| Joker3134 a întrebat:

Cum să crești stima de sine?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Apokales a răspuns:

Am ascultat si citit cateva trucuri. Fiecare te ajuta putin cate putin, dar nu garanteaza succesul iesirii dintr-un complex de inferioritate sau ceva.

Am auzit de faptul ca daca te uiti in oglinda cu mainile in solduri, pozitia similara unui super-erou sau ceva, iti creste stima de sine.
Sportul poate sa te ajute cu increderea in propria persoana, reusita in general.
O mantra te poate ajuta, sa iti repeti ca poti face acel lucru imposibil te poate aduce mai aproape de reusita sau sa iti repeti ca esti ceea ce crezi ca nu esti, sa iti repeti ca esti mai puternic, mai increzator, mai bun decat cel ce ai fost ieri.
Practic orice crezi tu ca te ajuta te ajutawinking, pentru ca tu crezi in el.

| Mosotti a răspuns (pentru Apokales):

Trebe sa rezolvi problema care frustreaza, degeaba te uiti in oglinda daca stii f bine ca nu ai rezolvat problema. Degeaba repeti de 1001 ori daca nu ai putut face acel lucru, ca daca puteai, nu mai ajungeai sa repeti. Astea sunt vrajeli.
E ca si cum repeti ca nu ti-e foame de 100 ori, tot iti este. Psihicul nostru are foame de realizari, de relatii, de iubire, daca nu ii dai, nu ii convine.
Astea sunt vorbe.

Iar daca nu se poate face acel lucru, trebuie sa se intample sa ne simtim bine si asa, dar asta vine tot automat sau nu vine.
Se duce omul la un medic, ii zice problema si vede ce zice, uneori e vb si de o depresie mascata care te face sa suferi mult mai mult decat ar trebui la acelasi factor negativ, astea-s demonstrate ca merg.
Am trecut si eu prin din astea, cand depresia remitea, de la sine incepeam sa ma simt bine fara sa fac nimic deosebit. Iar cand nu eram bine, orice faceam, tot una era.
Dar oricum medicul decide ce e in final.

Si pe mine ma ajuta sa mananc sanatos, dar cand ma ia pofta de nutela cu chifle calde, nu mai tin eu cont de ce ma ajuta, ce simt ma conduce, asta e, si nu vad vreun motiv sa nu mananc din aia pana la urma, ca nu-s carbo si dulciurifob, daca nu ma ingras, nu conteaza.

| Apokales a răspuns (pentru Mosotti):

Stima de sine nu este precum foamea, comparatia ta este absurda. Citind ce ai scris cred ca iti era foame mai degraba decat sa te fii gandit ca stima de sine este doar in capul tau, nu iti transmite nimic vreun semnal la creier asa cum se intampla cand ti se face foame.
Iar daca ti se repeta mereu aceiasi informatie in continuu, chiar ajungi sa crezi acel lucru, chiar daca este o tampenie, chiar daca nu, este o metoda de manipulare si aceasta.

Pana una-alta ia un snickers. Nu esti tu cand ti-e foame laughing.

| Mosotti a răspuns (pentru Apokales):

Aaa, daca te referi la capacitati da! Acolo de fapt le are dar nu isi da seama si zice ca nu le are, desi daca realizezi chestii, o sa stii ca ai capacitati. Sau zice "aaa nu ma duc eu ca nu-s capabil", adica de dinainte se incapabilizeaza fals, si nu apuca sa vada ca e capabil.
Aici da, tine de autosugestie, sa realizezi ca ai si sa incerci sa faci chestii.

Dar la fapte deja evidente, pai daca nu ai gagica sa zicem, nu ai realizari, repeta tu de 100 ori sa vedem crezi ca ai? Ca faptele arata altceva, cand crede cineva ceva ce real nu e, este putin psihoza. A crede ceva fara baza reale e boala.
Bine, presupunem ca ai incercat sa ai si gagica si altele, deci nu sa zici ca n-ai desi nu ai facut tot ce s-a putut.

Si da, ai ghicit, mi-e foame, o sa ma cobor sa iau cartofi sa prajesc, mai pun si un copan mare de pui la prajit, oua prajite in cartofi, o sticla de fanta din aia fara zahar sa faca fssspffuuu cand deschizi dopu si trage-i frate. Dar nu de asta am zis ce am zis.
Am si snickers dar n-am pofta de asta, haha. Io iau 3-4-5 cand, e, nu unu.

15 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

In Youtube cauta legea atractiei

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cum o definești? Știi despre ce vorbești?

| Mosotti a răspuns:

Stima de sine o ai sau nu o ai! Majoritatea nu isi pun intrebarea asta pentru ca o au in mod automat, la tine este o problema daca ai ajuns sa te intrebi asta. Nu prea se start sau stop la comanda.

| Mosotti a răspuns:

Da un pic mai multe detalii sa vedem, sa te intreb ceva:
In rest esti ok? Ai tonusul normal? Ai chef de una si alta, te bucuri de viata? Ai energie cum trebuie sa faci chestiile uzuale?
Ai prieteni? Iesi cu ei? Atentia e buna sau esti putin distras? Dormi bine?

