| Pisicuta119 a întrebat:

as vrea si eu niste povesti de groaza, dau funda la cea mai buna poveste si a da sa fie cel putin adevarate!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O sa iti afisez cateva, daca ai rabdare sa le citesti. Lectura placuta!

1. Masca Morții Roșii
Povestirea are loc la abația fortificată a "fericitului, cutezătorului și agerului" prinț Prospero. Prospero și o mie de alți nobili s-au refugiat în această abație întărită pentru a scăpa de Moartea Roșie, o epidemie teribilă de ciumă cu simptome oribile care a pustiit ținutul. Victimele simțeau o agonie convulsivă și curgeau de pe ele sudori de sânge în loc de apă. Se spune că ciuma ucidea într-o jumătate de oră. Prospero și curtea lui sunt prezentați ca indiferenți la suferințele populației, intenționând să aștepte sfârșitul epidemiei de ciumă în lux și siguranță în spatele zidurilor refugiului lor sigur, după ce porțile masive de fier fuseseră sudate.

Într-o noapte, Prospero a organizat un bal mascat pentru a-și distra oaspeții în șapte camere colorate din mănăstire. Șase dintre camere sunt decorate fiecare și luminate într-o culoare specifică: albastru, violet, verde, portocaliu, alb și violet. Ultima cameră este decorată în negru și este luminată de o lumină roșie - "de culoarea intensă a sângelui": din cauza acestei perechi reci de culori, foarte puține persoane erau suficient de curajoase pentru a se aventura în camera a șaptea. În aceeași cameră se afla un orologiu mare de abanos, care suna amenințător la fiecare oră, când toată lumea se oprea din discuții sau din dans și nici orchestra nu mai cânta. După ce sunetul se oprea, toată lumea se comporta ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat și își continua balul.

După ce orologiul a sunat de miezul nopții, petrecăreții și Prospero au observat o persoană îmbrăcată într-o haină întunecată, de culoarea sângelui, care semăna cu un giulgiu de înmormântare, cu o mască extrem de realistă, care părea a fi a unui cadavru rigid, și cu trăsături ale Morții Roșii, de care toți cei de la bal erau disperați să scape. Grav insultat, Prospero cere să cunoască identitatea oaspetelui misterios, astfel încât să-l spânzure. Când nimeni nu îndrăznește (de frică) să se apropie de acea persoană, în loc să-l lase să treacă prin cele șapte camere, prințul îl urmărește cu un pumnal amenințător până când îl încolțește în camera a șaptea, camera neagră cu geamuri fumurii-stacojii. Când făptura se întoarce spre el, prințul scoate un strigăt ascuțit și cade mort. Înfuriată și îngrozită, mulțimea se năpustește în camera neagră și-i dă jos nepoftitului, cu forța, masca și roba, doar pentru a afla spre groaza lor că acestea nu ascundeau o formă solidă. Abia acum ei își dau seama (prea târziu) că străinul venit în puterea nopții la ei este de fapt Moartea Roșie și toți oaspeții iau boala și mor. Fraza finală a povestirii rezumă astfel: "Și bezna, și ruina, și Moartea Roșie își întinseră peste tot și peste toate nemărginita lor stăpânire".
(Rezumat dupa povestea lui Edgar Allan Poe >> http://ro.wikipedia.org/wiki/Masca_Morții_Roșii)
Povestea in intregime o poti citi aici >> http://scriitoristraini.blogspot.ro/......rosii.html


2. Umbră – O parabolă
Povestirea este narată de grecul Oinos care precizează că întâmplarea relatată s-a petrecut într-un an înspăimântător în cetatea antică Ptolemais. Călătorii în țări străine și cititorii în stele știau că cerurile prevesteau nenorocire. Naratorul și șase prieteni de-ai săi se strânseseră între zidurile unei săli, unde se ospătau, dar gânduri sumbre îi apăsau. Cei șapte oaspeți beau vin roșu, cântau și râdeau. Draperii negre atârnau în cameră și îi opreau pe oaspeți să vadă luna și stelele prevestitoare de rele. Oinos simțea că în jurul lor plutea ceva intangibil, simțurile sale tulburate percepeau o senzație de sufocare și o neliniște plină de spaimă. Toți cei șapte erau copleșiți de o povară de moarte.

