| crazypretty a întrebat:

Cum definiti frumusetea?

Răspuns Câştigător
| Aimee33 a răspuns:

Frumusetea este acea sclipire presarata peste acel lucru neobisnuit de obisnuit.Ea se afla pe culmile inalte ale fizicului... happy
Funda?

| mimiwewem a răspuns (pentru Aimee33):

Uh, cuvintele tale mi-au pătruns în inimă.

9 răspunsuri:
| AlexanderAdrian a răspuns:

E in natura noastra sa stim, in conditii normale, ce e frumos si ce nu, putem dupa o minima educatie in sensul asta sa diferentiem o persoana sexy de una frumoasa si-asa mai departe.

Frumusetea e in ochii privitorului e un subiectivism care nu-si are de fapt o sustinere reala. Frumusetea de altfel defineste logic si lucruri si persoane.

Si cele doua sunt de fapt diferite. Frumusetea unul lucru e totalitatea insusirilor care-l fac placut privirii. De ce spun ca frumusetea lucrurilor e diferita de cea a oamenilor? pentru ca in acest caz frumoase pot fi si lucrurile asimetrice pe cand in cazul oamenilor frumusetea tine intotdeauna de simetrie.

Pentru mine ca si pentru specialisti, frumusetea unei persoane sta in proportia simetrica a elementelor ce ii compun figura. S-au facut masuratori si s-a descoperit ca o figura simetrica ne apare intotdeauna ca fiind o figura atragatoare. O exagerare a trasaturilor unei figuri simetrice poate cadea in latura sexy - buze mai mari, pometi mai proeminenti, aceasta exagerare putand fi facuta si prin machiaj.

Daca ai observat sau ai experimentat o persoana cu trasaturi ideale si un machiaj cuminte poate fi vazuta ca fiind frumoasa, iar in momentul in care isi aplica un machiaj mai accentuat poate fi vazuta ca fiind sexy.

Insa pot exista persoane cu proportii ale figurii perfecte si totusi acestea nu sunt frumoase. De ce? Poate interveni o textura a pielii nepotrivita, pielea din jurul ochilor de o nuanta terna, gene mici, culoarea parului nepotrivita cu figura samd.

Si atunci de fapt ce e frumos? Chipul care pur si simplu produce placere privirii si cu trasaturi fine si delicate la a caror vedere nu poti spune ca ai de-a face cu o persoana sexy.

Altfel spus eu consider ca frumusetea poate fi judecata doar in prezenta naturaletii. Poti obtine efecte surprinzatoare prin machiaj, coafura, existand de exemplu multe fotomodele de care te-ai speria vazandu-le nemachiate, dar frumusetea exista si in absenta artificiilor. E de asemenea intotdeauna asociata cu o simetrie aproape perfecta. Gandeste-te cum ar fi sa ai o figura perfecta si sa-i maresti nasul sau doar o ureche sau sa-i faci o barbie prea patratoasa, deja iesi din simetria complexa si ochiul nostru percepe imediat disproportiile.

| Dariusuu a răspuns:

Fiecare defineşte frumuseţea aşa cum vrea el. Pentru mine să fii frumos înseamnă să ai aceea bunătate, să nu te urmezi turma şi să fii cât mai special.

Nu aspectul fizic ne arată cine suntem ci faptele noastre ne definesc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din moment ce ne-ai pus noua intrebarea si nu ai cautat definita pe internet, inseamna ca doresti o opinie subiectiva.
Asadar, din punctul meu de vedere, frumos este ceea la care nu te plictisesti nicioadata sa te uiti, care are un "je ne sais quoi'' care il face deosebit si placut, care are un farmec aparte.

| Biiskrem a răspuns:

FRUMUSÉȚE, (2) frumuseți, s. f. 1. Însușirea a ceea ce este frumos. ◊ Loc. adj. De toată frumusețea = deosebit de frumos; minunat. 2. (Concr.) Obiect, faptă, lucru frumos. ◊ (Urmat de determinări introduse prin prep. „de" capătă valoarea superlativului „foarte frumos") O frumusețe de casă. ♦ Femeie foarte frumoasă. [Var.: (pop.) frumséțe s. f.] – Frumos + suf. -ețe.
Am încredere în dragul și scumpul meu prieten Dex, nu-l înșel.

| crazypretty explică (pentru Biiskrem):

Cum definesti tu frumusetea nu definitia din dictionar.

| StochirleaAlexandra a răspuns:

Frumuseţea este armonia contrariilor.

| b0denN a răspuns:

Frumusetea nu exista, ea se vede!

| PB2Player a răspuns:

Frumusetea... Frumusetea nu exista... Toti suntem egali, indiferent de cum aratam, iar ceea ce numim noi frumusete(sau opusul acesteia) este doar invelisul nostru exterior, care nu conteaza, ceea ce conteaza este sufletul nostru si felul nostru de a fi noi insine.