| Utilizatoare123 a întrebat:

Stie cineva de aici daca pot monta o mocheta peste parchet, cu posibilitatea ca peste 3-4 ani sa o indepartez si parchetul sa ramana intreg? Sau macar bun de reconditionat.

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Este foarte bine, mai ales ca ai parchet, lemn sau ce ai tu acolo placaj cei ala.
Mocheta merge pe orice suprafata, nu te lua dupa dullcat si violeta, astea numa timpenii spun, nu stiu cum de se baga in sama la orice intrebare laughing spui ca is de astea ce dau sfaturi platite pe net, mari profesionisti laughing

Dar pune mocheta care se prinde la marigine, nu sa il lipesti.Mocheta e de 2 tipuri, sau vorba vine.
Se poate lipi,. asa cum este mocheta aia subtire, sau se poate intinde cu o scula speciala si doar prinsa la marigine, pe linga perete.
Parchdetu de sub, va sta ca si nou zeci de ani.Nu se formeaza nimic di ce rahaturi spun cele doua violete laughing

Itri garantez ca no sa pateasca nimic.Nu stiu exact cum se instaleaza mocheta in RO, ce am spus eu lipita aia subtire si intinsa aia mai mitoasa, asa se face aici unde is eu.

Am vazut ceva mochete prin RO dar slabe rau.Ori poate atit adusese magazinu unde am vazut.

Cum se procedeaza in America la mocheta? Pe aici mocheta este cea mai folosita, parchetu e si ala dar mai putin.
Mocheta la blocuri se lipeste, sau hotele, ori cladiri de astea unde vin oameni si pleaca, sau se intinde la casele oamenilor si aptm.

Mocheta care se intinde, se monteaza atit pe parchet, lemn, OSB cit si pe beton direct.In toate cazurile aici se pune un fel de burete, apoi peste se aseaza mocheta, la asta la casa omului vorbersc.

Pe linga ziduri se prinde de podea, chair aproape de zid, niste scindurele f subtiri, cit sa spun, mai inguste ca rigla, asa sa intelegi, ceva gen cum is lemnele alea ce amesteci in cutiile de vopsea, daca stii despre ce vorbesc, dar nitel mai groase si mai inguste.

Acele scindurele, au pe ele batute ceva cuie, tinte, care pe partea care ies, virful acelor tinte, is asa nitel indoite, sa te agate daca ai pune ceva si apesi acolo, acele virfuri indoite agata mocheta si o tine in loc.

Asa se face aici, la orice casa, de milioane sau de zeci de mii de dolari.
Vine ala cu sulu de mocheta, intinde undeva afara pe beton curat, sau pune o folie si intinde mocheta, masoara camera unde pune, merge afara, taie bucata, om duce in camera si o aseaza.
Se taie asa nitel mai mare, cu citiva cm, apoi cu o scula actionat de piciopr, sau genunchi se intinde mocheta aia, se merge in toate directiile si se apasa linga perete in acele scindurele si asa sta ea f intinsa.
Se taie excesu de mocheta, se duce cit mai aproape de perete, se lasa asa uin spatiu f mic intre acele scindurele si perete sa se bage marginea acolo.

Cam asa se instaleaza aici o mocheta, care este mitoasa, stai ca boieru, mergi pe cald, mocheta este calda iarna, nu-i tare, nu ai nevoie de papuci, nu mai ai ecou in camera ca la parchet laughing.

Parchetu ala is bani irositi. Oamenii daca au beton jos, e bun sa lipesti pe beton OSB de ala mai gros, eventual prins si in 4 suruburi, sa stea acolo, peste pui mocheta si ai terminat lucrarea laughing nu parchet nu rahaturi, meseriasi.

Tine si mai cald iarna, stai mai comod, nu papuci nu ecouri ca la parchet.
Aici la mine asa se pune mocheta, peste OSB, peste beton, astea is optiunile.

| Utilizatoare123 explică (pentru relian):

Se vede ca esti un cunoscator. Multumesc mult pentru raspuns.

| relian a răspuns (pentru Utilizatoare123):

Nu pot sa spun ca sunt cunoscator, dar am analizat si eu lucrurile, am intors o situatie pe toate partile, m-am intrebat de ce e asa mai bine si nu altfel si etc.
Eu nu sunt o persoana care accepta lejer ce spun altii, sau daca unia fac intr-un fel, chiar de este bine ce fac, eu gata daca asa fac unia, hai sa fac si eu laughing nici pomeneala.

Eu ma uit, dupa incerc sa imi explic, de ce este bine asa, cand aflu raspunsul corect, retin chestia aia, pentru ca este buna.

Cind am ajus aici in SAU si eu eram nelamurit, sau nu eram de acord cu ce faceau americanii laughing le spuneam ca habar nu au laughing aia se uitau si nu spuneau nimic.
Dar apoi am invatat ceva, inainte sa spun ceva, trebuie sa analizez situatia, asa am ajuns la multe concluzii ce eu le credeam gresite si ca de fapt alea erau bune.

Europenii, romanii fac case, gen cazemate laughing asa am fost invatati, cu ce te ajuta acele ziduri de beton, boltari, sau ce se mai foloseste? Cu nimic, bani irositi.

Jobul ce il am, ma duce prin casele oamenilor, de toate culorile si clasele sociale, chiar si in cladiri noi care se construiesc, asa vad multe.
Nu spun de la mine, spun ce vad la constructii mari, constructii facute de arhitecti si ingineri.

Legat de folie. Daca jos ai beton, pui peste el folie, apoi pui acea mocheta.Cind faci cald in camera, se incalzeste si mocheta, apoi si acea folie, care fiind in contact cu un beton rece, se intampla, exact ce spun unia ca nu s-ar intampla laughing adica face condens.

Unde am vazut eu folie pusa? Am vazut pe tavane, nu la toate casele, dar am vazut, se pune pe profile de lemn in interiorul camerei.peeste acea folie pui rigips.Pe folia aia in pod, pui apoi izolatie.

Am vazut la romani ca unia au pus folie peste izolatie, nu cum am aratat eu mai sus.
Unia au venit si sau plins, folie este uda fleasca laughing cum e posibil?
E posibil, pentru ca daca pui folie peste izolatie, sub folie se face cald, caldura vine si din interior prin rigips si acea izolatie, putina dar vine.Deasupra foliei in pod este aer rece corect? Atunci se foprmeaza sub acea folie ce? Condens, plinge folia aia, exact ca si geamul de la ferestrele alea ce aveau pe vremuri un singur geam. plingea iarna, in interior, pentru ca era cald si afara rece.

Cam asa trebuie sa stai sa le analizezi, de ce se intampla, cum e mai bine sa faci.
Daca pui folia imediat sub rigips, peste ea ai izolatia, care o protezeaza sa nu vine din pod aerul rece.
Rigipsul este cald, acea folie mai retine din caldura sa nu radieze in pod, sa nu se piarda.

Dar folie asa pe tavane mai rar folosesc, e mai multa munca si citiva bani laughing dar daca duni toate cheltuielile astea mici ajungi scump.

Cum am spus, legat de mocheta, si in case de milioane la fel se procedeaza.Nu am vazut nicaeri sa puna careva folie, de nici un fel.
De ce si la case de milioane aia pun mocheta? Pt ca e mai bine, te simti mai confortabil, nu mai folosesti papuci, este calda, nu mai se aude ecou in camera.
Mocheta a fost scoasa din case stii de cine? De italieni, aia au venit cu povestea ca mocheta ar retine sau acolo sar aduna microroganisme de astea daunatoare.
E doar o poveste, nu este adevarat, uite asa europenii au scos mocheta si au pus ceramica laughing mai ales italieni, peste tot au pus ceramica, iarna, chiar daca la ei nu e asa de frig, in casa stai ca in frigider laughing asa de frig este la ei.
Asta si pentru ca nu vor sa consume mult cu caldura, dar si pentru ca geramica este rece, pusa pe beton, aduce si mai mult frig.
Acum de ceva ani, au revenit italieni, dar cu lemn, cu parchet cit mai gros, cit mai gros cesi permit oamenii, au vazut si ei ca au tremurat toata viata aiurea.

