|

Salutare! In casa instalatia electrica e simpla. Vreau sa ma apuc de o mica afacere intr-o anexa pe care o am in curte (vreo 45mp), doar ca am nevoie de doua utilaje care functioneaza strict cu curent trifazic. Intrebarea mea e: se poate sa intemeiz doua contracte la curent laaceeasi companie, sau cum sa procedez ca sa am curent trifazic intr-o parte fara a schimba intreaga instalatie electrica din casa?

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Se poate sa "întemeiezi" doua contracte, nai ales ca al doilea va fi pe firma. Nu e obligatoriu sa schimbi instalația in casa, trifazicul se poate face total separat.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Te sfatuiesc sa suni la toate companiile care mai nou dau curent (Digi, am impresia ca si Orange, etc.)

totusi, preturile sunt ASA DE MARI, ca stiu pe cineva cu o fabrica mica de mobila care a preferat sa isi cumpere generatoare de curent trifazic si sa dea bani pe benzina/motorina decat sa isi faca racordare (ma rog, nu ai scris ce afacere, la el era de inteles pentru ca avea un singur utilaj care necesita curent trifazic, si pe ala il folosea in total 1-2h pe zi)

plus, ca, din cate am inteles, pretul racordarii depinde (si sare SERIOS) in functie de punctul cel mai apropiat de unde se face racordarea (cel mai apropiat "stalp" care are curent trifazic)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Instalația de trifazic nu se "intersecteaza" in nici un fel cu cea de monofazic. Cablurile au 5 fire în loc de 3, sunt mai groase, este alt tip de contor. Poți avea 2 abonamente, ideal ar fi ca cel trifazic sa îl faci direct pe firma. Problema este ca branșamentul trifacic este foarte scump. Cel mai bine este sa suni la compania de electricitate și sa vezi cât te costa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ultimul bransament trifazic m-a costat 3000 de lei. Ca o completare la commentul de mai sus. Si a durat cam 2-3 luni, cu autorizatia de la furnizor si cu instalarea de la societatea agreata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează