Întrebare recomandată |

Salut! Am nevoie de parerile voastre, ale celor care folosesc centrale termice pe gaz. Am o casa de 250 mp si as vrea sa achizitionez o centrala pe gaz pentru incalzire pe timp de iarna. Care marca de centrala in condensatie ar fi mai buna pentru a incalzi aceasta suprafata si care sunt costurile la factura de gaz? Adica voi cat platiti facutra la gaz pe o luna din timpul ierni?

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Pentru asemenea suprafaţă îţi recomand centrala de la Bosch. Au modele pentru apartament dar şi modele cum cauţi tu.
Iar sunt bune şi centralele Vaillant. Au trediţie în centrale.
Cât despre consum este foarte important cât de cald vrei să fie în toată casa, şi cât de frig e afară. La 70 m2 ambientul reglat la 22 grade noaptea şi 18 ziua plătesc sub 50 de lei pe lună.
Nu lua centrală cu tiraj forţat că e mai ieftină. Cea prin condesare îşi amortizează banii din prima iarnă.

| a răspuns:

Ca si costuri e greu de estimat pentru ca fiecare isi face ce temperatura vrea in casa si mai este si apa calda ca si pentru asta se consuma gaz. Nu ati specificat cate bai aveti, dar baniesc ca fiind o casa mare si consumul de apa calda va fi pe masura. Va recomand o centrala cu boiler, Viessman, o marca nemteasca de calitate, iar modelul il alegeti in functie de buget. Eu personal mi-as lua Vitodens 100 centrala doar pentru incalzire cu boiler pentru apa calda, banuiesc ca aveti o camera pentru centrala. Daca nu aveti asa de mult spatiu si pentru boiler extern, atunci vitodens 111 cu boiler intern. Are incorporat un rezervor din inox de 46litri, (rezerva de pornire), apa calda este apoi preparata de schimbatorul de caldura in placi. Centrala asigura apa chiar si pentru 2-3 consumatori care se pot folosi simultan, iar apa este mereu la temperatura constanta.

| a răspuns:

Cu siguranta nu Ariston Thermo