Faci chestii? Reusesti sa faci? Adica daca iti pui in cap ceva, realizezi? Chiar si chestii mai marunte, invatat, etc, sa castigi la un joc si altele.

Răspuns utilizator avertizat
| Mosotti a răspuns (pentru Joker3134):

Atinci e bine, nu ai nici o depresie! Am zis ca posibil sa ai, ca uneori stima de sine e asociata cu depresia, scrie si la carte asta, dar am vrut sa fiu sigur ca nu ai.
Explica putin, in ce sens ai problema cu stima de sine? Ca sa vad mai bine despre ce este vorba. Da niste exemple, spune ce simti in mom alea, ce gandesti.

Răspuns utilizator avertizat
| Mosotti a răspuns (pentru Joker3134):

Aha, deci am putin complexe de inferioritate, ca de aia nu ai incredere, ca daca te stiai bazat nu aveai nici o treaba, la nivel inconstient ai teama ca te-ai face de ras, ca nu faci fata la nivelul lor.

Ar trebui sa lucrezi la asta si sa treci peste, sa incerci sa nu mai asa timorat sa vezi ce iese! Ca poate e okey, nu mai gandi dinainte ca nu va fi bine. Si daca rade, rade, aia e, sau daca sa zicem ca iese nasol, vezi la alta fata sau la alta autoritate.
Nu te considera sub ei inainte sa vezi cum va fi!

Răspuns utilizator avertizat
| Mosotti a răspuns (pentru Joker3134):

Norocul este dat, nu se face. Prin definitie e dat. Si la loto, ai noroc sau nu ai, tu nu faci decat sa joci, mai mult nu poti face.
Daca iti faci cu mana ta ceva nu mai e noroc, este realizarea ta.

Sa o luam pe rand:

1 - Ca sa ajungi om de succes in cariera trebuie sa ai noroc de un creier care sa iti dea flerul in afaceri, descurcareala pe axa asta, sa stii ce sa faci adica ce afacere sa faci, capacitatea de risc de asumat, si mai ales si perioada potrivita!
Ca degeaba vi tu acum cu ideea sa faci Microsoft doi, ca nu mai tine in perioada asta.
Deci norocul de o minte propice si norocul de a actiona in perioada potrivita.
Si daca ai astea, nu iti e prea greu sa pui in practica, tu doar iti folosesti darurile date de natura, NU tu ti le dai, deci hai sa lasam vrajelile ca totul depinde de noi. O sa imbini utilu cu placutu si nu o sa ti se pare o munca asa grea.

2 - Ca sa ai succes sa ai prieteni trebuie sa fi sociabil, deschis, prietenos, placut.

3 - Ca sa ai succes pe relatii, proba eliminatorie este fizicul, el doar el ajunge in relatiile de distractie. Gandeste-te cati cocalari au gagici misto, si au un caracter infect.
La o rel serioasa nu ajunge, trebuie sa fie si celelalte sau din ele cate ceva, sociabilitate, deschidere, ceva prin cap, comportament, seriozitate.
Fizicul e proba eliminatorie dar nu suficienta in rel serioasa.
Fara fizic, stop, nu mai conteaza restul.
Fizic proba trecuta, abia atunci se apreciaza si cont si celelalte calitati.

Cam asta este.
La terapie nu stiu, poate scapi de asta, dar daca vrei sa-l imbogatesti pe ala pentru ceva ce ai putea face si tu, ce sa zic! Fa-o.
Daca ai bani de dat 150 lei pe 50 de minute, incearca totusi.
Dar tot de tine depinde in final, tot tu trebuie sa-ti invingi temerile si sa infrunti realitatea, sa-ti depasesti asta, sa nu te mai lasi prada a ce simti, ca simtirea aia e capcana neagra.
De ex am frica de apa, sar in apa! Si gata. Chiar in psihologie se numeste tehnica confruntarii si se aplica.
Fa tu asta.
Si prin confruntare, cand o sa vezi ca merge socializarea, ca esti poate un om placut macar pentru prieteni sa zic, o sa prinzi curaj, incredere si o sa realizezi ca temerea ta era falsa.
Ca daca zici ca esti urat, la fete vei avea succes mai putin.
Asta daca chiar esti urat, si nu cumva te consideri tu asa in mod fals!

| Celcestietot a răspuns:

Daca vrei sa o faci intr-un sens bun, iti recomand sa citesti din Biblie si o sa iti schimbe viata!

| gemeni6226 a răspuns:

Propune-ti teluri si indeplineste-le.

Întrebări similare