Eu am facut test de microrganisme la mine in aptm, in speranta ca poat e poate mai ma sacot si eu cu o chirie doua sa nu mai platesc laughing vorba vine.
Am facut test sa vad ce populatii de microrganisme sunt, bacterii, ciuperci si alte animaluri de astea microscopice, si rezultatu a fost unu f mic laughing am pus peste tto testul ala, pe mocheta, pe masa, pe tavane peste tot si f slabe populatiile de micro de astea daunatoare, a fost mai mic decat limita normala.
Asta arata ca mocheta nu este suport pentru microorganisme, mai ales ca este sintetica 100%.

Scuze ca scriu pe aici povesti nemuritoare laughing cred ca ma cam plictisesc. laughing

| Utilizatoare123 explică (pentru relian):

Multumesc inca o data pentru detalii. Despre parchetul laminat peste parchetul de lemn masiv ce parere ai? Unii spun ca ar mucegai dedesubt. Dar eu am peretii si podeaua super uscata, chiar mi-ar trebui un umidificator, ca aerul e foarte cald si uscat.

| relian a răspuns (pentru Utilizatoare123):

De ce se pui carton laminat, peste lemn? Daca ai lemn masiv aia e tot, nu vad de ce sa mai pui si carton peste, ala laminat e de fapt carton presat laughing
Sa mucegaiasca nu vad cum. Poate care spun asta, or avea ceva umezeala acolo, ceva apa se inflitreaza f putina si cam aia ar fi.

Sai spuna careva lui dullcat, fata asta vad ca tot persista in prostia ei laughing deja e si inginer constructor.In sf, vad scrie mie ca umiditatea aerului ar fi mai scazuta in America, comparativ cu RO laughing

O informez pe respectiva ca America sau SUA este cit un continent, la nord unde e mai racoare, Alaska unde te congelezi, pana la Florida unde faci baie iarna in ocean, despre care Murica vorbeste laughing ca sa vedeti ce om timpit, aceasta fata care nu poate sa isi vada de treaba ei.

De asemenea eu am vorbit ce am vazut aici unde locuiesc eu, adica in Texas, dar ce se face in Texas se face in toata America de Nord, in Canada si in Alaska exact la fel, aceleasi case, aceleasi constructii.

Dar sa-i spun fetei asteia care sigur na iesit din bucataria ei de acasa, sa aiba idee cum este in Texas cu umezeala, aici faci dus pur si simplu, atit e de umed, eu in viata mea pe unde am fost, asa de umed ca aici nu am mai intilnit.
Asa ca dulcat fata du-te si dati cateva perechi de palme, poate te trezesti.
De asemenea poate sa verifice pe wether channel sa vada ce temp sunt si cit de umed este.
Vara asta au fost aproximativ 2 luni, zi de zi 35-40 de grade celsius afara, zi de zi si umezeala mare, pur si simplu de mergi pe jos citiva zeci de metri deja spui ca ai facut dus.

Despre ce desene animate vorbeste fata asta? Auzi la ea, stie din experienta, o fi fost in America laughing
Auzi la ea, stie deja cum is aici constructiile laughing afla fata ca pe aici sunt si blocuri din beton la balamuc, acolo se face exact ce am spus, aceleasi chestii, aceleasi materiale.

In RO aerul este uscat, mult mai uscat ca in Texas, de aia si cand is temperaturi de 35 acolo, daca mai adie si nitel vintu te simti ok. Eu am prins in RO si temp de 42 de grade, dar aerul fiind uscat nu te simti inconfortabil, poti sa suporti.
Asa cum este si aia care stau la restaurante la bucatarie, deasupra plitelor alora, unde is sute de grade, dar aerul este uscat, respiri bine, nu-s probleme. Cind umiditatea este ridicata, te simti naspa de tot, inconfortabil, respiri mai greoi, chiar si la 25 sau 30 de grade.

Tu daca nu ai nimic apa acolo, sa umezeasaca, cum ai spus e uscat, totul va fi ca nou si peste zeci de ani.

Legat de lemn masiv, parchet lemn masiv, pfff ala asa trebuie sa ramana, nu sa pui peste el altceva, nu vad pentru ce sau de ce.

Daca nu ai avea sa zic parchet din lemn masiv, cum am spus poti pune OSB lipit de podea, peste poti pune laminat, asta daca vrei sa ai parchet.

Asa sa ai parchet lemn masinv si sa il acoperi cu carton, nu vad rostu, aia is bani irositi care ii ascuzi sub un carton presat.

Tu ai nevoie sa se vada, sa arate bine si sa fie de calitate sa nu se desprinda sau nu arate urit, pentru ca acel laminat asa se face, urit si uneori se poate desprinde.
Daca ai parchet lemn lasi ala asa, aia e tot. Daca ai laminat, nu mai are rost sa dai bani pe parchet lemn masinv sa il pui sub. pui sub laminat OSB care sa tina mai cald, cam aia e ideea, iar laminatu sa dea bine deasupra.

Mocheta ce spune femeia asta prapastie laughing la citiva ani poti sa o speli, se spala nu ai probleme.
Asa ca idee, daca ai copii mici, atunci da, sa zici ca aia varsa diverse chestii si poate pata mocheta.Dar daca are grija de copii cineva, atunci nu or sa faca minuni de astea.

Mocheta, ai un aspirator, dai acolo, rapid ai terminat lucrarea, nu are nevoie de intretinere.
Sincer pe aici majoritatea intra incaltati in casa, atit la parchet cit si la mocheta, dar pe aici nu-s noroaie ca in RO, asta este adevarat.
Doar spun ca multi asa intra pe mocheta cu pantofi.Dar casele la intrare au o portiune de ceramica, si chiar un fel de debara, acolo lasi o geaca, lasi incaltaminte, intri pe mocheta descult.

Daca pe mocheta intri descult, cine stie cand o speli, la 10 ani odata laughing mai ales daca e casa ta.Eu cu chirie si de cand stau aici mocheta zici cai noua.

Pt cei care nu vor sa cheltuie multi bani, cea mai buna metoda daca vor parchet si vor sa fie si cald iarna, este sa lipeasca de podeaua de beton OSB, cit mai gros mai bun, iar peste sa puna parchet laminat, ala o sa aiba un suport perfect drept, pentru ca file de osb is drepte, OSB-ul rezista si la umezeala, desi in camere nu vad de ce sa ai umezeala.

Iara pentru cei care vor mocheta la fel, OSB jos si peste mocheta.Mai ieftin de atit nu vad ce ai putea folosi si sa fie si cald iarna.

Daca ai lemn, de exemplu scindura groasa, poti pune scindura, dar e mai mult de munca, comparativ cu OSB care vine in foi mari.
Dar daca OSB este mai scump ca lemnul, la aceiasi grosime, pentru ca asa am vazut ca se parctica prin RO laughing exact ca la neoameni, atunci folosesti scindura groasa de 5 cm sau si mai groasa daca ai.

In America OSB este mult mai ieftin ca scindura, mult mai ieftin adica foarte mult mai ieftin laughing OSB se foloseste la peretii exteriori, si la acoperis, pentru asa ceva a fost facut.
Si OSB asta e tot in america invenatat, mai exact in California, aia inventeaza mai orice, in f multe domenii.

Tu nu te lua dupa ce spun altii, pentru ca altii nu spun adevarul, nu spun ce conditii au acolo.Normal ca daca se infiltreaza apa sau umezeala de la ceva tevi de apa, orice suprafata face mucegai nu? Si betonu face mucegai daca are conditii.

Tu spui ca este f uscat, nu ai treaba.

Asa ca dullcat cu 2 de l laughing sau violeta 2 cum te mai numesc eu, daca nu ai fost in Texas, nu mai bate cimpii cu umezeala din RO ca ar fi mai mare ca aici.
Habar nu ai, vorbesti sa te afli si tu pe aici, sa spui ca traiesti.Vina aici si iti garantez ca o sa fugi, nu o sa iti mai trebuiasca veci Texas laughing Mai sunt si alte state asa cu umezeala mare ca Florida, am fost si acolo, dar e mai umed in Texas, desi atentie, aici ploua rar laughing pamintu e crapat de intri cu picioru, dar aerul are o umezeala foarte ridicata.

Mucegaiul apare doar daca ai ceva umed acolo, dar umed nu umidiate din aer, sa fie acea suprafata uda si sa nu fie f cald, sa fie undeva la 16-20 grade.

Umiditatea din aer nu are a face cu parchetu, cu ce pui tu jos.Am si spus cand faci o izolare lipesti, de ce? Pt ca astfel inchizi, etansezi doua medii, nu mai circula aerul intre beton si aerul din camera, ori intre zid si aerul din camera.
De ai este bine sa lipesti, ori sa izolezi in felul asta.

Exemplu.Este iarna, te imbraci un izmene iesi afara si o sa simti rece. Te imbraci cu pantaloni largi, isi afara si o sa simti rece.Acum te intreb cand vei simti mai rece, in izmene sau pantaloni strinsi pe picior, sau in pantalon larg?

In panatlaoni largi, pentru ca va intra aerul si iti va fura caldura din corp, asa lucreaza caldura, prin contact intre 2 medii diferite ca si temperatura.
Aerul rece, intra pe linga in panatalonii aia largi, corpul tau cedeaza temp catre acel aer rece.
La izmene, care is lipite de piele, nu are ce aer sa circule, ca urmare aia tin mai cald.De aia foloseau oamenii pe vremuri izmene laughing ori panataloni de aia strinsi pe corp.

Dar ce sa stie dullcat, se da mare profesionista, dar nu stie nici fizica elementara laughing o fi lipsit de la scoala la orele de fizica.

| Utilizatoare123 explică (pentru relian):

Din pacate, parchetul masiv este foarte vechi, deteriorat, si aici costa foarte mult sa il reconditionez. Deocamdata nu am banii respectivi. De asta ma gandeam si la faza cu laminatul.

| relian a răspuns (pentru Utilizatoare123):

Parchetul din lemn se da cu o masina, se finiseaza, apoi se da cu lac sau epoxy, nu are cum sa te coste mai mult decat laminatul ala cu tot cu manopera.
Dar daca spui tu, atunci pune peste laminat, daca te costa mai putin asta laminat.Nu se intampla nimic, cel vechi este doar suport, ca pui laminatu ala pe lemn, pe beton e acelasi lucru.

15 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu este recomandat sa montezi mocheta, fiindca trebuie sa bati cuie (ori tinte) in mocheta sau sa o lipesti, si in amabele cazuri parchetul de strica si nu se mai poate repara cu mii de gauri in el.

Dar pentru situatia in care vrei sa acoperi parchetul, covoarele de iuta sau persane sunt solutia ideala. Nu se lipesc cu nimic, se scot usor, se curata usor si acopera cat vrei tu.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Mocheta normal se lipseste cu adeziv (prenandez), care lasa ceva urme pe parchet. Daca este din lemn masiv, poti sa dai prenandez mai cu mila, iar cand vei renunta la mocheta, vei face o raschetare si va arata ca nou.
Daca este insa parchet laminat, sansele ca acesta sa reziste sub mocheta sunt destul de mici. Ar putea chiar sa mucegaiasca, de la un aventual concens. Iar urmele de prenandez nu prea ar putea fi scoase de pe el, ar trebui sa pui mocheta doar cu prinderi mecanice imprejur (in plinta).