Răzând și veselindu-se, cei șapte beau vin roșu și recitau cântând poemele lui Anacreon. În camera lor se mai afla cineva, tânărul Zoilos. Acesta zăcea pe podea, mort de ciumă, iar ochii săi păreau că urmăresc ospățul celor șapte. Din spatele draperiilor negre s-a desprins o umbră întunecată și fără formă, care nu era nici umbră de om și nici de zeu - grec, egiptean sau caldeean. Umbra a rămas nemișcată, iar petrecăreții nu au îndrăznit să se uite la ea. În cele din urmă, Oinos și-a luat inima în dinți și a întrebat umbra cum se numește și de unde vine. Umbra a răspuns:

„Sunt UMBRĂ, iar locuința mea se găsește în apropierea catacombelor din Ptolemais, chiar lângă întunecatele câmpii ce mărginesc apele necurate ale lui Caron!".

Toți șapte au sărit în sus, cuprinși de groază, căci sunetul glasului umbrei nu aparținea unei singure ființe, ci al unei mulțimi mari de persoane decedate.
(Rezumat dupa povestea lui Edgar Allan Poe >> http://ro.wikipedia.org/wiki/Umbră_–_O_parabolă )


3. Portretul oval
Povestea începe cu un narator rănit care caută refugiu într-un conac abandonat din Apenini, fără a se da nicio explicație pentru rana sa. El își petrece timpul admirând operele de artă care decorează camera ciudată în care zăcea și răsfoind un volum care "avea ca scop să critice și să descrie" picturile. El descoperă în cele din urmă o pictură care îl șochează prin realismul ei extrem, la care el se referă ca la o "absolută asemănare cu viața a expresiei". El petrece un moment ("timp de o oră, poate", i se spune cititorului), în venerație tăcută până când nu mai poate suporta să se uite, apoi consultă volumul pentru o căuta o explicație.

Restul povestirii este o selecție din volumul în care este descris modul în care a fost realizată pictura - o povestire în povestire. Cartea explică faptul că pictura a fost realizată de un artist excentric care și-a reprezentat tânăra sa soție, dar că a devenit din ce în ce mai obsedat de pictură, până când nu i-a mai acordat nicio atenție femeii pe care o picta. Când a terminat pictura el este îngrozit în fața propriei sale opere și exclamă: "E viața însăși!" Apoi, el s-a întors să-și vadă soția și a constatat că ea murise și spiritul ei fusese transferat în pictura asemănătoare cu viața.
(Rezumat dupa povestea lui Edgar Allan Poe >> http://ro.wikipedia.org/wiki/Portretul_oval )
Aici gasesti povestirea in intregime >> http://www.poezie.ro/index.php/prose/13973878/index.html



4.Prăbușirea Casei Usher
Povestirea începe cu sosirea unui narator nenumit la casa prietenului său din copilărie, Roderick Usher, de la care primise o scrisoare într-o parte îndepărtată a țării și în care acesta se plângea de o boală și îi cerea ajutorul. Deși Poe a scris această povestire înainte de inventarea științei psihologice moderne, simptomele lui Roderick pot fi descrise potrivit terminologiei ei. Acestea includ o formă de supraîncărcare senzorială cunoscută sub numele de hiperestezie (hipersensibilitate la lumină, sunete, mirosuri și gusturi), ipohondrie (o preocupare excesivă sau o grijă cu privire la prezența unei boli grave) și anxietate acută. Este dezvăluit faptul că sora geamănă a lui Roderick, Madeline, este și ea bolnavă și cade în transe cataleptice asemănătoare cu moartea. Naratorul este impresionat de picturile lui Roderick și încearcă să-l înveselească citind împreună cu el și ascultându-i compozițiile muzicale improvizate la chitară. Roderick cântă "Palatul bântuit", apoi îi spune naratorului că el crede faptul că locuința în care trăiește este simțitoare, și că aceste simțuri provin din combinația de zidărie și de vegetație care o înconjoară.

Roderick îl informează mai târziu pe narator că sora lui a murit și insistă ca ea să fie înmormântată timp de două săptămâni într-o criptă (mormânt de familie) în casă înainte de a fi îngropată definitiv. Naratorul îl ajută pe Roderick să pună trupul în mormânt și observă că Madeline are obrajii roz, așa cum au unele persoane după moarte. Ei o închid acolo, dar în săptămâna următoare Roderick și naratorul simt o stare de agitație în creștere fără nici un motiv aparent. Într-o noapte începe o furtună. Roderick vine în dormitor naratorului, care este situat chiar deasupra criptei, și deschide fereastra către furtună. El observă că heleșteul din jurul casei pare să strălucească în întuneric, așa cum era reprezentat în picturile lui Roderick Usher, deși nu există niciun fulger.

