undeva intre 50-70 iar uscat intre 30-50%.peste 70% deja e ste umed.
Daca intrebi daca lucreaza la temp aia da, lucreaza, sau ar trebui sa lucreze.De regula cand cumperi un aparat asa are un manual si acolo scrie cat este capabil sa scoata.Dar eu cred ca orice aparat de genul asta poate lucra la temperaturile alea.

12 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Totul depinde de tipul de agent frigorific (freon) din aparat. Normal ar trebui sa functioneze chiar la temperaturi mai joase.
Cel mai simplu este insa sa probezi. Il pui in functiune, iar daca dupa cateva ore vezi ca s-a adunat ceva apa, inseamna ca temperatura este suficienta.

| relian a răspuns (pentru regis):

Inseamna ca aerul are destula apa, temperatura sa fie suficienta la ce anume? Inseamna ca aerul are suficienta apa, poate la asta faceai referire, aerul cred ca va ramane tot la temp aia, insa va fi mai uscat scotand apa din el.Scuze ca ma bagai si eu sper sa nu ma injuri.

| regis a răspuns (pentru relian):

Temperatura trebuie sa fie destul de mare pentru ca agentul frigorific sa se evapore si astfel aparatul sa functioneze. Sub limita de evaporare a freonului, nici un aparat care functioneaza pe acest principiu nu isi va face treaba (aer conditionat, pompa de caldura, frigider, congelator, aparat de facut gheata samd).
Omul zicea ca sunt 14 grade in camera, eu unul nu cred sa fie o problema, de obicei e vorba de temperaturi negative.

| relian a răspuns (pentru regis):

Si la temperaturi negative se scoate apa din aer, asta asa ca idee, daca aerul are apa se scoate apa si la minus 30 de grade laughing atat timp cat tu poti scade temperatura, se scoate apa si din piatra seaca.Cand scazi temperatura in ceva, cum este un radiator de congelator, daca tempe freounului este mai mica decat cea a erului, iar aerul are vapori de apa, atunci apa din aer este scoasalaughing asa functioneaza si congelatoru de la frigider si mai stiu eu ce.Tu cum crezi ca oamenii obtin temperaturi scazute, vorbesc aici de minus zeci de grade? Scoti apa si din gheata daca vrei.La temperatura de minus 20 de grade scoti apa daca aerul are apa fara absolut nici o problema, te asigur de asta.

| regis a răspuns (pentru relian):

Nu vorbeam de umiditatea apei, ci de functionarea aparatului. Sub un anumit prag de temperatura, care depinde de tipul agentului frigorific folosit, acesta nu mai poate functiona. Asa cum spui, cand scazi temperatura unui obiect, vaporii de apa din aer condenseaza, dar cand temperatura mediului ambiant scade sub un anumit prag, tu nu mai poti raci acel obiect. Din aceasta cauza majoritatea frigiderelor si congelatoarelor nu functioneaza sub 10 grade celsius.

| relian a răspuns (pentru regis):

Eu am spus ceva referitor la ce ai bata tu acolo la un raspuns masini de gheata, inghetata etc.Ca idee o masina de inghetata merge la -25 -30 grade celsius, asta asa ca idee, deci sub minus 10 grade sunt multe aparate de racire care asta fac. Daca vorbim de ce au oamenii pe acasa, alea da e cum zici, dar nu poti spune ca o masina de ingheata nu poate sa scoata mai jos de minus 10.
Daca temperatur scade sa zicem la minus 50 de grade sau minus 100 de grade, aerul ala poate fi racit in continuare.Din cate am citit sau reusit temperaturi sub 0 K laughing, deci universul are cateva 2-3 k ca urmare oamenii au reusit sa obtina aceste temperaturi aici pe Pamant.

| regis a răspuns (pentru relian):

Frate, eu zic una tu intelegi alta, iar apoi le amesteci de le ametesti... Ok, masina de inghetata raceste pana la -30 de grade, dar eu vorbeam de temperatura mediului ambiant, nu de temperatura din interiorul apraratului. Un congelator face -18, dar pentru asta in incaperea in care e amplasat trebuie sa fie undeva spre +10 grade, altfel pur si simplu congelatorul nu functioneaza.
Da, aerul poate fi racit in continuare si la minus 50, dar folosind azot lichid sau stiu eu ce alte metode, nici intr-un caz folosind un compresor de frigider. Temperaturi sub 0 gr K nu se pot insa obtine sub nici o forma, de aceea se si cheama zero absolut. E ca si cand ai spune ca te-ai miscat cu o viteza mai mica decat un obiect care sta pe loc.

| relian a răspuns (pentru regis):

Eu nu incurc nimic, cred ca tu esti cam neinformat, sau cum sa zic, nu ai vazut destule ca sa stii despre ce vrobesc. Temperaturile alea nu se fac in masina de inghetata, dar chiar si asa alea racesc la fel un spatiu.Dar sa lalsam astea de camere frigorifice ai auzit? Deci este o camera foarte mare care poate fi racita la temperaturi de minus 10 sau minus 20 de grade.Deci despre ce anume vorbim? Aparatu de racire, eu nu am spus ca in aparatul de racire ar fi acele temperaturi, temperaturile ce le-am aratat sunt sau poti fi foarte bine intr-o camera.
Nu am facut referire la temperaturile vreunui lichid refrigerant sau acolo unde refrigerantul cirucla sau sta, am spus temperaturile alea se pot obtine in incaperea de care vorbesti tu, intr-o camera sau mai stiu eu unde, cu conditia sa fie bine izolata.Si obtii acele temepraturi exact folosind un compresor, asta spre surprinderea talaughing.
Nu stiu tu ce amestesci, eu te asigur ca nu amestec nimic.Eu vorbeam de temperaturi ce se pot face in incaperi, nicidecum in alte locuri ce tu stii sau la ce ai gandit numa tu stii.Numa bine.

| regis a răspuns (pentru relian):

Eu ti-as sugera ca inainte sa faci afirmatii despre cat de informat sunt, sa citesti macar manualul de utilizare al frigiderului tau.

| cristi202 a răspuns (pentru regis):

Lasa-l pe Relian, ca el uneori mai incurca borcanele... happy

| cristi202 a răspuns:

In general, orice aparat casnic are temperatura de lucru, in care functioneaza in siguranta, intre 5 si 35 de grade Celsius. E ca la materialele folosite in constructii, isi fac treaba doar in limita acestor temperaturi.

| frunzarescu a răspuns:

Depinde de model, eu am unul care lucreaza de la 5 - 35 °C.
Cu cat este mai cald cu atat dezumidificatorul functioneaza mai eficient.