| dullcat a răspuns:

Din moment ce intrebi de reconditionati, parchetul e din lemn? Sub mochete se aduna de obicei umezeala, deci rezulta ca acel parchet nu va fi deloc frumos dupa cativa ani, cand il scoti la iveala.

| dullcat a răspuns:

Sa-i spuna cineva lui relian ca nivelul de umiditate este mai scazut in 'Murica, spre deosebire de Romania.Eu spun mereu ce stiu, din experienta, iar mai departe nu este problema mea daca omul face cum doreste sau este sfatuit de altii si se alege cu mucegai.
Nici problema mea nu este daca tu nu ma crezi, in conditiile in care cunosc cateva cazuri esuate maxim cu mocheta.De aspectul legat de igiena nu mai vorbesc, e un mare NU. Degeaba dai sfaturi care nu sunt relevante pentru climatul din acea tara, deci continua sa mananci la ciuperci, atat stii.

Americanii isi construiesc locuintele individuale pe structura predominanta din lemn, deci e logic ca au nevoie de finisaje care sa reduca propagarea sunetului, mai ales cand ai lemn, un material care lucreaza toata viata si scartaie daca nu se apeleaza la detalii tehnice actuale, transmitand sunetul foarte usor. Ecoul apare atunci cand o camera este goala, supradimensionata pentru nevoile oamenilor de acolo, indiferent de finisajul podelei: parchet, mocheta, gresie etc.

E bun daca in Europa se folosesc folii pentru permeabilitatea la vapori (permit trecerea vaporilor de apa din interiorul locuintei spre exterior tocmai ca sa nu se formeze mucegai etc.) sau folii anticondens (acelasi lucru, doar ca intr-o singura directie, folosite pentru poduri etc.) de mai bine de 50 de azi, dar tu stii mai bine si zici ca nu, fix alea provoaca acumularea umidatii.Probabil crezi si ca americanii au inventat roata.Esti liber sa te intorci in tara si sa aplici frumos toata teoria lor, apoi sa ne zici si noua cum a decurs.De necesitatea rezistentei la cutremur nu mai spun.In Romania se considera ca locuintele pe structura din beton armat sunt mai sigure.
Bu you do you, vino si construieste aici pe lemn, sa vedem cum functioneaza.Nu orice dorel poate construi pe structura de lemn si sa reziste la cutremur.Iti recomand sa il urmaresti pe Marius Soflete, mai inveti si tu ceva nou, daca tot te pasioneaza.Majoritatea care vad complexitatea necesara pentru astfel de cladiri renunta la idee, mai ales cu mesterii romani si mentalitatea eterna de,, las' ca merge si asa''.

Ca idee generala, romanii habar nu au sa isi fereasca locuintele de igrasie, mucegai, punti termice si alte probleme grave care imbolnavesc la propriu cladirile, prin urmare e de preferat sa se evite solutiile care favorizeaza acumularea umidatatii, mai ales ca unii nici nu sunt in stare sa aeriseasca zilnic, ca intra frigul dom'le. Carry on.

| dullcat a răspuns:

Pentru relian, care se plictiseste grav: Gasesti hartile cu nivelul de umiditate relativa daca vrei sa te convingi.

https://www.weathercentral.com/weather/us/maps/humidity

http://vremea.tv/harta-meteo/umiditate/

Am observat ceva.

Nimeni: nimic

relian: Ce nasoale sunt violetele astea doua cum se tot baga ele in seama peste tot pe TPU bla bla blu *20 de paragrafe mai tarziu* bla bla blu

tot relian:,, Asa ca pe viitor fa bine si raspunde celui care intreaba, lasa pe cei care raspund, fiecare cu parerea lui, cu gindirea lui.'' - la postarea de aici https://www.tpu.ro/......servam-ca/

