| denisaasg a întrebat:

As vrea sa va intreb ce pareri aveti despre invatamantul si metodele de predare din Romania! Ce modificari ati vrea sa faceti si ce neajunsuri credeti ca are sistemul? Credeti ca e eficient sa plecati in strainatate la studii?

Sunt destul de interesata de subiectul asta fiindca e foarte controversat si o mare parte din elevii de clasa a XII-a opteaza pentru strainatate.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Invăţământul din Romania e de rahat, nu stiu cum e in afara dar cu siguranta mult mai bine. Aici e multa materie stufoasa, si materii inutile, ar trebui sa se studieze strict materiile care tin de profilul respectiv, ar trebui sa se facă practica de comunicare, de viata, de a te ajuta sa te dezvolti psihic.Scoala romaneasca nu te pregateste pentru viata. Daca s-ar face strict materiile care tin de profil ai avea timp sa inveti mult mai mult la ele. Profesori care nu te invata mai nimic... Nu isi mai dau interesul, tu vii dupa 6-7 ore acasa nestiind nimic. Desi ai petrecut atatea ore la cursuri. Sa pleci in strainatate la studii nu poate oricine, ai nevoie sa stii o limba straina ceea ce scoala romaneasca nu te-a invatat. 90% dintre elevii din Romania studiaza atata timp, atatia ani o limba straina si abia daca stiu cateva cuvinte, asta pentru ca profesorii nu isi dau interesul, plus ca iti trebuiesc multi bani sa ajungi acolo, asa ca majoritatea rămân in tara in sistemul asta care nu te invata nimic.

1 răspuns:
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Ceva schimbări pe partea de comunicare, în orice caz, nu e atât de prost precum îl numesc cei ce nu au deschis o carte în viața lor.
Și da, străinătatea îți oferă alte oportunități, asta-i cert.