Naratorul încearcă să-l calmeze pe Roderick citindu-i cu voce tare The Mad Trist, un roman despre un cavaler pe nume Ethelred care sparge ușa chiliei unui pustnic, într-o încercare de a scăpa de furtuna care se apropie, doar pentru a găsi un palat de aur păzit de un dragon. El găsește, de asemenea, agățat pe perete un scut strălucitor de aramă pe care este scrisă o legendă: că cel care ucide balaurul câștigă scutul. Cu o lovitură de buzdugan, Ethelred ucide balaurul, care moare cu un strigăt ascuțit, și se duce să ia scutul, care cade pe podea cu un zgomot îngrozitor.

Pe măsură ce naratorul citește despre intrarea cu forța a cavalerului în chilie, se aud sunete de crăpături și spargeri undeva în casă. Atunci când dragonul este descris ca urlând pe moarte, se aude din nou un sunet aspru și prelung în casă. Când el se referă la scutul care cade de pe perete, o reverberație metalică și goală poate fi auzită. Roderick devine tot mai isteric și exclamă în cele din urmă că aceste sunete sunt făcute de sora lui, care era, de fapt, în viață, atunci când a fost îngropată și că Roderick știa că ea era în viață. Ușa dormitorului este apoi suflată ca de un vânt pentru a vedea că în spatele ei se afla Madeline. Ea se prăbușește greoi peste fratele ei și amândoi cad morți pe podea. Naratorul fuge apoi din casă și, pe măsură ce face acest lucru, observă un fulger de lumină făcându-l să se uite înapoi la Casa Usher, la timp pentru a vedea cum ea se rupe în două, fragmentele scufundându-se în heleșteu.
(Rezumat al povestii de Edgar Allan Poe >> http://ro.wikipedia.org/wiki/Prăbușirea_Casei_Usher)




5. Pisica neagră
Povestirea este prezentată ca o narațiune la persoana întâi, cu ajutorul unui narator care nu-i demn de încredere. El este un om condamnat de la bun început în povestire.[2] Naratorul afirmă că a iubit animalele de la o vârstă fragedă. El și soția lui au multe animale de companie: păsărele, iepurași, un peștișor auriu, un câine și o pisică mare și în întregime neagră. Naratorul dăduse acestei pisici numele de Pluto. În primă fază, această pisică este deosebit de atașată de narator și viceversa. Prietenia lor reciprocă a durat mai mulți ani, până când naratorul a devenit un alcoolic. Într-o noapte, când a venit acasă beat, el a crezut că pisica îl evită. Când a încercat să o ia în brațe, pisica speriată l-a mușcat pe narator de mână, iar acesta, într-un acces de furie, a prins animalul, a scos briceagul și i-a scos un ochi din orbită.

Din acel moment, pisica fugea înspăimântată de fiecare dată când îl vedea pe stăpânul său apropiindu-se. La început, naratorul are remușcări și regretă cruzimea săvârșită. Cu timpul, această tristețe a naratorul s-a transformat într-o furie cumplită. Acesta s-a pierdut cu totul și îl cuprinde nevoia de a ucide pisica. Așa că. într-o dimineață, el a dus pisica în grădină și a spânzurat-o de un copac, unde aceasta a murit. În acea noapte, casa lui a luat foc în mod misterios, forțându-l pe narator, pe soția sa și pe un slujitor să fugă.

A doua zi, naratorul se întoarce la ruinele casei sale, pentru a găsi imprimată pe singurul perete care rămăsese în picioare figura unei pisici gigantice, care avea o funie legată de gât.

La început, această imagine îl îngrozește pe narator, dar, treptat, el găsește o explicație logică pentru ea, că, cineva de afară a aruncat pisica moartă în dormitor pentru a-l trezi în timpul incendiului și începe să-i fie dor de Pluto. După o perioadă de timp, când se afla într-o noapte la o cârciumă, el găsește o pisică asemănătoare într-o tavernă. Aceasta este de aceeași mărime și culoare ca și Pluto, și-i lipsea chiar și un ochi. Singura diferență este o pată mare și albă aflată pe pieptul animalului. Naratorul o ia acasă, dar curând începe să o urască și chiar să se teamă de creatură. După un timp, spre groaza naratorului, pata albă de blană începe să ia forma unei spânzurători.

Apoi, într-o zi când naratorul și soția sa se aflau în pivnița noii lor case, pisica se plimba printre picioarele stăpânului, făcându-l să se împiedice de ea și aproape să cadă pe scări. Într-un gest de furie, omul apucă un topor și încearcă să omoare pisica, dar este oprit de soția sa. Înfuriat, el își targe mână din strânsoarea soției și o ucide cu toporul. Pentru a ascunde cadavrul, bărbatul a scos cărămizi dintr-o ieșitură în perete, a pus acolo trupul soției și a astupat gaura. Atunci când polițiștii au venit să investigheze dispariția, ei nu au găsit nimic și naratorul urma să fie liber. Pisica, pe care el intenționa să o omoare, dispăruse și ea.

În ultima zi a anchetei, naratorul îi însoțește pe polițiști în pivniță. Ei nu găsesc încă nimic. Apoi, complet încrezător în propria sa siguranță, naratorul comentează pe tema rezistenței clădirii șlovește cu bastonul chiar în peretele în care zidise cadavrul soției sale. Un sunet jalnic s-a auzit atunci în pivniță. După ce și-au revenit din încremenire, polițiștii au dărâmat zidul și au găsit cadavrul soției lui, iar pe capul ei, spre groaza naratorului, era pisica neagră care scosese sunetul strident. Se pare că naratorul zidise și pisica în spatele acelui perete.
(Rezumat al povestirii de Edgar Allan Poe >> http://ro.wikipedia.org/wiki/Pisica_neagră_(povestire))



Mai poti citi si alte povesti sau nuvele de groaza, sau aproape de groaza + mister, alegandu-ti una dintre lucrarile sale >>http://ro.wikipedia.org/wiki/Edgar_Allan_Poe

5 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bună! Păi prima poveste de groază, scumpirea benzinei si implicit a vietii, ce alte povesti vrei? Si asta nu este deloc poveste, este realitate curată, funda?

| Seepty a răspuns:

Era odata o familie care era formata din mama (Mary), tatal (John), si copii Ashley (13 ani) si Michael (8 ani). Se apropria ziua lui Michael si mama a mers la singura florarie din orasel si a cerut 100 de trandafiri rosii.Dar vanzatoarea avea decat 99 trandafiri rosii asa ca i-a dat unul negru si 99 rosii.
Femeia a pus trandafirii langa patul lui Michael ca sa ii vada dimineata. La miezul noptii, din trandafirul negru a iesit o mana care l-a sufocat pe Michael si dimineata urmatoare l-au gasit mort.

Dupa un timp se apropria si ziua lui Ashley. Mama ei a mers la florarie iar povestea s-a repetat.
Dupa ce si-au inmormantat fiica, plina de durere in suflet, Mary a realizat ca se aproprie ziua sotului ei. Aceasta a cumparat 99 de trandafiri rosii si 1 negru ca pana acum. Dar in acea noapte a decis sa stea de paza. Cand a vazut ca din trandafirul negru iese o mana a impietrit. Dar si-a adunat curajul si a luat un cutit.Cu acesta a taiat mana malefica. Mana care ii ucisese copii.


S-a dus sa faca reclamatie la acea florarie cu privire la faptele ce se intamplasera cu o seara inainte. Spre uimirea ei cand a ajuns acolo vanzatoarea nu mai avea o mana!

A fost o data doi soti care aveau un copil. Pe mama copilului o chema Nicoleta, iar pe tatal copilului il chema Silviu. Alexandra era sora tatalui, aceasta avea si ea la randul ei 2 copii o fata si un baiat. Fata Alexandrei o ura pe Nicoleta matusa ei pentru ca ea o lasa pe Raluka fata ei sa faca ce vroia chiar daca Raluka era mai mica decat Simino fata Alexandrei.
Raluka avea 17 ani iar Simona 18 ani jumatate Very Happy. Silviu o iubea ft mult pe Raluka dar ea nu simtea acelasi lucru pentru el. Nicoleta era ft buna cu Rluka de aceea Simona nu o suporta pe Raluka si pe Nicoleta. Simona veni sa doarma la Raluka pentru 2 sapt. Ziua Simona nu da dea de inteles ca planuieste ceva, dar noaptea dupa ce au adormit toti Simona isi puse o masca pe fata si se duse la Raluka in dormitor cu un cutit in mana. Raluka adormise cu castile in ureci, de aceea nu auzi cand Simona tranti usa dormitoruli. Simona se aproprie ince ince spre fata care dorme a liniste fara sa stie ce o va astepta. Simona o trezeste pe Raluka dar Raluka nu vede ca Simona re un cutit in mana.
Raluka : Da ce este Simona? De ce mai trezit? S-a intamplat ceva?
Simona : Nu nu sa intamplt nimic vruiam sa vad ce faci si nu am stiut ca dormi imi pare rau. Te poti culca inapoi.
Raluka : Sa sti ca daca iti e frica sa dormi in camera din pod, poti veni sa dormi cu mine. Nu ma deranjeaza am doua paturi, este destul loc pentru amndoua...
Simona : Nu nu-i nevoie chiar ma simt ft confortabil sus in od este si racore exact cum imi place mie.
Fetele se culca din nou pana dimineata...

FUNDA?

| Pisicuta119 explică (pentru Seepty):

Bun, si ce e de groaza ca nici macar nu a facut nimic