Cauta sa pui in aplicare ce tot indrugi pe TPU fiindca e penibil sa traiesti in ipocrizie.Lasa-i pe cei care raspund si respecta-le,, gindirea''. Vezi ca in secolul actual se scrie gândire, cu â din a, poate mai inveti si tu ceva, ca tot iti place sa ii inveti tu pe ceilalti. Buna gluma. Pune mana pe un manual de limba romana cand te plictisesti, in loc sa tot mananci la ciuperci despre altii.

| relian a răspuns:

Sa nu pui folie sub, cum spune pe aici cineva, e gresit, folia aia face umezeala, mocheta asa se pune indiferent pe ce suprafata o pui, beton, scindura, osb etc, doar acel burete sub si apoi mocheta.
Daca pui folie ce spune cineva pe aici, atunci faci acolo condens, evita orice folie de care o fi ea.

Nu stiu aia din RO mai bine ca astia in America, aici e tara mochetei, se pune mocheta aici de suta de ani, stiu romani cei aia, baba si mitraliera laughing

Bine tu fa cum crezi, eu iti pot arata video, facute de profesionisti, pe diferite suprafete cum se face.
Dar ce am spus, nu este ce am vazut video, este ce vad zi de zi, deci vad la fata locului.
Eu in aptm la fel am, pot sa iti dau camera si sa dau la o parte sa vezi ce am sub, doar acel burete, sau nu-i chiar burete, e ceva material cu aspect buretos, rezista ala zeci de ani.

De pui burete normal ala se macina, dar asta ce zic, este special facut.
La mine la aptm am OSB, peste acel burete si mocheta.In alt aptm ce am stat in alta cladire, aveam beton, peste burete, apoi mocheta.

Care vine cu alte povesti, sa faca bine sa ne arate, ori sa explice dar expicatie nu cea spus nea Dorel laughing
Eu iti arat la case de milioane de dolari exact ce am spus.

Nu se foloseste absolut nici un adeziv, doar la mocheta care o lipesti, dar la asta ce vrei tu sa pui, nimic adeziv nicaeri. La usa sau la imbinari mocheta cu altceva se pune un T metalic subtire sau lemn dupa caz.
La imbinari intre mochete, de exemplu camera si hol, sau camera si alta camera, ori living, daca pui peste tot mocheta, imbinarea se face la usa, acolo tot cu scindurele ce am spus, dar fara cuie, se lipeste acolo de mocheta pe portiunea aia, o bada, aia la rindul ei se lipeste de scindurica, aia e tot.

Ori daca exista ceva benzi adezive pui sub ambele mochete unde se imbina cele doua.

| ValentinMihai78 a răspuns:

În primul rând pentru montarea unei mochete, parchetul trebuie să fie din lemn masiv, din blăni late, lungi, nu mărunt, suprafață plană, șlefuită și să nu fie lăcuită. Apoi trebuie montată o barieră antiumezeală(folie) între parchet și mochetă. Iar, mocheta se va fixa cât mai bine, la perete, iar restul cu adezivi corespunzători.
La eliminarea mochetei, parchetul, fiind din lemn masiv, se poate recondiționa prin șlefuire.

| Standt a răspuns:

Daca nu lipesti mocheta de parchet, parchetul va ramane bun.

| LianRoberts a răspuns:

Salut. Pentru a menține o conexiune intimă sănătoasă, diversitatea în aspectul sexual al relației cu partenerul tău este esențială. Prin vizionarea unor astfel de materiale video, cuplurile pot descoperi noi tehnici, idei de explorare și modalități de îmbunătățire a comunicării în dormitor. Cu toate acestea, trebuie să avem în vedere că aceste videoclipuri pot oferi o interpretare artificială a realității și că nu întotdeauna tot ceea ce este prezentat acolo este potrivit pentru toată lumea https://ro.levelsex.com/
Este crucial să discuți deschis cu partenerul tău despre ceea ce te interesează și să identificați împreună aspectele cu care vă simțiți confortabil. În căutarea inspirației, poți explora diverse materiale video despre intimitate - există o gamă variată de resurse care pot contribui la îmbogățirea cunoștințelor și experiențelor tale.